NRK Meny
Normal

Fra én halv til 35 millioner på fem år

Alexander Kristoff og hans manager Joona Laukka forhandler om en kontrakt som kan gjøre Kristoff til en av verdens best betalte syklister.

Belgium Cycling Tour of Flanders Alexander Kristoff

ETTERTRAKTET: Alexander Kristoffs forrykende start på sesongen gjør nordmannen svært ettertraktet. Her jubler han etter å ha vunnet Flandern Rundt.

Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap

Joona Laukka

MANAGER: Joona Laukka sier at Kristoffs markedsverdi ikke kan bli noe særlig høyere i dagens sykkelmarked.

– Det blir nok signert en ny kontrakt snart. Jeg kan si at forhandlingene går i riktig retning, sier Kristoffs manager Joona Laukka til NRK.

Alexander Kristoffs nye kontrakt med Katjusja kan gjøre 27-åringen til en av verdens best betalte syklister. Etter det NRK erfarer er kontrakten verdt fire millioner euro, noe som vil gi Kristoff en årslønn på omtrent 35 millioner kroner.

Da Kristoff ble profesjonell syklist for det amerikanske sykkellaget BMC Racing Team, hadde han en årslønn på omtrent 500 000 kroner.

Katjusja-manager Viatcheslav Ekimov bekrefter overfor NRK at Kristoff er svært nær å skrive under en ny kontrakt med laget.

– Jeg tror ikke Kristoff kommer til å bytte lag. Katjusja er hans lag og et lag han føler seg hjemme i. Han har vokst etter han kom hit og det er med Katjusja han har fått sine gode resultater. Så jeg kan ikke skjønne at han skal bytte lag nå, sier Ekimov til NRK.

– Viktig for laget

Alexander Kristoff har hatt en fantastisk start på sesongen. Selv om nordmannen ikke klarte å innfri under søndagens Paris-Roubaix, har han til sammen hele elleve seire så langt i år. Det gjør 27-åringen svært ettertraktet.

– Markedsverdien til Kristoff er skyhøy, sier Kristoffs manager.

Ifølge klubbsjef Ekimov ble gode resulter fra Kristoff vurdert som en viktig faktor for fremtiden til Katjusja før denne sesongen.

– Han er ekstremt viktig for oss, det er det ingen tvil om. Vi vil ha Kristoff på laget, vi vil jo ha de beste rytterne. Det at han har levert så godt bidrar til at vi har penger til å drive i flere år til, sier Ekimov.

Saken fortsetter under bildet:

Viatcheslav Ekimov og Joona Laukka

SAMTALER: Katjusja-sjef Viatcheslav Ekimov (t.v.) og Kristoffs manager Joona Laukka er i kontraktsforhandlinger. Her etter søndagens Paris-Roubaix hvor Kristoff ble nummer ti.

Foto: Alem Zebic / NRK

Hovedrolle

Etter det NRK erfarer har Alexander Kristoff blitt forespeilet et mer internasjonalt Katjusjalag med ham selv i hovedrollen.

– Vi vet nå at fremtiden til laget er positivt. Vi har hørt om endringer i laget som vi føler passer Kristoff bra. Det satses på globale prosjekter, sier Kristoffs manager.

Kristoff tar nå en rittpause på fem uker for å restituere seg foran sommerens Tour de France. Etter det NRK forstår er planen at denne tiden skal brukes til å avgjøre veien videre.

Siste nytt

 • Kowalczyk gir seg

  Polens langrennsstjerne Justyna Kowalczyk er ferdig som verdenscupløper. Det avslørte veteranen overfor polsk presse etter at hun ble polsk mester på 15 kilometer klassisk fredag. Hun vant både verdenscupen sammenlagt og Tour de Ski fire ganger.

  Jystyna Kowalczyk
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Tre raske då Brasil senka Russland

  Miranda, Coutinho (straffe) og Paulinho scora i løpet av 13 minutt i andre omgang då Brasil slo Russland 3-0 i Moskva i kveld.

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp kvinner