Hun er kvinnetennisens nye pengemaskin

20 år gamle Eugenie «Genie» Bouchard tippes som Maria Sjarapovas arvtaker til tronen som verdens best betalte kvinnelige idrettsutøver.

Eugenie Bouchard

Eugenie Bouchard jubler for å ha slått ut Angelique Kerber i kvartfinalen i Wimbledon.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

Siden 2005, i ni år på rad, har tennisyndlingen Maria Sjarapova (27) vært kvinneidrettens best betalte utøver, ifølge det anerkjente økonomimagasinet Forbes.

Wimbledon Tennis

Bouchard har hatt mye å juble for i årets Wimbledon-turnering.

Foto: Pavel Golovkin / Ap

Nå trues imidlertid statusen av en av hennes egne fans. Canadiske Eugenie Bouchard vokste opp som stor fan av den russiske tennisdronningen, men har nå statusen til å true forbildet sin status som kvinneidrettens best betalte.

Må være en vinner

Sam Duvall, Bouchards agent, sier om sin egen spiller at hun har personligheten, ferdighetene og utseendet til å overgå Sjarapovas kommersielle suksess.

– Vi vil definitivt smi mens jernet er varmt, men dette er en jente som forhåpentligvis kommer til å spille de neste ti årene og vinne Grand Slams. Så vi ser ikke bare etter den første og beste muligheten, sa Duvall til Sports Business Daily.

Også Nigel Currie, fra agentbyrået Brand Rapport mener Bouchard har det som skal til. Det er nemlig ikke lenger slik som i Anna Kournikovas dager, at et pent ansikt kunne kompensere for litt dårligere tennisferdigheter.

– Ting er annerledes nå, de store merkene vil bli assosiert med atleter som vinner, og det er ingen tvil om at Bouchard har de ferdighetene, sier han til BBC.

Om sammenligningen med Sharapova sier Bouchard følgende:

– Jeg ser på det som en ære og et kompliment og bli sammenliknet med noen som Sharapova som har vunnet fem Grand Slam-titler. Hun er en store mester, så det er positivt, men på den andre siden ønsker jeg ikke å være den nye Sharapova, jeg vil være den første meg og jeg skal forsøke å skirve min egen historie.

Tredje semifinale

«Genie» har virkelig eksplodert på den store scenen i år. I fjor var hennes beste Grand Slam-turnering Wimbledon der hun kom til tredje runde. I år har hun kommet til semifinale i både Australian Open og French Open, før hun greide det samme i Wimbledon.

Når resultatene i Wimbledon regnes inn i WTA-rankingen vil den den tennisens selfie-dronning for første gang være inne på listen over de ti beste tennisspillerne i verden.

– Jeg hørte Instagram var selfie-sentralen, skriver «Genie» under dette bildet.

WTA-sjefen, Scacey Allaster er enig i at det kommersielle potensialet er enormt.

– Hun er en ekstremt talentfull utøver, og vil være en svært god ambassadør for ethvert selskap som ønsker å samarbeide med henne, sier hun til BBC.

Allaster sier at Bouchards egenskaper, at hun er grasiøs, ydmyk, selvsikker, smart og morsom gjør at hun er en ideell samarbeidspartner for selskaper i mange ulike kategorier.

– Elsket av «alle»

Både mote, underholdning, lifsstil, biler, og finansielle tjenester nevnes som mulige bransjer der Bouchards fjes kan gi økt omsetning. Så gjenstår det å se om hun klarer å holde seg på det sportslige nivået som er nødvendig for å få pengene til å strømme inn. Agenten har i alle fall troen.

– Hun har personligheten, hun er god nok, hun er har utseendet med seg. Hun snakker to språk, fransk og engelsk og hun er godt likt overalt. Australske fans elsker henne, franske fans elsker henne. Hun er helt unik, for å si det sånn, sa Duvall ifølge Sydney Morning Herald.

Bouchard bader i «penger» allerede.

Torsdag spiller Bouchard semifinale mot Simona Halep.

Siste nytt

 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Utsatte kamp etter skyting

  Mandagens NHL-kamp mellom Minnesota Wild og St. Louis Blues er utsatt som følge av at politiet i helgen skjøt en svart mann i en forstad til Minneapolis.

  Det opplyser Wild, klubben til den norske ishockeystjernen Mats Zuccarello, mandag kveld norsk tid.

  «Av respekt for den hjerteskjærende episoden som oppsto i Brooklyn Center i går, er kveldens Minnesota Wild-kamp utsatt», heter det i en uttalelse.

  Kampen har allerede fått ny dato. Den skal spilles 12. mai.

  Også baseballkampen mellom Minnesota Twins og Boston Red Sox ble mandag utsatt. Major League Baseball bekrefter beslutningen.

 • Annullering skapte VAR-forvirring

  West Bromwich slo Southampton 3-0 i Premier League mandag, men et annullert mål i første omgang stjal mye av oppmerksomheten.

  Situasjonen som havnet i søkelyset oppsto etter bare fire minutters spill. Da trodde Mbaye Diagne at han hadde gitt West Brom ledelsen etter forarbeid av Darnell Furlong.

  Assistentdommeren hadde imidlertid løftet flagget og markerte for offside. TV-bildene viste at den avgjørelsen var mer enn tvilsom.

  Den som ventet på at VAR-dommerne skulle godkjenne målet, ble imidlertid skuffet. Ifølge Sky Sports kunne ikke VAR «trekke noen definitiv linje» som sikkert kunne fastslå om Diagne var i offside. Årsaken var at en annen West Brom-spiller blokkerte kameravinkelen.

  Målet forble dermed annullert.

  West Bromwich Albion's Senegalese striker Mbaye Diagne (C) heads past Southampton's English goalkeeper Fraser Forster (L)
  Foto: Michael Steele / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal