Hopp til innhold

Kristoffersen om svensk utfordring: – Jeg bryr meg ikke

LEVI/OSLO (NRK.no): Den svenske alpinisten Jens Byggmark lover å strikke lusekofte til Henrik Kristoffersen om Norge er bedre enn Sverige i VM.

Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen kjører slalåm i finske Levi søndag.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

  • Se verdenscup alpint søndag fra kl 09.55

– Den avtalen taper han, svarer nordmannen

I et intervju med avisen Expressen har Jens Byggmark selvsikkert lovet å strikke en lusekofte til Henrik Kristoffersen om de norske alpinistene tar flere medaljer

Jens Byggmark

Jens Byggmark har vært skadet, men er nå tilbake.

Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

enn Sverige i VM i alpint.

Nordmannen synes Byggmark har hatt en del harde utspill mot ham i det siste.

– Skiene hans ble stjålet i Sölden, og da sa han at det var bestillingstyveri av meg. Og så kommer han med denne lusekofta. Men for å være helt ærlig så bryr jeg meg ikke, ler han.

– Jeg håper inderlig at han taper den avtalen, sier Henrik Kristoffersen.

– Viktigst å slå Norge i slalåm

Byggmark, som var såpass dristig at han skrev en kontrakt til ære for Expressens fotograf, skrev følgende:

«Herved lover jeg, Jens Byggmark, at det svenske landslaget skal slå de norske utøverne i VM i Vail. Hvis ikke blir det lusekofte midtsommers som straff. Og jeg strikker en til Kristoffersen, men det går nok greit siden han er såpass tynn.»

– Det viktigste er at Sverige slår dem i slalåm, slik at vi kan være bedre enn nordmennene i noe, sier den svenske slalåmspesialisten til avisen.

Kan bli mye strikking

Henrik Kristoffersen, som kjører slalåm i finske Levi søndag, utelukker ikke at Byggmark må belage seg på mye strikking etter VM.

– Nå vet hele Sverige det, så nå må han i hvert fall gjøre det. Hvis ikke får han tyn., smiler Kristoffersen.

– Jeg skal i hvert fall gjøre så godt jeg kan for at det skal skje. Hadde Aksel (Lund Svindal) vært med, hadde han i hvert fall tapt. Da hadde de ikke vært i nærheten sier Kristoffersen.

Ikke som i langrenn

Men selv om Byggmark nå legger opp til ordkrig mellom Norge og Sverige, innrømmer Kristoffersen at temperaturen ikke er like høy hos alpinistene som i langrenn.

– Det er ikke samme «hat» i alpint mellom Sverige og Norge som det er i langrenn. Northug hadde sagt «ikke noe problem» og «barneskirenn».

– Men han skal få lov å gå med lusekofta, det skal han, understreker Kristoffersen.

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal