Kristoff-trener om dopingavsløring: – Trist

Stein Ørn, Alexander Kristoffs trener og stefar, reagerte med vantro da Luca Paolini testet positivt på kokain.

Kristoff

SENDT HJEM: Her er Luca Paolini (t.h.) sammen med Alexander Kristoff før 4. etappe tirsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ørn

SKUFFET: Alexander Kristoffs trener og stefar Stein Ørn.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Dette er jo narkotika, og jeg ser ingen muligheter for at det har noe med laget å gjøre. Det er en personlig tragedie som avdekkes. Hvordan og hva han har gjort, kan bare han svare for, sier Ørn til NRK.

– Svekker laget

Han har nettopp fått vite at Katjusja-veteranen Luca Paolini er sendt hjem fra Tour de France. Italieneren reagerte med sjokk da han fikk vite om den positive dopingprøven, og laget avventer nå resultatene fra B-prøven.

Det mener også Katusjas presseansvarlige Phillippe Martens.

– Først da kan vi ta stilling til hva som skjer videre med Luca, sier han til NRK. Men om B-prøven også er positiv, vil Paolini få minst seks måneders utestengelse. Om det er slutten på karrieren, vil ikke Martens svare på.

– Måtte vært dum

Martens er meget forundret over avsløringen. Kokain er ikke ulovlig utenfor konkurranse, og under konkurranse er stoffet lett å oppdage for dopingkontrollørene.

– Han måtte vært dum om han tok kokain midt under Tour de France, sier Martens.

Paolini sier at han aldri bruker kokain utenfor konkurranse heller.

NRK-eksperter mener Paolini-exiten er en stor svekkelse av Katjusja.

– Dette bidrar til å svekke laget ytterligere. Han gjorde den største jobben i dag også, tidlig under etappen, påpeker Ørn.

– Trist

Treneren har tidligere forklart hvor viktig Paolini er for Katjusja og Kristoff. «En helt», «utrolig offervilje» og «et fantastisk eksempel» var noen av uttrykkene Ørn brukte for å beskrive Paolini overfor NRK i april.

– Jeg synes dette er trist. Han har fremstått som et forbilde. Dette er jo et narkotisk stoff som indikerer omgang med medikamenter som dreier seg som avhengighet. Trist, sier Ørn.

– Ja, Alex mister en av sine viktigste hjelpere. Luca er mannen som skal bane vei for Alex gjennom feltet. Han har enormt med erfaring. Det er dårlig nytt for Alex, men det er verst for Luca Paolini selv, sier Philippe Martens.

Dette er den første positive dopingprøven så langt under årets Tour de France.

Siste nytt

 • Maradonas likvake skapte opptøyer

  Tusenvis av mennesker møtte fram da den avdøde fotballegenden Diego Maradonas kiste torsdag ble kjørt gjennom gatene i Buenos Aires.

  Gjennom dagen hadde Maradona ligget på lit de parade i presidentpalasset i Argentinas hovedstad mens endeløse køer av mennesker som ville vise ham den siste ære sneglet seg i gatene utenfor.

  Maradona døde onsdag av hjertesvikt, 60 år gammel. Det utløste landesorg i Argentina.

  Ifølge flere medier brukte politiet tåregass da det etter hvert oppsto uroligheter i køen av sørgende som ventet på å komme inn til kisten.

  Kaos under likvaken
  Foto: Mario De Fina / AP
 • Stjernesund imponerte i storslalåm

  Thea Louise Stjernesund ble nummer seks i parallellstorslalåmrennet i Lech, mens seieren gikk til slovakiske Petra Vlhová.

  Stjernesund sikret seg 6.-plassen etter å ha tapt duellen mot svenske Sara Hector i kvartfinalen. Den norske jenta måtte nøye seg om å kjempe om en plassering fra fem til åtte.

  Verdenscup i alpint i Levi, Finland
  Foto: Jussi Nukari/lehtikuva / NTB
 • Magnus Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen er semifinaleklar i første turnering i Champions Chess Tour. Etter seier i første match nøyde han seg med fire remis mot Anish Giri torsdag.

  Dermed tok han seg som eneste spiller videre fra kvartfinalen uten å gå veien om omspill. Alle de tre andre kvartfinalene gikk til omspill etter at duellantene vant en match hver.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal