NRK Meny
Normal

FFK-treneren: – Vi skal feie over Tromsø!

Fredrikstadtrener Håkon Wibe-Lund var klokkeklar på én ting på fredagens FFK-trening. Kun seier er godt nok i serieåpningen mot Tromsø.

Håkon Wibe Lund foran Elverum-kampen

Fredrikstadtrener Håkon Wibe-Lund vil ha tre poeng i seriepremieren hjemme mot Tromsø.

Foto: fredrikstadfk.no

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå skal vi feie over dem! Hvis det er noen som er i tvil om det, så er den tvilen lagt død nå. Den kampen skal vi gå ut og vinne. Sånn er det.

Det var beskjeden FFK-treneren ga sine spillere etter fredagens trening på Værste på Kråkerøy.

Fredrikstadspillerne har trent hardt og allsidig gjennom hele vinteren. Wibe-Lund mener treningen har ført til at man nå kan se tydelige resultater i måten laget ønsker å spille fotball på.

– Styrken til FFK er kollektivet. Vi er en veldig sammensveiset gjeng, som har jobbet hardt i hele vinter.

Har solgt 2500 sesongkort

FFK Fans

Fredrikstad har solgt over 2500 sesongkort foran årets sesong. I serieåpningen søndag drømmer de om 6000 tilskuere på tribunene.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Men nå er hardkjøret og de blandede resultatene i vinterens oppkjøringskamper (3-1-4) historie – det er på søndag FFK virkelig må vise hva de er gode for.

– Vi er Fredrikstad. Vi har stolte tradisjoner og en stolt kultur. Nå må vi tåle å bære den, spille fotball, holde hodet kaldt og tro på det vi driver med. Vi må også vite at dette ikke avgjøres på søndag, det avgjøres etter 30 kamper. I de 30 kampene skal vi levere en jevn stigning i prestasjoner, og klare og bli et lag som ligger fint på tabellen, sier han.

Og innbyggerne i Fredrikstad har tydelig tro på prosjektet til Wibe-Lund. Så langt har over 2500 personer sikret seg sesongkort. Det er på nivå med, eller bedre, enn flere av klubbene i eliteserien.

Til åpningskampen mot Tromsø var det fredag kveld solgt nesten 3500 billetter. Klubben drømmer om at så mange som 6000 tilskuere møter opp.

– Folk i Fredrikstad er unike, det er det ingen tvil om. Og det skal vi vise at vi setter pris på, avslutter treneren.

– Opprykk er målet

Miika Koppinen

Miika Koppinen er en av bærebjelkene i et Tromsø som ønsker en snarlig retur til landets øverste divisjon.

Foto: Einar Andreassen / NRK

Men selv om Wibe-Lund er klar på at kun tre poeng er godt nok for klubben søndag, kommer det til å bli en tøff kamp om seieren.

Motstander Tromsø har et uttalt mål om en umiddelbar retur til eliteserien.

– Nøkkelen blir først og fremst at vi må ha vilje og duellstyrke i spillet. Det er litt annerledes enn i eliteserien. Det blir mer fysisk, og alle lagene vil gjerne slå oss, sier Tromsø-veteran Miika Koppinen.

– Personlig er det kun én ting som gjelder for meg, og det er opprykk. Det er absolutt målet, fortsetter han.

TIL klar for sesongstart.

Siste nytt

 • VG: Vil kaste fotballpresidenten

  Oslo fotballkrets ønsker å kaste fotballpresident Terje Svendsen til våren, skriver VG. Kvinnefotball og økonomi er bakteppe for oppfordringen fra kretsleder Kenneth B. Eriksen. Oslo fotballkrets aksepterer ikke lenger at herrespillerne stikker av med brorparten av pengene fra medieavtalen.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm