Krogh om sin nye hverdag: – En skummel felle

SJUSJØEN (NRK): Finn-Hågen Krogh har byttet lag for å bedre utholdenheten. Men å trene med Martin Johnsrud Sundby er ikke risikofritt.

Finn-Hågen Krogh

VIL BLI MER UTHOLDENDE: Skal Finn-Hågen Krogh ta OL-gull på tremila, må den fysiske kapasiteten bli bedre.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er sjelden at folk trener for lite i langrennsmiljøet. Det er en skummel felle, og det skal jeg være veldig obs på hele sesongen, sier Krogh til NRK.

Denne uka er han på sin første samling etter overgangen fra sprint- til allroundlandslaget. Lagbyttet har en veldig enkel forklaring: Krogh vil bedre utholdenhetskapasiteten for å bli bedre på de lange distansene.

– Jeg må finne litt tilbake til den utholdenheten jeg hadde for ett til to år siden. Da gikk jeg sjelden dårlige skirenn. Jeg har vært mer opp og ned i år. Selv om jeg sist sesong hadde VM som et soleklart mål og prøvde å toppe formen inn der, så har jeg lyst til å være litt mer stabil fram mot OL, sier Krogh.

Med nytt lag følger altså en ny utfordring. Det trenes mer, og nivået på utholdenhetsøktene er ekstremt.

– Lett å bli revet med

Risikoen for å tøye strikken for lang er til stede.

– Det er masse risikomoment ved å være med Martin Johnsrud Sundby på samling, bekrefter Krogh.

Likevel føler han seg bedre rustet enn da han sist var på allroundlandslaget for fire år siden.

– Jeg har blitt en litt mer selvstendig utøver som har tro på det jeg gjør selv og vet hvordan jeg skal bli god. Klart, det er lett å bli revet med, men jeg tror jeg skal klare å stå av nok til at det blir passe belastning, sier han.

Allroundtrener Tor Arne Hetland og sprinttrener Arild Monsen skal begge holde et øye med Krogh.

Våken på hår i cornflakesen

– Hvis håret henger ned i cornflakesen på frokosten så er det ingen vits i å kjøre på. Da er det mye bedre å ta hvile, og kommunikasjonen man har med utøverne styrer mye av treningsbelastningen, selvfølgelig sammen med følelsen til utøveren, sier Hetland til NRK.

Ski-VM Lahti 2017.

PÅ VAKT: Ser Tor Arne Hetland hår i cornflakesen, blir Finn-Hågen Krogh beordret til hvile.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Samtidig vil han ikke overdrive fare.

– For samtidig ønsker du å klatre og utfordre grensene. Så er det å sette grensa en plass for hver enkelt og ta ett og ett steg, påpeker Hetland.

Finn-Hågen Krogh har alltid vært kjent for å trene relativt lite – og for å være flink til å legge inn hvile når det trengs.

En for hodet, en for kroppen, tre er toppen

Det har han tenkt å fortsette med. Henger håret ned i cornflakesen, er det følgende regel som gjelder.

– Jeg bruker å si en dag for hodet og en dag for kroppen, men tre er toppen, sier Norges nye stafettankermann og gliser.

Siste nytt

 • Borussia Dortmunds første serietap

  Bunnlaget Fortuna Düsseldorf påførte serieleder Borussia Dortmund sesongens første serietap og duket for ny spenning i gullkampen. Målscorerne var Dodi Lukebakio, før Jean Zimmer sørget for 2-0-seier.

  SOCCER-GERMANY-DUS-DOR/
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal