NRK Meny
Normal

– Jeg er faktisk litt overrasket

Henrik Kristoffersen leverte en gnistrende 2. omgang i storslalåmrennet i Val d'Isere, og tok sesongens første pallplass.

Henrik Kristoffersen tar imot hyllest etter tredjeplassen i storslalåm.

Alexis Pinturault

Lørdagens vinner Alexis Pinturault.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

– Jeg er faktisk litt overrasket over at det gikk såpass bra i 2. omgang. Det kjentes ikke så bra ut underveis. Men det gir en god følelse å komme på pallen, sier Kristoffersen til NTB.

Kristoffersen gjorde en stor feil i 1. omgang, og var hele 1,68 sekunder bak ledende Alexis Pinturault før finaleomgangen.

Henrik Kristoffersen kjørte seg imidlertid kraftig opp i 2. omgang og klatret fra en 14. plass til en 3. plass i lørdagens storslalåmrenn i Val d'Isere.

– Henrik har noen ekstreme ferdigheter. Han har en «killer-evne» og et guts som vi savnet i 1. omgang. Nå var han nok sint og forbannet. Han kjører energisk. Jeg liker det jeg ser, sier NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

– En annen gnist

Det er den første pallplassen til 22-åringen denne sesongen, og utvilsomt en etterlengtet sportslig opptur etter flere uker med utenomsportslig bråk.

Alpinisten har stevnet Norges skiforbund for å få tilsvarende sponsoravtale med Red Bull som Aksel Lund Svindal har hatt i mange år.

– Når jeg står på start skal jeg fint klare å skyve det unna. Det er ikke noe problem, sa imidlertid Kristoffersen til NRK i forkant av rennet.

Henrik Kristoffersen lå på delt 14. plass etter første omgang i storslalåm.

Franske Alexis Pinturault vant rennet, med østerrikske Marcel Hirscher på 2. plass. Pinturault ledet også etter 1. omgang, mens Hirscher kjørte seg opp fra 3. plass.

Tyske Stefan Luitz lå på 2. plass, men leverte en svak finaleomgang og falt ned til 5. plass.

– En meget sterk 2. omgang av Henrik. Det var en annen gnist over ham nå, sammenlignet med det han presterte i 1. omgang. Han kjørte veldig taktisk smart. Dette gjør godt for selvtilliten hans, sa Lars Elton Myhre etter Kristoffersens finaleomgang.

– Jeg er ikke helt der jeg vil være ennå, ting stemmer ikke helt. Det stemte ikke i 1. omgang, og jeg føler ikke at det stemte helt i finaleomgangen heller. Men 2. omgang var i hvert fall et steg i riktig retning, kommenterer Kristoffersen.

Solid kjøring av Haugen

Leif Kristian Haugen endte på 7. plass, etter å ha ligget på 6. plass etter 1. omgang.

– Jeg er veldig fornøyd med plasseringen. Det er bare tre tideler opp til Henrik. Det viser at det ikke er langt opp til pallen, sier Haugen til NTB på telefon fra Val d'Isère.

Bjørnar Neteland ble nummer 34 lørdag. Han kom ikke til finaleomgangen.

Leif Kristian Haugen tapte sekunder mot Henrik Kristoffersen i andre omgang av storslalåmrennet i Val d'Isère.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag