Hopp til innhold

Kristoffersen felt av «juniorfeil» i Sölden

SÖLDEN/OSLO (NRK.no): – Det er ganske uvanlig, sier NRK-ekspert og tidligere landslagstrener Marius Arnesen.

Henrik Kristoffersen

Se video: Her går det galt for Henrik Kristoffersen under verdenscupåpningen i Sölden.

Det var det man på alpinspråket kaller en «klassisk innerski» som ødela for Henrik Kristoffersen (20) i søndagens verdenscupåpning.

– Jeg prøver å kjøre alt hva remmer og tøy kan holde, men jeg får rett og slett innerski. Det er ikke noe mer å si om det, oppsummerer en skuffet Kristoffersen overfor NRK.no søndag.

Unggutten startet offensivt, men like før mellomplassering gikk han på rumpa etter det man kan kalle en «juniorfeil».

 • Kjetil Jansrud ble beste nordmann på 15. plass i Sölden.
Leif Kristian Haugen

Leif Kristian Haugen var svært skuffet etter 17. plassen i Sölden.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Ødelegger alt

– Henrik får en ganske klassisk innerski, noe som er ganske uvanlig, kommenterte NRK-ekspert Arnesen mens 20-åringen irritert tråkket seg opp igjen til porten han misset.

Tydelig misfornøyd fullførte han omgangen, men etter uhellet var han sjanseløs på en topp-plassering slik han hadde håpet på.

I mål var Kristoffersen hele 6,55 sekunder bak ledende Marcel Hirscher og nordmannen kom ikke videre til finaleomgangen.

– Jeg følte jeg kjørte bra før dette skjedde, men etter innerskien kom jeg greit ut av rytmen, men sånn er livet.

– Det verste er at jeg faktisk kjører ganske bra på ski og så gjør jeg en feil som ødelegger alt. Noen ganger skjer det, men hvis man ikke risikerer noe kommer man ikke fremover, sier han.

Skuffende norsk innsats

Se video: Kjetil Jansruds 2. omgang

(Les videre under videoen.)

Se hvordan Kjetil Jansrud klarte seg i 2. omgangen i Sölden.

Se Kjetil Jansruds 2. omgang her.

Selv om Kristoffersen gjorde en enkel feil i verdenscupåpning mener Arnesen Kristoffersen viste at han kan være med å kjempe om topp-plasseringer også denne sesongen.

– Teknikken var der og han viser at han har kvalitetene for å kjempe i toppen denne sesongen, sier Arnesen.

Heller ikke Kjetil Jansrud eller Leif Kristian Haugenfikk det til å klaffe helt i Sölden. De kom seg til finaleomgangen, men endte til slutt på henholdsvis 15. og 17. plass.

– Jeg hadde verken trodd eller håpet at jeg skulle bli beste nordmann. Det er dessverre ikke en tittel som brukes i positiv forstand i dag. Som beste norske burde jeg ha luktet på topp 5. Denne helgen lyktes vi ikke. Selv om storslalåm kanskje er vår svakeste disiplin, så ville vi hit for å prestere, sa Kjetil Jansrud etter rennet.

Han kjørte seg opp fire plasser i 2. omgang.

– De norske har skuffet ut i fra det vi hadde håpet på, oppsummerte NRK-kommentator Andreas Toft da etter 1. omgang var klart at det ikke ble noen topp-plassering.

Suveren Hirscher

Østerrikske Marcel Hirscher var suveren i åpningsrennet.

Han ledet med 19 hundredeler på amerikanske Ted Ligety etter 1. omgang. Med en råsterk finaleomgang vant østerrikeren med hele 1,58 sekunder til tyske Fritz Dopfer, mens Ligety gjorde en stor feil på flata, tapte voldsomt med tid og endte på tiendeplass, 3,02 bak.

De to siste nordmennene på start, Rasmus Windingstad og Marcus Monsen, endte på henholdsvis 35. og 47. plass i 1. omgang og fikk ikke kjøre finaleomgangen.

Se video: Leif Kristian Haugens 1. omgang

Leif Kristian Haugen kom seg helsinnet ned den tøffe Sölden-traseen i 1. omgang.

Se video: Leif Kristian Haugens 1. omgang i Sölden.

Se video: Leif Kristian Haugens 2. omgang

Se Leif Kristian Haugens 2. omgang.

Se Leif Kristian Haugens 2. omgang her.

Se video: Kjetil Jansruds 1. omgang

Kjetil Jansrud kjørte i mål 2,87 sekunder bak lederen Marcel Hirscher.

Se video: Kjetil Jansruds 1. omgang i Sölden.

Siste nytt

 • Gavi utvist i Barcelona-seier

  Barcelona-unggutten Gavi (19) fikk rødt kort på overtid i 1-0-seieren over Porto i mesterligaen. Vinnermålet ble satt inn av Ferrán Torres.

  Etter to strake sesonger med exit i puljespillet ligger Barcelona i år langt bedre an. Katalanerne står med full pott etter to kamper.

  Torres trillet inn 1-0-scoringen mellom beina på Portos keeper Diogo Costa rett før pause. I forkant ble han spilt følsomt igjennom av Ilkay Gündogan.

  Barcelona måtte avslutte oppgjøret i Portugal med ti mann. Tre minutter ut i tilleggstiden fikk Gavi sitt andre gule kort for å dra i drakten til en Porto-mann. Han mister dermed neste gruppekamp mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

  Porto hadde sine muligheter på hjemmebane, men godt stopperspill fra særlig Jules Koundé reddet Barcelona. Vertene fikk straffespark i sluttfasen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk. (NTB)

  z7YVW8SzZUs
  Foto: AP
 • Newcastle lekte med PSG - vant 4-1

  PSG virket regelrett sjanseløse da de gjestet Newcastle, som spilte deres første hjemmekamp i Mesterligaen siden 2002/03-sesongen.

  Vertene var i fyr og flamme og presset gjestene fra Frankrike intensivt fra første sekund. 17 minutter ut i oppgjøret fikk de lønn for strevet da Miguel Almiron banket inn kveldens første.

  Før pause stanget Dan Burn inn doblingen etter å ha knust Milan Skriniar i lufta.

  Newcastle-gutten Sean Longstaff ville også være med på moroa, og fem minutter etter pause sto det 3-0 på måltavla. En utrolig bragd av engelskmennene mot Kylian Mbappé og co.

  Warren Zaïre-Emery (17) er et talent av de helt sjeldne og med en følsom pasning over Newcastles forsvar fant han Lucas Hernandez. Backens 3-1-scoring ble av det trøstende slaget, for dette var Newcastles store kveld.

  På overtid fastsatte Fabian Schar sluttresultatet til 4-1 med en suser fra distanse. En ydmykelse av de franske mesterne.

  BYXgH8zL_50
  Foto: Reuters
 • Vålerenga legger press på Rosenborg - slo Arna-Bjørnar i innholdsrik kamp

  Vålerenga hadde kun tatt to poeng på de siste to kampene i Toppserien og dermed gitt fra seg tabelltoppen til Rosenborg før onsdagens kamp mot Arna-Bjørnar.

  Arna-Bjørnar kjemper på sin side for å unngå nedrykk, men de kom til kampens første store sjanse i Oslo onsdag kveld.

  Gradvis tok Vålerenga over og etter en halvtime kom uttellingen. Med et lekkert skudd fra 15 meter sendte Olaug Tvedten Vålerenga i ledelsen og bare fem minutter senere doblet hun ledelsen, via Arna-Bjørnars Sigrid Aas.

  Arna-Bjørnar slo imidlertid tilbake. Vilde Vedeler reduserte etter 40 minutters spill og ti minutter ut i den andre omgangen utlignet Linnea Sælen da hun kom først på en ball i bakrommet og kunne spasere ballen inn i tomt bur.

  Håpet om poeng ble kortvarig for Arna-Bjørnar, for bare fire minutter senere headet Vålerenga-kaptein Ingibjörg Sigurdardóttir ballen i mål og få minutter etter sto det 4-2 etter et selvmål fra Imana Chebel.

  Flere mål ble det ikke og dermed er Vålerenga oppe på 49 poeng, like mange som serieleder Rosenborg. Trønderne har både en marginalt bedre målforskjell og én kamp mindre spilt enn laget fra Oslo. Dermed kan det bli spenning om Toppserie-gullet helt inn. Vålerenga møter Rosenborg borte i siste serierunde, 18. november. De to lagene møtes også i cupfinalen 26. november.

  Arna-Bjørnar ligger nest sist og på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Avaldsnes på nedrykksplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste