Hopp til innhold

Kvandal beste norske i første omgang: – I en egen klasse

Eirin Maria Kvandal leder Raw Air, og vant dagens kvalifisering i Holmenkollen. I første omgang ble hun satt ned på fart og hoppet med mindre fart enn alle andre. Hun landet likevel på 125.5 meter. Det var 1,5 meter for kort til å få med seg ni viktige poeng til Raw Air sammenlagt.

– Hun går ned tre avsatser og får ikke kompensasjon, men ligger likevel i helt oppi toppen. Hun er litt i en egen klasse, mener NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

– Det er alltid surt. Men det viktigste var å få levert et godt hopp, og det virker som vinden har roa seg, og det er godt, sier Kvandal til NRK.

Hun ligger på en foreløpig andreplass, kun 0.1 poeng bak tyske Katharina Schmid. Fattige 2 poeng skiller de fire beste hopperne etter første omgang, så her kan alt skje.

Gårsdagens vinner Silje Opseth hoppet ikke maksimalt i første omgang, og ligger på en foreløpig niendeplass etter et hopp på 118 meter.

– Hun har mye mer å gå på, sier Evensen.

Heidi Dyhre Traaserud hoppet seg opp til en foreløpig 14.-plass, mens Thea Minyan Bjørseth ligger på en foreløpig 21.-plass. Ingvild Midtskogen er på en delt 22.-plass. Alle er kvalifisert til finaleomgangen.

Johann André Forfang vant herrenes hopprenn i Holmenkollen tidligere søndag, mens Kristoffer Eriksen Sundal falt og fikk Raw Air ødelagt.

e. kvandal
Foto: NTB

Siste nytt

 • Viking-kapteinen hyller ungguttene

  Viking har fått heng på tabellteten og tok sin annen strake seier i eliteserien, og med 3-0 stoppet de formsterke HamKams videre poengfangst i mai.

  Det var Vikings to unge midtbanespillere Sondre Auklend (2) og Simen Kvia-Egeskog som scoret målene i den fortjente seieren.

  – En veldig god fotballkamp fra vår side. Vi kontrollerte det meste, og vi skapte mange gode sjanser, sa Viking-strategen Zlatko Tripic som var fornøyd med sine to unge lagkamerater.

  – Utrolig bra at det endelig løsner for dem denne sesongen. De utfordrer seg selv. Sykt gøy at de avgjør kampen i dag, sa Tripic. (NTB)

  jcpe0hQ3Nfo
  Foto: NTB
 • Brynhildsen scoret og vant seriegull

  Brøndby snublet mot AGF i den siste serierunden. Det gjorde også Ola Brynhildsens Midtjylland, men reiste seg i tide og tok et avgjørende poeng mot Silkeborg.

  Midtjylland kunne dermed juble for klubbens fjerde seriegull og det første siden 2019/20-sesongen. I tillegg til Brynhildsen er også Arne Sandstø i trenerteamet til den danske klubben. Han gikk til Midtjylland i fjor sommer etter sju år i Jerv.

  Brynhildsen utlignet til 2-2 før tidligere eliteseriekjenning Aral Simsir satte inn 3-2. Silkeborg utlignet til 3-3, men det betød ingenting ettersom Brøndby tapte 2-3 for AGF. (NTB)

  Ola Brynhildsen
  Foto: NTB
 • Odd stoppet marerittrekken

  Odd kunne endelig juble for seier da de vant 2-1 hjemme over Lillestrøm i Eliteserien søndag ettermiddag.

  Dermed endte de rekken på seks strake kamper uten seier. Sist de vant, var utrolig nok borte mot Molde 17. april. Siden det er fasiten to uavgjort og fire tap.

  Lillestrøm har på sin side vært fryktelig ustabile den siste tiden og har vunnet og tapt annenhver gang i sine seks siste kamper. Søndagens fiasko gjorde riktignok at de nå står med to strake tap.

  Klubbenes svake prestasjoner gjør at Lillestrøm ligger helt nede på 13.-plass, mens Odd har plassert seg tre hakk over på tabellen. (NTB)

  LV79lgIPF9g
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal