Hopp til innhold

Kristoff må ta smertestillende for å sove: – Håper han biter tennene sammen

ALBI/OSLO (NRK): Alexander Kristoff har opplevd mye motgang så langt i årets Tour de France. De siste dagene har han tatt smertestillende for å få sove på grunn av tannverk.

Trening med Alexander Kristoff og Team Coop

TANNVERK: Alexander Kristoff har slitt med tannverk og benyttet hviledagen i touren til å sette seg i tannlegestolen for å fikse en fylling.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Innledningsvis slet UAE-rytteren med mageproblemer og mekanisk trøbbel med sykkelen. Selv om dette nå skal være i orden, har ikke det vært de eneste problemene.

aleksander kristoff kjede

TEKNISK TRØBBEL: Kristoff hadde problemer med kjedet etter åpningsetappen.

Foto: Vegard B. Lien / NRK

Han har også slitt med sittesår. Og på mandagens etappe, hvor Kristoff var én av favorittene, havnet han på feil side av splitten i sidevinden, og klarte aldri å kjøre seg opp til teten før avslutningen.

I tillegg måtte han besøke det lokale tannlegekontoret i Albi for å få bukt med tannverk på tirsdagens hviledag.

– Jeg tror det er en fylling som har fått en sprekk. Hver gang det kommer noe rett på nerven når jeg drikker noe kaldt eller spiser så verker og iser det noe sinnssykt. Så når de bytter fyllingen blir det nok bedre, sier Kristoff til NRK.

32-åringen kjente tannproblemene allerede i Sveits Rundt tidligere i år, men nå har det blusset opp igjen. Smertene har vært såpass store at han har tatt smertestillende for å få sove.

– Det blir mye sportsdrikk i Tour de France, så da kan det være noe av sukkeret som treffer nerven. Da har det blitt noen kvelder hvor jeg tatt Ibux og Paracet for å få sove, fortsetter Kristoff.

– Påvirker restitusjonen

Kristoff sier at det ikke har påvirket ham i stor grad under etappene, men NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg tror det stjeler mer energi enn hva nordmannen selv ønsker og tror.

– Når han må ta smertestillende for å sove er det ikke ideelt, og jeg tror nok det stjeler litt energi som påvirker restitusjonen, sier Stoltenberg før han legger til:

– Det blir kanskje feil å si at han må bite tennene sammen nå, men vi får satse på at gjør nettopp det. For man må være 100 % hvis man skal vinne etapper i Tour de France.

Mister opptrekkeren

Onsdagens etappe er det ventet en ny massespurt før rittet kjører inn i Alpene og Pyreneene. Det er Kristoffs tredje siste vinnermulighet i årets tour og etter etappen reiser opptrekkeren Jasper Philipsen hjem.

Men i motsetning til i fjor hvor spurtkanonene havnet utenfor tidsgrensen på noen ekstreme fjelletapper, er årets løypeprofil lettere.

Dermed er det større muligheter for at flere av Kristoffs argeste spurtrivaler henger med hele veien til Paris. Kristoff medgir at det dermed kan vi vanskeligere for ham å følge opp fjorårsseieren.

– Det er jo dumt for meg, sier han og flirer.

Stoltenberg mener det ikke utgjør all verdens forskjell om Kristoff har Philipsen eller ikke, selv om det tidvis har fungert meget bra tidligere i touren.

Kristoff

NESTEN: På den fjerde etappen var Kristoff nære å vinne sin fjerde seier i Tour de France etter et perfekt opptrekk, men Elia Viviani vant centimeterduellen.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Det er alltid best å ha en opptrekker, men UAE har ikke truffet med opptrekket hver dag. Så det er ikke avgjørende for om han vinner eller ikke. For opptrekket er ikke verdens beste uansett, avslutter Stoltenberg.

 • 11. etappe av Tour de France kan du høre på NRK Sport fra klokken 13.00 onsdag.

Siste nytt

 • Evenepoel vant VM-gull - Kristoff beste nordmann

  Belgiske Remco Evenepoel var sterkest av alle på VM-fellesstarten i Australia natt til søndag, og han syklet alene over målstreken i morgentimene, norsk tid. 22-åringen stakk fra bruddet han satt i, og han så seg aldri tilbake.

  Hovedfeltet innså at de ikke kom til å klare å kjøre inn belgeren, så de roet helt ned, og mot slutten av rittet var det kun et uhell som kunne ha spolert gulljubelen for suverene Evenepoel.

  Christophe Laporte fra Frankrike vant sølv, og Michael Matthews fra vertsnasjonen Australia ble nummer tre.

  Alexander Kristoff spurtet inn til sjetteplass.

  Remco Evenepoel blir verdensmester
  Foto: WILLIAM WEST / AFP
 • Europa økte ledelsen i Laver Cup

  Novak Djokovic og Matteo Berrettini vant doublekampen over Alex de Minaur og Jack Sock og økte Europas ledelse i Laver Cup til 6-4 i kamper over Verdenslaget.

  Fire kamper gjenstår søndag, og Casper Ruud er oppsatt i den fjerde av dem mot amerikaneren Taylor Fritz, melder NTB.

  Novak Djokovic og Matteo Berrettini
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste