FFK-treneren: – Vi skal feie over Tromsø!

Fredrikstadtrener Håkon Wibe-Lund var klokkeklar på én ting på fredagens FFK-trening. Kun seier er godt nok i serieåpningen mot Tromsø.

Håkon Wibe Lund foran Elverum-kampen

Fredrikstadtrener Håkon Wibe-Lund vil ha tre poeng i seriepremieren hjemme mot Tromsø.

Foto: fredrikstadfk.no

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå skal vi feie over dem! Hvis det er noen som er i tvil om det, så er den tvilen lagt død nå. Den kampen skal vi gå ut og vinne. Sånn er det.

Det var beskjeden FFK-treneren ga sine spillere etter fredagens trening på Værste på Kråkerøy.

Fredrikstadspillerne har trent hardt og allsidig gjennom hele vinteren. Wibe-Lund mener treningen har ført til at man nå kan se tydelige resultater i måten laget ønsker å spille fotball på.

– Styrken til FFK er kollektivet. Vi er en veldig sammensveiset gjeng, som har jobbet hardt i hele vinter.

Har solgt 2500 sesongkort

FFK Fans

Fredrikstad har solgt over 2500 sesongkort foran årets sesong. I serieåpningen søndag drømmer de om 6000 tilskuere på tribunene.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Men nå er hardkjøret og de blandede resultatene i vinterens oppkjøringskamper (3-1-4) historie – det er på søndag FFK virkelig må vise hva de er gode for.

– Vi er Fredrikstad. Vi har stolte tradisjoner og en stolt kultur. Nå må vi tåle å bære den, spille fotball, holde hodet kaldt og tro på det vi driver med. Vi må også vite at dette ikke avgjøres på søndag, det avgjøres etter 30 kamper. I de 30 kampene skal vi levere en jevn stigning i prestasjoner, og klare og bli et lag som ligger fint på tabellen, sier han.

Og innbyggerne i Fredrikstad har tydelig tro på prosjektet til Wibe-Lund. Så langt har over 2500 personer sikret seg sesongkort. Det er på nivå med, eller bedre, enn flere av klubbene i eliteserien.

Til åpningskampen mot Tromsø var det fredag kveld solgt nesten 3500 billetter. Klubben drømmer om at så mange som 6000 tilskuere møter opp.

– Folk i Fredrikstad er unike, det er det ingen tvil om. Og det skal vi vise at vi setter pris på, avslutter treneren.

– Opprykk er målet

Miika Koppinen

Miika Koppinen er en av bærebjelkene i et Tromsø som ønsker en snarlig retur til landets øverste divisjon.

Foto: Einar Andreassen / NRK

Men selv om Wibe-Lund er klar på at kun tre poeng er godt nok for klubben søndag, kommer det til å bli en tøff kamp om seieren.

Motstander Tromsø har et uttalt mål om en umiddelbar retur til eliteserien.

– Nøkkelen blir først og fremst at vi må ha vilje og duellstyrke i spillet. Det er litt annerledes enn i eliteserien. Det blir mer fysisk, og alle lagene vil gjerne slå oss, sier Tromsø-veteran Miika Koppinen.

– Personlig er det kun én ting som gjelder for meg, og det er opprykk. Det er absolutt målet, fortsetter han.

TIL klar for sesongstart.

Siste nytt

 • Brann tilbake på vinnersporet

  Brann brukte 12 minutter på å score tre ganger i eliteseriemøtet med Sandefjord. Til slutt ble det 3-1-seier. For Sandefjord fortsetter den tunge trenden. Avstanden opp til Bodø/Glimt er nå åtte poeng. Sandefjord på sin side ligger nå på 14. plass, ett poeng foran Start og Aalesund.

  UF52A-kFngc
  Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal
 • Solskjær fekk hjelp av Bournemouth

  Bournemouth scora fire mål den siste halve omgangen og knuste Leicester 4-1. Det jublar Ole Gunnar Solskjær for.

  James Vardy gav Leicester leiinga midt i første omgang. Men Junior Stanislas og Dominic Solanke scora to gonger på eitt minutt. Så fekk Leicesters Caglar Söyüncü raudt kort.

  I sluttminutta scora Bournemouth først på sjølvmål, deretter ved Solanke på nytt.

  For Bournemouth betyr dette fornya sjanse til å unngå nedrykk, for Leicester at fjerdeplassen ryk dersom Solskjærs Manchester United slår Southampton måndag.

  Dominic Solanke
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ventura nr 10 i B-touren

  Det ble delt 10.-plass for Kristoffer Ventura på PGAs B-tour etter en god avslutningsdag i Texas søndag.

  Ventura hadde fem birdiar og en bogey siste dag. Det ble totalt 17 under par for Ventura. 25-åringen spilte solid gjennom hele helgen og fortsatte den gode formen fra forrige uke.

  Da viste han tegn til storform under PGA-turneringen i Detroit. Der lå han i øvre del av resultatlista hele veien og endte til slutt som nummer 21.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Mike Lawrie / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal