Krogh om sin nye hverdag: – En skummel felle

SJUSJØEN (NRK): Finn-Hågen Krogh har byttet lag for å bedre utholdenheten. Men å trene med Martin Johnsrud Sundby er ikke risikofritt.

Finn-Hågen Krogh

VIL BLI MER UTHOLDENDE: Skal Finn-Hågen Krogh ta OL-gull på tremila, må den fysiske kapasiteten bli bedre.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er sjelden at folk trener for lite i langrennsmiljøet. Det er en skummel felle, og det skal jeg være veldig obs på hele sesongen, sier Krogh til NRK.

Denne uka er han på sin første samling etter overgangen fra sprint- til allroundlandslaget. Lagbyttet har en veldig enkel forklaring: Krogh vil bedre utholdenhetskapasiteten for å bli bedre på de lange distansene.

– Jeg må finne litt tilbake til den utholdenheten jeg hadde for ett til to år siden. Da gikk jeg sjelden dårlige skirenn. Jeg har vært mer opp og ned i år. Selv om jeg sist sesong hadde VM som et soleklart mål og prøvde å toppe formen inn der, så har jeg lyst til å være litt mer stabil fram mot OL, sier Krogh.

Med nytt lag følger altså en ny utfordring. Det trenes mer, og nivået på utholdenhetsøktene er ekstremt.

– Lett å bli revet med

Risikoen for å tøye strikken for lang er til stede.

– Det er masse risikomoment ved å være med Martin Johnsrud Sundby på samling, bekrefter Krogh.

Likevel føler han seg bedre rustet enn da han sist var på allroundlandslaget for fire år siden.

– Jeg har blitt en litt mer selvstendig utøver som har tro på det jeg gjør selv og vet hvordan jeg skal bli god. Klart, det er lett å bli revet med, men jeg tror jeg skal klare å stå av nok til at det blir passe belastning, sier han.

Allroundtrener Tor Arne Hetland og sprinttrener Arild Monsen skal begge holde et øye med Krogh.

Våken på hår i cornflakesen

– Hvis håret henger ned i cornflakesen på frokosten så er det ingen vits i å kjøre på. Da er det mye bedre å ta hvile, og kommunikasjonen man har med utøverne styrer mye av treningsbelastningen, selvfølgelig sammen med følelsen til utøveren, sier Hetland til NRK.

Ski-VM Lahti 2017.

PÅ VAKT: Ser Tor Arne Hetland hår i cornflakesen, blir Finn-Hågen Krogh beordret til hvile.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Samtidig vil han ikke overdrive fare.

– For samtidig ønsker du å klatre og utfordre grensene. Så er det å sette grensa en plass for hver enkelt og ta ett og ett steg, påpeker Hetland.

Finn-Hågen Krogh har alltid vært kjent for å trene relativt lite – og for å være flink til å legge inn hvile når det trengs.

En for hodet, en for kroppen, tre er toppen

Det har han tenkt å fortsette med. Henger håret ned i cornflakesen, er det følgende regel som gjelder.

– Jeg bruker å si en dag for hodet og en dag for kroppen, men tre er toppen, sier Norges nye stafettankermann og gliser.

Siste nytt

 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag