NRK Meny
Normal

Tviler på ny Premier League-sjanse for Gerrard

Mange har kommet tilbake før ham, men MLS vil trolig ikke slippe Steven Gerrard (35) på utlån utenfor sesongen.

Steven Gerrard

RETURNERER NEPPE: Steven Gerrard får neppe dra tilbake til Liverpool i MLS-pausen.

Foto: Carl Recine / Reuters

Don Garber

MLS-KOMMISJONÆR: Don Garber.

Foto: Steven Senne / Ap

– Jeg tror ikke det. Og jeg har ikke hørt at det har blitt overveid heller, sier Major League Soccer (MLS)-kommisjonær Don Garber ifølge Daily Mail.

Skal vi tro kommisjonæren ønsker verken ligaen eller LA Galaxy å la sin nye stjerne, Steven Gerrard, forlate klubben på lån utenfor MLS-sesongen.

Det har siden David Beckhams dager i Galaxy blitt en trend at stjernespillere som har forlatt Premier League til fordel for MLS, har kommet tilbake til Europa på lån når den amerikanske serien har pause.

Beckham dro to perioder på utlån til AC Milan mens han var i Los Angeles-klubben. Siden har blant andre Robbie Keane (LA Galaxy-Aston Villa), Thierry Henry (New York Red Bulls-Arsenal) og Frank Lampard (New York City-Manchester City) gjort det samme.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Steven Gerrard og Andrea Pirlo

I GODT SELSKAP: LA Galaxys Steven Gerrard og New York Citys Andrea Pirlo.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

– En utfordring med Beckham

Lampard

PÅ UTLÅN: Frank Lampard spilte deler av forrige sesong på lån hos Manchester City fra New York City.

Foto: Jon Super / Ap

Med det i bakhodet har mange Liverpool-fans hatt et håp om at også Steven Gerrard igjen ville løpe utpå Anfield-matta ikledd rødt, om bare for en liten periode. Tidligere spiller og trener, Graeme Souness, er blant dem som aldri forsto hvorfor klubben lot midtbanejuvelen dra til USA.

– Jeg tror det fortsatt er liv igjen i Gerrard. Amerikanerne er heldige som får ham, mens Liverpool kommer til å angre på at han fikk gå, sa Souness senest i mai.

Men nå har MLS fått nok.

– David Beckham vet godt at jeg var meget lei meg etter den store overgangen og forpliktelsen vi gjorde (i 2007), før han plutselig dro til Milan for å spille.

– Folk i USA skjønte det ikke: «Hva? Spiller han for to lag? Og dere forsøker å bygge opp sporten?» Det var en utfordring å få dem til å forstå det, forklarer Don Garber.

– Du skjønner at om han spilte både for Galaxy og Milan, sa det noe om ligaen vår.

– Ingen flere utlån

Nå tror Garber MLS-klubbene ikke trenger å låne ut stjernene sine lenger.

– Jeg tror ikke vi vil se flere utlån utenfor sesong, i hvert fall ikke blant de beste spillerne. Det har gått noen år siden sist. Jeg tror det må være Robbie Keane eller Thierry Henry, sier han, og glemmer Frank Lampards City-lån forrige sesong.

David Beckham og Don Garber

MLS' STØRSTE STJERNE: David Beckham ble klar for LA Galaxy i 2007. MLS-kommisjonær Don Garber er nummer to fra høyre på bildet.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Siste nytt

  • Curling-tap mot Sveits

    Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

    Neste kamp går mot Nederland søndag.

  • Vipers ute av mesterligaen

    Vipers Kristiansand er ute av mesterligaen i håndball for kvinner. De tapte lørdagens skjebneoppgjør i Montenegro med 23-26. Vipers-jentene går nå inn i EHF-cupen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal