NRK Meny
Normal

Kristoffs lag slipper straff etter dopingsakene

Sykkelproffen Alexander Kristoffs russiske arbeidsgiver, Katjusja, slipper straff til tross for det siste årets to dopingsaker. Norges sykkelpresident er overrasket.

Kristoff

STRAFFES IKKE: Kristoffs lag Katjusja.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Eduard Vorganov

TESTET POSITIVT: Eduard Vorganov.

Foto: Tim De Waele / © Tim De Waele/Corbis

Den russiske Katjusja-syklisten Eduard Vorganov avga nylig positiv dopingprøve, og under Tour de France i fjor testet også Kristoffs lagkamerat Luca Paolini positivt for bruk av kokain.

Formildende med Paolinis kokainbruk

Dopingreglementet åpner for at et lag som rammes av to dopingsaker på under ett år, kan bli suspendert.

Disiplinærkomiteen i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) avgjorde imidlertid tirsdag at laget ikke skal utestenges.

Paolini

TESTET POSITIVT PÅ KOKAIN: Kristoffs lagkamerat Luca Paolini.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Komiteen opplyser videre i sin avgjørelse at betingelsene for å suspendere Katjusja ikke er til stede, og peker på at Paolinis kokainbruk ikke hadde sammenheng med et ønske om å yte bedre på sykkelsetet.

Dette er derfor formildende, ifølge komiteen.

UCI mener at så lenge en av de to dopingtilfellene relaterer seg til det man kaller et sosialt dopingmiddel, vil ikke regelen om suspensjon ved to dopingtilfeller være aktuelt.

– Jeg er glad for at guttene på laget nå får fortsette og at vi kan holde oss til det opprinnelige tidsskjemaet. Jeg mener komiteen gjorde et riktig valg, kommenterer Torsten Schmidt, sportsdirektør i Katjusja.

Torsten Schmidt, sportsdirektør i Katjusja

Torsten Schmidt, sportsdirektør i Katjusja.

Overrasket

President i Norges Cycleforbund, Harald Tiedemann Hansen, sa til NRK mandag at Katjusja burde utestenges i 45 dager dersom Eduard Vorganovs b-prøve var positiv.

– Katjusja bør på prinsipielt grunnlag få strengeste straff, mente han.

I dag er han ikke like krass.

– Jeg er overrasket over utfallet. UCI har selvfølgelig satt seg mer inn i dette enn meg, men jeg mener fortsatt at dette er en uheldig sak, sier Tiedemann Hansen.

– Katjusja bør kontrolleres eksternt. De må bli underlagt en slags form for revisjon, sier presidenten.

Siste nytt

 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Huddersfield slo United: – Fortjent

  Manchester United tapte overraskende 2-1 mot nyopprykkede Huddersfield lørdag. Svenske Victor Lindelöf tabbet seg ut på det andre Huddersfield-målet. Manchester City leder nå ligaen fem poeng foran United.

  Victor Lindelöf
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal