NRK Meny
Normal

Kristoffs trener ber publikum om hjelp

På det meste er det meldt opp mot 35 grader i Tour de France i dag. Det får Alexander Kristoffs trener til å be publikum om hjelp.

Kristoff og Ørn

HJELP: Stein Ørn (innrammet) ber publikum om hjelp til å kjøle ned Alexander Kristoff på dagens etappe i Tour de France.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det er meldt om ekstremvarme på dagens etappe i Tour de France. Rytterne skal over fire beinharde fjell og kommer til å svette ut mange liter væske. Nå ber Alexander Kristoffs trener, Stein Ørn, publikum om å hjelpe til.

– Dersom det er noen som er i bakkene hadde det vært glimrende med vannflasker. Det ideelle for Alexander er å få åpnede 500 ml flasker med kaldt, rent vann som han selv kan helle over seg, ber Ørn på Facebooksiden til Team Kristoff.

Han legger også til:

– Det samme gjelder helt sikkert for Edvald.

Vanskelig å få i seg nok væske

På det varmeste er det meldt 34 grader på morgendagens etappe. Med bratte stigninger blir varmen enda verre.

– Farten er lav i bakkene og rytterne får liten effekt av hastigheten til å avkjøle seg. Opp bakkene bruker du mye muskelkraft som igjen genererer mye varme, forklarer Ørn til NRK.

– Det er deilig å få iskaldt vann. Så det er deilig hvis folk står med det langs veien. Men det hjelper ikke med pisslunka vann, da, sier Kristoff til NRK før dagens etappe.

Også på gårsdagens etappe spillte varmen for alvor en rolle for rytterne. Med bratte fjell og mange små grupper med ryttere blir det vanskelig for følgebilene å få gitt nok væske til syklistene. Chris Froome var en av de som slet med væskeinntaket.

– I dag hadde vi ikke sjans til å få i oss så mye væske som vi trengte fordi vi svettet så mye, sa Froome til pressekorpset etter etappen.

– Ikke sprut vann på rytterne

Det sies at hvis kroppen mister 1% væske mister den 10% av yteevnen. Dermed er det lett å forstå at væskeinntaket fort kan bli utslagsgivende, både for de norske gutta, men også for de andre rytterne.

Ørn forklarer at vannet fra publikum brukes til å helle over seg.

– Det er bedre å tilby vann så de kan kjøle seg ned selv. Hvis man spruter vann på rytterne kan de få det i øynene eller at det blir vann på feil sted på kroppen, sier Ørn.

Dagens etappe av Tour de France kan du følge på NRKSport på radio fra klokken 14.00.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: EM-uttak
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile