Hopp til innhold

Kristoff usikker etter tapet av Porsev

– På de flate etappene var han og Luca (Paolini, journ.anm.) mine viktigste hjelpere, sa Kristoff til NRK dagen etter at han mistet sin viktige hjelperytter Aleksandr Porsev.

Kristoff til NRK

Se Alexander Kristoffs intervju før start.

Kristoff forbannet

Kristoff var irritert over å ikke vinne fjerde etappe i årets Tour de France. Nå er han irritert på lagledelsen etter at opptrekker Porsev ikke klarte tidsgrensen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Alexander Kristoff smalt til mot egen lagledelse etter gårsdagens etappe der Aleksandr Porsev ikke klarte tidsgrensen.

– Hva betyr det at Porsev røk?

– Det betyr en del for meg. Hvorfor skal vi ofre gode sjanser for piss? Det er jo helt latterlig, sa en tydelig irritert Kristoff til procycling.no etter etappen i går.

Før han la ut på dagens etappe innrømmet Kristoff at det var frustrerende, men at han hadde skværet opp med lagledelsen. Men han innrømmer at det blir vanskeligere uten en av sine viktigste hjelperyttere.

– «Et lite slag for baugen»

Da NRK møtte Kristoff før starten på dagens fjelletappe var fortsatt klar på at han mener laget burde prioritert annerledes.

– Frustrasjon etter gårsdagens etappe?

– Ja, det var det. Porsev følte seg ikke helt bra heller, så det kunne hende han var ute uansett. Da burde vi heller kanskje spart ham litt så han hadde en sjanse til å komme til mål, sa Kristoff dagen etter at han mistet sin viktigste hjelperytter.

Det har vært Luca Paolini og Porsev som har vært sammen med Kristoff når det drar seg til mot slutten av etappene.

– Porsev hadde vært viktig for at jeg skal vinne søndag og på de to siste flate etappene. Det er et lite «slag for baugen» at han er vekk for min del, mente Kristoff.

To ryttere skulle spares for nordmannen

– Jeg fikk beskjed om at de to rytterne (Porsev og Paolini) var kun for meg og da synes jeg det var rart at de måtte kjøre på en fjelletappe, sa Kristoff.

Nå har han bare Luca Paolini igjen – italieneren som hjalp ham på de siste kilometerne da han vant sin etappe tidligere i uken.

Lørdagens etappe er en tøff etappe der fler fjell venter. Etter at Kittel falt av på gårsdagens etappe, øyner Kristoff et lite håp om at spurtkanonen kan falle av.

– Han må først gjennom i dag og han så litt tung ut i går. Det hadde jo vært fint for meg om han røk på tidslimiten, men det skal nok litt til.

Porsev veldig, veldig syk

Sportsdirektør i Katjusja, Torsten Schmidt, snakket før lørdagens etappe om hvorfor Porsev måtte trekke seg og om Kristoffs utblåsning.

– Kan du skjønne Kristoffs frustrasjon?

– Ja, det kan jeg. Det var fint å se de jobbe sammen. Men er en rytter syk så kan han ikke fortsette å gi 100 prosent, sa Schmidt til NRK.

Han fortalte at de hadde snakket om hendelsen lørdag morgen og at det nå var lagt bak dem.

– Vi snakket ikke så mye om det i går, fordi rytterne trengte hvile. Vi snakket litt om det i dag tidlig. Det er synd når en rytter forlater Touren, fortsatte Schmidt.

Aleksandr Porsev ble satt til å kjøre i front i hovedfeltet, selv om han kjente på sykdom. Det fikk konsekvenser og han er nå ute av Tour de France.

– Han følte seg veldig syk, og etter at han hadde ligget i front for laget fikk han feber i går kveld, sa Schmidt som fortsatt var en smule optimist før morgendagens etappe.

– Kristoff har alltid sjanser. Blir det en massespurt så får vi se. Alexander viste forrige gang at han er veldig sterk, avsluttet Schmidt

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal