NRK Meny
Normal

Kritisk til tiåring i svømme-VM

Alzain Tareq fra Bahrain satte personlig rekord på 50 meter fri i svømme-VM, men tiåringen gikk ikke videre. NRKs svømmeekspert er lite imponert.

SWIMMING-WORLD/ Alzain of Bahrain, aged 10, looks back after the women's 50m freestyle heats at the Aquatics World Championships in Kazan

Alzain Tareq satte personlig rekord på 50 meter fri i svømme-VM.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Alzain Tareq smilte fra øre til øre etter å ha satt personlig rekord på 50 meter fri i svømme-VM, men tiåringen fra Bahrain gikk ikke videre.

Yngst i VM

SWIM-WORLD

Alzain Tareq er i midten. Klar for 50 meter fri.

Foto: MARTIN BUREAU / Afp

Hun var den aller yngste deltakeren i årets svømme-VM, og VM-debuten kom allerede fredag da hun endte sist på 50 meter butterfly.

Trolig er hun den yngste som har deltatt i VM noensinne. På fridistansen lørdag ble det 105.-plass i forsøket av de 113 deltakerne som stilte i øvelsen. Men den lille og tynne
skolejenta var fornøyd, for hun svømte inn til 35,78 sekunder, og det var en forbedring av persen med over tre sekunder.

Ikke imponert

NRKs svømmeekspert, Alexander Hetland, mener det ungjenta gjør verken er ellevilt eller oppsiktsvekkende.

– Det mest oppsiktsvekkende er at Bahrain sender henne til VM. Hun kunne heller deltatt i lokale stevner. Hun er ung, men gjør ikke noen store tider på sin alder, sier Hetland til NRK.

Møtte forbildene sine

Cate Campbell fra Australia vant forsøket, og hun var 11 sekunder raskere enn tiåringen, men det skulle da også bare mangle, for Campbell er gullfavoritt. Selv om det ikke er blitt noen stor sportslig suksess på skolejenta fra Bahrain, er hun lykkelig over å ha fått møte sine store idoler, Missy Franklin fra USA og svenske Sarah Sjöström, som begge har vært med i Alzain Tareqs øvelser.

SWIMMING-WORLD/ Alzain of Bahrain, aged 10, looks at the scoreboard after the women's 50m freestyle heats at the Aquatics World Championships in Kazan

Alzain Tareq ser på resultattavla etter at hun svømte inn til 35,78 på 50 meter fri.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld