NRK Meny
Normal

Kristoff: – Føles som en revansj

Alexander Kristoff ble årets navn under Idrettsgallaen 2015. I forkant av programmet har det vært mye kritikk rettet mot juryen for å ikke nominere Kristoff i årets mannlige utøver.

Årets navn: Aleksander Kristoff

Alexander Kristoff vant publikumsprisen, «Årets Navn»

 • Se intervju med Alexander Kristoff øverst i saken

– Det føles veldig fortjent og som en revansj, sier Alexander Kristoff til NRK.no

Kristoff, som vant to etapper i Tour de France, er nå rangert som verdens tredje beste syklist. Han vant årets versjon av Milano-San Remo, et av verdens mest prestisjefylte endagersritt.

– Det at jeg blir Årets navn viser at jeg har hatt en utrolig god sesong, sier Kristoff.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Alexander Kristoff ble kåret til Årets navn.

Se Alexander Kristoffs takketale.

– Det er stort

Det var en tydelig stolt Kristoff som møtte NRK etter at han hadde fått prisen.

– Det er stort. Med tanke på alle som var nominert, så henger det jo ekstra høyt. Jeg hadde ikke forventet dette, men jeg setter utrolig stor pris på det, sier han.

Kristoff tror prisen er et bevis på at sykkelsporten har blitt større i Norge.

– Jeg tror det norske folk har fått øynene opp for sykling. Det er en stor sport, sier han.

– En skandale

For en drøy uke gikk NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen, ut å kritiserte juryen da Alexander Kristoff ikke var nominert i kategorien årets mannlige utøver.

– Det er en skandale, jeg kan ikke forstå hvilken planet juryen har vært på. Dette er en klar forbigåelse, det er noe som bør få følger. Det er fryktelig synd, jeg er lei meg på norsk idretts vegne, sa Pedersen til NRK.

Både Mats Zuccarello Aasen og Alexander Kristoff har prestert imponerende denne sesongen, men ble ikke nominert til å bli årets mannlige utøver i Norge. Hovedpersonene selv mener at den andre burde vært nominert.

Alexander Kristoff sa til NRK at han var skuffet over avgjørelsen til juryen.

– Ja, jeg er nok litt skuffa. Jeg hadde vel kanskje trodd at både jeg og Mats Zuccarello skulle vært nominert, sa Kristoff.

Zuccarello sa at han ikke bryr seg så veldig om at han ikke er nominert, men at Kristoff burde vært det.

– Kristoff burde absolutt vært der. Men jeg skjønner det er vanskelig for en verdenssport som sykling å konkurrere med langrenn og sånn, skrev Zuccarello i en SMS til NRK.

Mats Zuccarello Aasen vant prisen som Årets lagspiller.

Se intervju med Mats Zuccarello Aasen her.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal