– Jeg er faktisk litt overrasket

Henrik Kristoffersen leverte en gnistrende 2. omgang i storslalåmrennet i Val d'Isere, og tok sesongens første pallplass.

Henrik Kristoffersen tar imot hyllest etter tredjeplassen i storslalåm.

Alexis Pinturault

Lørdagens vinner Alexis Pinturault.

Foto: Giovanni Auletta / Ap

– Jeg er faktisk litt overrasket over at det gikk såpass bra i 2. omgang. Det kjentes ikke så bra ut underveis. Men det gir en god følelse å komme på pallen, sier Kristoffersen til NTB.

Kristoffersen gjorde en stor feil i 1. omgang, og var hele 1,68 sekunder bak ledende Alexis Pinturault før finaleomgangen.

Henrik Kristoffersen kjørte seg imidlertid kraftig opp i 2. omgang og klatret fra en 14. plass til en 3. plass i lørdagens storslalåmrenn i Val d'Isere.

– Henrik har noen ekstreme ferdigheter. Han har en «killer-evne» og et guts som vi savnet i 1. omgang. Nå var han nok sint og forbannet. Han kjører energisk. Jeg liker det jeg ser, sier NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

– En annen gnist

Det er den første pallplassen til 22-åringen denne sesongen, og utvilsomt en etterlengtet sportslig opptur etter flere uker med utenomsportslig bråk.

Alpinisten har stevnet Norges skiforbund for å få tilsvarende sponsoravtale med Red Bull som Aksel Lund Svindal har hatt i mange år.

– Når jeg står på start skal jeg fint klare å skyve det unna. Det er ikke noe problem, sa imidlertid Kristoffersen til NRK i forkant av rennet.

Henrik Kristoffersen lå på delt 14. plass etter første omgang i storslalåm.

Franske Alexis Pinturault vant rennet, med østerrikske Marcel Hirscher på 2. plass. Pinturault ledet også etter 1. omgang, mens Hirscher kjørte seg opp fra 3. plass.

Tyske Stefan Luitz lå på 2. plass, men leverte en svak finaleomgang og falt ned til 5. plass.

– En meget sterk 2. omgang av Henrik. Det var en annen gnist over ham nå, sammenlignet med det han presterte i 1. omgang. Han kjørte veldig taktisk smart. Dette gjør godt for selvtilliten hans, sa Lars Elton Myhre etter Kristoffersens finaleomgang.

– Jeg er ikke helt der jeg vil være ennå, ting stemmer ikke helt. Det stemte ikke i 1. omgang, og jeg føler ikke at det stemte helt i finaleomgangen heller. Men 2. omgang var i hvert fall et steg i riktig retning, kommenterer Kristoffersen.

Solid kjøring av Haugen

Leif Kristian Haugen endte på 7. plass, etter å ha ligget på 6. plass etter 1. omgang.

– Jeg er veldig fornøyd med plasseringen. Det er bare tre tideler opp til Henrik. Det viser at det ikke er langt opp til pallen, sier Haugen til NTB på telefon fra Val d'Isère.

Bjørnar Neteland ble nummer 34 lørdag. Han kom ikke til finaleomgangen.

Leif Kristian Haugen tapte sekunder mot Henrik Kristoffersen i andre omgang av storslalåmrennet i Val d'Isère.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Elverum med sjokktap mot bunnlag

  Elverum gikk på en skikkelig håndballmine med 29-30-smellen borte mot Nærbø. Søndagens seriekamp bød på hele tre røde kort. – Vi er for dårlige, rett og slett, sa trener Michael Apelgren til Østlendingen.

  Mesterligaen i håndball : Elverum - Orlen Wisla Plock (Polen)(28-30)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Real slo tabelljumboen 1-0

  Real Madrid imponerte ikke i 1-0-seieren over lilleputten Huesca. Bare en tidlig scoring fra Gareth Bale holdt liv i gulldrømmen for giganten fra hovedstaden. Han klemte til med en volley etter åtte minutter, og det holdt så vidt mot tabelljumboen.

  Gareth Bale
  Foto: Alvaro Barrientos / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal