Lagerbäck vurderer å ta laget av bana: – Dette bekymrar oss

BUCURESTI/OSLO (NRK): Landslagstrenar Lars Lagerbäck er kritisk til at UEFA snur og tillèt 30.000 born på tribunen i kampen mot Romania. No truar han med å ta laget av bana om det blir rasistiske tilrop frå publikum.

Herrelandslaget i fotball

KRITISK: Lars Lagerbäck er kritisk til UEFA si handtering av situasjonen i Romania.

Romania fekk i utgangspunktet ikkje lov til å ha publikum på tribunen i kampen mot Norge tysdag. Dette som følgje av at heimefansen skal ha kome med rasistiske tilrop i kampane mot Spania og Malta, ifølgje TV 2.

I dag kom kuvendinga, der Romania har fått løyve til sleppe inn 30.000 born til å sjå kampen. Kvar gruppe med ti born skal ha følgje med ein vaksen person, seier den rumenske journalisten Emanuel Rosu til Nettavisen.

– Det er regelverket som UEFA har, og så kan man jo synst at det er litt rart. Full respekt og forståing for at dei då inviterer unge. Men veldig rar avgjersle når man tydleg vil markere mot rasisme, sa den norske landslagstrenaren då han møtte pressa tysdag.

Herrelandslaget i fotball.

RASISME: Stefan Johansen seier at rasisme ikkje skal skje i fotballen og støttar sin landslagssjef.

Og han fekk full støtte frå Stefan Johansen.

– Eg er heilt samd. Rasisme skal ikkje skje i fotball. Det har vore mykje fokus på det frå store profilar. Rasisme skal straffast hardt. Men no har ikkje vi noko med det å gjere, så vi får fokusere på det vi skal gjere, sa Fulham-spelaren.

– Ingenting overraska meg lenger

For det som skulle bli ein kamp for tomme tribunar, blir så absolutt ein heilt annan kamp enn det som vart tenkt. Og det overraska den norske landslagssjefen.

– Eg trudde ingenting overraska meg i fotball lenger, men dette overraska meg. Eg visste ikkje at UEFA hadde denne regelen.

Og han legg til:

– Vi visste ikkje om regelen. Men dei føl berre reglane. Vi må fokusere på det som skjer på bana, ikkje det som skjer utanfor bana.

Bekymra for rasisme

England sin landslagssjef har tidlegare uttalt at han vil ta laget av bane, dersom det skulle komme rasistiske tilrop frå publikum. På slutten av pressekonferansen tysdag kom den norske landslagssjefen med ei klar appell.

– Eg ønsker å legge til at samtidig som vi respekterer avgjersla, så vil eg bli veldig skuffa dersom noko slikt skjer også i morgon. Vi har også ein del spelarar med utanlandsk bakgrunn, og dette er noko som bekymrar oss. Eg veit ikkje korleis eg vil reagere om noko sånt skjer i morgon. Eg håper at dei respekterer alle, om ikkje må vi også ta ein avgjersle som liknar på det andre lag diskuterer i augneblinken.

EM-kvalifisering fotball menn: Norge - Spania

FULT: Ullevål stadion var utseld i kampen mellom Norge og Spania. I Romania var det i utgangspunktet ikkje lov til å sleppe inn tilskodarar.

Arena Nationale i Bucuresti har plass til 55.000 på tribunen. Ifølgje UEFA er det born opp til 14 år som får lov å sjå kampen.

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

• Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)