Hopp til innhold

Hun er den nye sjefen i norsk idrett

Karen Kvalevåg overtar som generalsekretær i Norges idrettsforbund etter Inge Andersen.

Ny generalssekretär i Norges idrettsforbund

TOPPENE: Idrettspresident Tom Tvedt og generalsekretær karen Kvalevåg skal lede norsk idrett inn i framtida.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hun overtar jobben 1. oktober. Det opplyste idrettspresident Tom Tvedt på en pressekonferanse torsdag formiddag.

– Jeg opplever at norsk idrett har mange utfordringer, men mest av alt har de utrolig mange fantastiske muligheter og er en folkebevegelse med et stort engasjement, sier Kvalevåg.

Kvalevåg er utdannet revisor fra Norges Handelshøyskole (NHH) og har senere fått statsautorisasjon. I 2016 gikk hun inn i stillingen som daglig leder i SK Vidar og Oslo Maraton.

Tung bakgrunn

Det var 24 søkere som meldte seg i jakten på toppjobben i NIF. 17 av dem var menn, mens de resterende sju var kvinner. NIF tok selv kontakt med 20 kandidater gjennom et hodejeger-firma.

De 44 kandidatene var fra 26 til 67 år.

For mange idrettsinteresserte er Karen Kvalevåg et relativt nytt bekjentskap. Slik beskriver hun seg selv overfor NRK:

– Jeg er 51 år, har 25 års ledererfaring fra næringslivet. Jeg er utdannet fra høgskolen i Stavanger, og handelshøgskolen i Bergen. Jeg har to barn og ser glede i idrett og samholdet.

Idrettspresident Tom Tvedt forklarer valget slik:

– Det er en komplisert og kompleks stilling, og du skal ha kontroll på toppidrett, bredde, barn og unge. Vi må ha ledere på toppen som kan styre disse prosessene. Nå er jeg sikker på at hun kommer til å håndtere det på en god måte.

Eterfølger Andersen

Kvalevåg etterfølger Inge Andersen, som gikk av 27. mars etter 13 år i jobben og midt i en turbulent periode for Idrettsforbundet. Han ga seg etter ønske fra styret i NIF.

– Idrettsstyret har valgt å se inn i fremtiden. 13 år som generalsekretær er lenge. De vurderer det slik at de ønsker å slippe nye krefter til, sa Andersen til NRK den gangen.

– Hva slags begrunnelse fikk du for at du ikke kunne fortsette i stillingen?

– Dette har vært en dialog, jeg vil også presisere at det har vært en fin dialog med idrettsstyret. Dette er en helhetsvurdering som gjør at vi er blitt enige om at min tid er omme som generalsekretær, svarte Andersen.

Siste nytt

 • Tidligere Arsenal-spiss døde

  Kevin Campbell (54), som spilte over 200 kamper for Arsenal på 1990-tallet, er død.

  Arsenal opplyser om dødsfallet på X lørdag.

  Campbell ble for snaue to uker siden innlagt på sykehus. Da ble det opplyst at han var i dårlig forfatning.

  «Kevin var høyt verdsatt av alle i klubben. Alle tenker på hans venner og familie i denne tøffe tiden», skriver Arsenal lørdag.

  Campbell vant FA-cupen og ligacupen i 1993, samt den europeiske cupvinnercupen året etter med Arsenal.

  Campbell spilte også for Everton, Nottingham Forest og Leicester gjennom karrieren. Han jobbet blant annet som ekspert etter at han la opp i 2007. (NTB)

  West Bromwich Albion's Campbell battles for the ball with Portsmouth's De Zeeuw during their Premier League match at The Hawthorns
  Foto: IAN HODGSON / Reuters
 • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

  Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

  – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

  Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

  Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

  suayPzrTwnQ
  Foto: NTB
 • PSG signerte russisk landslagskeeper

  Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

  Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

  Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

  25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

  (©NTB)

  LzQafmbYJcU
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal