Hun er kvinnetennisens nye pengemaskin

20 år gamle Eugenie «Genie» Bouchard tippes som Maria Sjarapovas arvtaker til tronen som verdens best betalte kvinnelige idrettsutøver.

Eugenie Bouchard

Eugenie Bouchard jubler for å ha slått ut Angelique Kerber i kvartfinalen i Wimbledon.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

Siden 2005, i ni år på rad, har tennisyndlingen Maria Sjarapova (27) vært kvinneidrettens best betalte utøver, ifølge det anerkjente økonomimagasinet Forbes.

Wimbledon Tennis

Bouchard har hatt mye å juble for i årets Wimbledon-turnering.

Foto: Pavel Golovkin / Ap

Nå trues imidlertid statusen av en av hennes egne fans. Canadiske Eugenie Bouchard vokste opp som stor fan av den russiske tennisdronningen, men har nå statusen til å true forbildet sin status som kvinneidrettens best betalte.

Må være en vinner

Sam Duvall, Bouchards agent, sier om sin egen spiller at hun har personligheten, ferdighetene og utseendet til å overgå Sjarapovas kommersielle suksess.

– Vi vil definitivt smi mens jernet er varmt, men dette er en jente som forhåpentligvis kommer til å spille de neste ti årene og vinne Grand Slams. Så vi ser ikke bare etter den første og beste muligheten, sa Duvall til Sports Business Daily.

Også Nigel Currie, fra agentbyrået Brand Rapport mener Bouchard har det som skal til. Det er nemlig ikke lenger slik som i Anna Kournikovas dager, at et pent ansikt kunne kompensere for litt dårligere tennisferdigheter.

– Ting er annerledes nå, de store merkene vil bli assosiert med atleter som vinner, og det er ingen tvil om at Bouchard har de ferdighetene, sier han til BBC.

Om sammenligningen med Sharapova sier Bouchard følgende:

– Jeg ser på det som en ære og et kompliment og bli sammenliknet med noen som Sharapova som har vunnet fem Grand Slam-titler. Hun er en store mester, så det er positivt, men på den andre siden ønsker jeg ikke å være den nye Sharapova, jeg vil være den første meg og jeg skal forsøke å skirve min egen historie.

Tredje semifinale

«Genie» har virkelig eksplodert på den store scenen i år. I fjor var hennes beste Grand Slam-turnering Wimbledon der hun kom til tredje runde. I år har hun kommet til semifinale i både Australian Open og French Open, før hun greide det samme i Wimbledon.

Når resultatene i Wimbledon regnes inn i WTA-rankingen vil den den tennisens selfie-dronning for første gang være inne på listen over de ti beste tennisspillerne i verden.

View this post on Instagram

I heard Instagram was selfie central

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

– Jeg hørte Instagram var selfie-sentralen, skriver «Genie» under dette bildet.

WTA-sjefen, Scacey Allaster er enig i at det kommersielle potensialet er enormt.

– Hun er en ekstremt talentfull utøver, og vil være en svært god ambassadør for ethvert selskap som ønsker å samarbeide med henne, sier hun til BBC.

Allaster sier at Bouchards egenskaper, at hun er grasiøs, ydmyk, selvsikker, smart og morsom gjør at hun er en ideell samarbeidspartner for selskaper i mange ulike kategorier.

– Elsket av «alle»

Både mote, underholdning, lifsstil, biler, og finansielle tjenester nevnes som mulige bransjer der Bouchards fjes kan gi økt omsetning. Så gjenstår det å se om hun klarer å holde seg på det sportslige nivået som er nødvendig for å få pengene til å strømme inn. Agenten har i alle fall troen.

– Hun har personligheten, hun er god nok, hun er har utseendet med seg. Hun snakker to språk, fransk og engelsk og hun er godt likt overalt. Australske fans elsker henne, franske fans elsker henne. Hun er helt unik, for å si det sånn, sa Duvall ifølge Sydney Morning Herald.

View this post on Instagram

💵💵💵

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

Bouchard bader i «penger» allerede.

Torsdag spiller Bouchard semifinale mot Simona Halep.

Siste nytt

 • Målløst mellom Italia og Portugal

  Portugal holdt Italia til 0-0 borte i UEFAs nasjonsliga i fotball lørdag. Det gjør portugiserne til gruppevinner før siste kamp.

  Sverige slo Tyrkia 1–0 i Tyrkia og tok dermed innpå Russland i sin gruppe.

  Italy Portugal Nations League Soccer
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Svindal operert

  Aksel Lund Svindal har lørdag operert tommelen som han har slitt med de siste dagene etter et fall på trening torsdag.

  Svindal selv annonserte operasjonen på bildedelingstjenesten Instagram. Ifølge ham selv skal han være tilbake på ski etter kort tid.

 • Babylykke for Nestvold-Haugen

  Alpinisten Leif Kristian Nestvold-Haugen ble natt til lørdag far til en ny gutt da kona Marthe fødte parets andre barn.

  Dermed er han klar for sesongens første slalåmrenn i finske Levi søndag. – Alt er bra med hele familien, sier Nestvold-Haugen til NRK.

  SKI-SLO-FIS-CUP-GIANT-SLALOM-MEN
  Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal