Kvik sendte Sarpsborg ut av cupen

Cupbomben smalt i Halden da Kvik Halden slo ut et lokalt eliteserielag for andre året på rad.

Matchvinner Agim Shabani var både sliten og lykkelig etter at han var med på å sende Sarpsborg 08 ut av cupen.

Matchvinner Agim Shabani var både sliten og lykkelig etter at han var med på å sende Sarpsborg 08 ut av cupen.

– Unnskyld språket, men dette var jævlig morsomt!

Det var den spontane reaksjonen til Kvik Halden-trener Nils Lexerød etter at laget hans sendte eliteserielaget Sarpsborg 08 ut av cupen.

Scoret på sin eneste sjanse

Agim Shabani

Shabani feiret seieren med en brus i garderoben etter kampen.

Foto: Trond Johnsen/NRK

På en svært dårlig gressmatte klarte verken Sarpsborg eller Kvik Halden å skape den helt store fotballunderholdningen på Halden stadion onsdag kveld.

Kampen var preget av pasningsfeil og lite finspill, og det var kanskje passende at kampens eneste mål kom på en dødball – som også var Kviks eneste sjanse i løpet av 90 minutter.

Det var tidligere Moss og FFK-spiller, Agim Shabani, som ble den store cuphelten i Halden, da han stanget inn 1–0 målet på en corner etter 83 minutter.

– Jeg så at keeperen ville gå ut litt, så da bestemte jeg meg bare for å ta sjansen. Jeg stiger til værs og ser at ballen går inn. Etter det er alt bare kaos. Det var magisk, det var herlig! Jeg fikk ikke vært med på dette mot Fredrikstad i fjor, men det er en helt utrolig følelse, sier en sliten men lykkelig matchvinner til NRK.no etter kampslutt.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Harold Mufoncol tok seg av seiersdansen i garderoben til Kvik Halden etter cupseieren over Sarpsborg 08.

Harold Mufoncol tok seg av seiersdansen i garderoben til Kvik Halden etter cupseieren over Sarpsborg 08.

Slo ut FFK i fjor

Kvik Halden har dermed blitt en slags ekspert på å slå ut lokale eliteserielag fra cupen.

I fjor slo de nemlig ut Fredrikstad. Den gang ble kampen avgjort på straffesparkkonkurranse, og en straffe som først ble reddet av keeper Jon Masalin, men som senere skrudde tilbake over keeperen og inn i mål.

Denne gangen klarte haldenserne altså å sende et eliteserielag ut av cupen i ordinær spilletid.

– Vi tar gjerne en ny kamp mot Fredrikstad i år, også satser vi på å unngå Rosenborg, ler Lexerød. Det var nemlig Rosenborg som sendte Kvik Halden ut av cupen i fjor.

Sarpsborg-kapteinen slakter eget lag

Ole Heieren Hansen

Ole Heieren Hansen var mildt sagt forbannet på eget lags prestasjoner i cupkampen mot Kvik Halden.

Foto: Trond Johnsen/NRK

Etter kampen flokket Sarpsborg 08 sine spillere seg rundt dommeren for å få en forklaring på en omstridt situasjon mot slutten av andre omgang.

De mente nemlig at Øyvind Hoås skulle hatt et straffespark etter rundt 75 minutters spill, da han ble holdt kraftig i armen innenfor 16-meteren, men dommeren valgte å vinke spillet videre.

Sarpsborgs kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen var imidlertid mer opptatt av å snakke om eget lags prestasjoner etter kampen.

– Jeg trodde helt ærlig at vi var ferdig med det tullet her nå. Det er like kjedelig hver gang. Vi er fantastisk dårlige i dag, og ryker ut mot et middels andredivisjonslag, sier han til Radio Prime Sarpsborg, før han fortsetter å slakte eget lags innsats.

– Vi har fått for oss at vi skal gjøre ting pent og pyntelig, og tror at vi skal trille ballen helt inn i mål. Vi har ikke nok guts i dag, og det må se helt elendig ut fra sidelinjen. Vi vil ikke nok. Dette er fantastisk flaut og det går på æren. I dag ville Kvik mer enn oss, og da går det ikke an å snakke om divisjonsforskjell, sier han til radiokanalen.

Kampreferat fra cuprunde to mellom Kvik Halden FK og Sarpsborg 08. Reporter: Arnfinn Fagerli. Redigering: Willy Hage

Kampreferat: Kvik Halden FK - Sarpsborg 08

Siste nytt

 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste.

  Isene hadde også gyldige kast på 61,28 og 60,80 i søndagens stevne. Vinnerresultatet var snaut fire meter bak hans personlige rekord fra i fjor.

  I stevnet som ble avviklet med strenge smittevernregler måtte Isene blant annet hente diskosen selv etter sine kast, skriver Norges Friidrettsforbund på sitt nettsted.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • Carlsen tok første stikk mot So

  Magnus Carlsen vant de to første hurtigsjakkpartiene i kvartfinalen mot Wesley So i onlineturneringen Rapid Challenge, og amerikaneren ga opp.

  Dermed tok Carlsen første stikk i kvartfinaleduellen som utkjempes i best av tre kamper.

  Kampen mellom Carlsen og So fortsetter tirsdag. Dersom So vinner og det står 1-1, avgjøres det hele i siste kamp onsdag.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Hummels usikker før toppkampen

  Mats Hummels måtte ut ved pause da Borussia Dortmund vant i Wolfsburg lørdag. Nå er stopperkjempen usikker før tirsdagens storkamp mot Bayern München.

  – Mats har problemer med hælsenen. Det er et problem han har slitt med en stund, men vi håper at han kan spille tirsdag, sa sportsdirektør Michael Zorc.

  Bayern München topper tabellen fire poeng foran Borussia Dortmund med sju kamper igjen å spille.

  D6qE6snBSYw
  Foto: Michael Sohn / Michael Sohn

Sendeplan

Kl. Program Kanal