Kritisk til VM-arrangøren: – Skulle gjerne hatt det annerledes

Jakob Ingebrigtsen var ekstremt skuffet etter fjerdeplassen på 1500 meter i VM. Etterpå var han også kritisk til hele mesterskapet.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

IKKE FORNØYD: Jakob Ingebrigtsen var verken fornøyd med sin egen innsats eller tidspunktet for når VM ble arrangert på etter 1500-meterfinalen i går kveld.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det går ikke an å klage på det, men jeg skulle gjerne hatt det annerledes. Vi liker å ha mesterskap når det skal være (vanligvis i august, journ.anm.). Det er sånne småting som dukker opp i forberedelsene som ellers ikke ville vært der, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK rett etter løpet.

Under VM i Doha, har varmen vært et tema. Temperaturene har vært så høye at all oppvarming har foregått innendørs, utøverne har hatt på seg kuldevester før løpene, og forholdene har vært veldig annerledes enn det utøverne er vant med.

Det har tydeligvis gitt brødrene utfordringer i sesongplanen.

– Jeg er ekstremt skuffa over min innsats i årets VM, oppsummerer Jakob Ingebrigtsen.

Får støtte, men ikke av faren

Pappa og trener, Gjert Ingebrigtsen er ikke like kritisk som sønnen.

– Vi må kunne takle det som dukker opp, det er likt for alle. De ringer ikke dagen før, du vet jo om det mange år på forhånd, sier Gjert Ingebrigtsen til pressen.

Men 19 år gamle Jakob får støtte av svenske Kalle Berglund, som løp inn til niendeplass i finalen på 1500 meter.

– Jeg er helt enig med ham. Denne sesongen har vært utrolig lang. Man må trene sammenhengende i over 12 måneder. Jeg tror alle friidrettsutøvere kjenner at kroppene skriker etter hvile og å hente seg inn igjen, sier Berglund.

– Jeg syns VM for to år (i London) siden var mye morsommere, da var det fullt hus hele veien. Jeg syns det hadde vært bedre om VM ble arrangert i et land der friidrettsinteressen er stor. Alle vil ha bra stemning på stadion. I dag var det bra, men i begynnelsen i VM var det ikke så bra, fortsetter svensken.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

UENIGE: Gjert og Filip Ingebrigtsen er ikke helt enige om det sene verdensmesterskapet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jakobs storebror, Filip, sier han egentlig ikke har noen tanker om tidspunktet, men:

– Det er sommeridrett vi holder på med, det pleier å skje på sommeren. Noe mer har jeg ikke å si om det.

– Det startet tvilsomt

President for IAAF (Det internasjonale friidrettsforbundet), Sebastian Coe, kaller imidlertid VM i Doha for «det mest vellykkede noensinne».

– Utøverne jeg har snakket med, synes anlegget er eksepsjonelt. Og prestasjonene er uten sammenligning. Det gjør det til det mest vellykkede friidretts-VM noensinne, sier han til NRK.

– Det er satt 22-23 mesterskapsrekorder, dobbelt så mange som i London, og det er satt nesten 80 nasjonale rekorder. Det viser at utøverne yter bra under forholdene, mener Coe,

President i det europeiske friidrettsforbundet, Svein Arne Hansen, uttalte før mesterskapet at han i utgangspunktet ikke ønsket VM til Qatar, men at det var mest på grunn av varmen utøverne kom til å møte.

Da VM ble avsluttet søndag, hadde han følgende oppsummering:

– Det startet litt tvilsomt for å si det rett ut. Men når du ser bak deg her, og hvordan det har vært de siste dagene, så har det vært utrolig. Det har vært det beste VM resultatmessig noen gang. Spådommene slo ikke til der. Folk er i form selv om det er oktober og de startet treningen mot Tokyo på tirsdag, det er jeg sikker på at mange gjør, sier Hansen.

– Var det riktig å legge VM til Qatar?

– Det har ikke vært noen klager fra utøverne inne på stadion. Det har vært varmt ute, men det har det vært i andre mesterskap før også. Det er sporten som teller – og den har vært helt utrolig, mener Hansen.

Sportsnyheter

Britain Soccer Premier League

Lagkameraten beinet ballen i eget nett – Firmino holdt liv i Liverpool-håpet

Premier League-sesongen svinner hen, det samme så Liverpools drøm om mesterligaen neste år ut til å gjøre. Så leverte Roberto Firmino to uhyre viktige mål.

Siste nytt

 • 350.000 sier nei til OL

  Uroen rundt avviklingen av OL i Tokyo kommende sommer ser ikke ut til å ta en ende. Nå har 350.000 skrevet under i en kampanje for å stoppe lekene.

  Det er ventet at myndighetene i Japan utvider krisetilstanden i Tokyo fredag, kun ti uker før lekene skal starte.

  Det er tidligere kandidat for guvernør i Tokyo, Kenji Utsunomiya, som står bak underskriftskampanjen som hittil har samlet rundt 350.000 underskrifter.

  – Det er tid for å bestemme seg om vi skal prioritere liv eller OL, sier Utsunomiya.

  Virus Outbreak Japan Daily Life
  Foto: Eugene Hoshiko / AP
 • Mjelde håper på retur i september

  Maren Mjelde gjennomgikk en kneoperasjon i midten av mars. Hun håper å kunne spille kamper igjen for Chelsea i september.

  Landslagskapteinen håper fortsatt å være tilbake på fotballtrening i sommer.

  – Sommeren er jo lang. Jeg har hatt en ganske stor skade. Jeg har fått beskjed om at jeg har cirka fire måneder igjen før jeg kan spille. Det kan fort bli i september, men det er vanskelig å si akkurat når, sier Mjelde til NTB.

  I mars måtte hun opereres etter smellen hun pådro seg i FA-cupfinalen mot Bristol City. (NTB)

  Women's Super League - West Ham United v Chelsea
  Foto: John Sibley / Reuters
 • God avslutning reddet Ventura

  Norske Kristoffer Ventura avsluttet sterkt med sju slag under par på de siste seks hullene i PGA-turneringen natt til fredag.

  Det gjør at Ventura, som er nummer 278 på verdensrankingen, ligger på delt 19.-plass i PGA-turneringen AT & T Byron Nelson.

  PsmeBFap-e8
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal