Hopp til innhold

Kristoff må ta smertestillende for å sove: – Håper han biter tennene sammen

ALBI/OSLO (NRK): Alexander Kristoff har opplevd mye motgang så langt i årets Tour de France. De siste dagene har han tatt smertestillende for å få sove på grunn av tannverk.

Trening med Alexander Kristoff og Team Coop

TANNVERK: Alexander Kristoff har slitt med tannverk og benyttet hviledagen i touren til å sette seg i tannlegestolen for å fikse en fylling.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Innledningsvis slet UAE-rytteren med mageproblemer og mekanisk trøbbel med sykkelen. Selv om dette nå skal være i orden, har ikke det vært de eneste problemene.

aleksander kristoff kjede

TEKNISK TRØBBEL: Kristoff hadde problemer med kjedet etter åpningsetappen.

Foto: Vegard B. Lien / NRK

Han har også slitt med sittesår. Og på mandagens etappe, hvor Kristoff var én av favorittene, havnet han på feil side av splitten i sidevinden, og klarte aldri å kjøre seg opp til teten før avslutningen.

I tillegg måtte han besøke det lokale tannlegekontoret i Albi for å få bukt med tannverk på tirsdagens hviledag.

– Jeg tror det er en fylling som har fått en sprekk. Hver gang det kommer noe rett på nerven når jeg drikker noe kaldt eller spiser så verker og iser det noe sinnssykt. Så når de bytter fyllingen blir det nok bedre, sier Kristoff til NRK.

32-åringen kjente tannproblemene allerede i Sveits Rundt tidligere i år, men nå har det blusset opp igjen. Smertene har vært såpass store at han har tatt smertestillende for å få sove.

– Det blir mye sportsdrikk i Tour de France, så da kan det være noe av sukkeret som treffer nerven. Da har det blitt noen kvelder hvor jeg tatt Ibux og Paracet for å få sove, fortsetter Kristoff.

– Påvirker restitusjonen

Kristoff sier at det ikke har påvirket ham i stor grad under etappene, men NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg tror det stjeler mer energi enn hva nordmannen selv ønsker og tror.

– Når han må ta smertestillende for å sove er det ikke ideelt, og jeg tror nok det stjeler litt energi som påvirker restitusjonen, sier Stoltenberg før han legger til:

– Det blir kanskje feil å si at han må bite tennene sammen nå, men vi får satse på at gjør nettopp det. For man må være 100 % hvis man skal vinne etapper i Tour de France.

Mister opptrekkeren

Onsdagens etappe er det ventet en ny massespurt før rittet kjører inn i Alpene og Pyreneene. Det er Kristoffs tredje siste vinnermulighet i årets tour og etter etappen reiser opptrekkeren Jasper Philipsen hjem.

Men i motsetning til i fjor hvor spurtkanonene havnet utenfor tidsgrensen på noen ekstreme fjelletapper, er årets løypeprofil lettere.

Dermed er det større muligheter for at flere av Kristoffs argeste spurtrivaler henger med hele veien til Paris. Kristoff medgir at det dermed kan vi vanskeligere for ham å følge opp fjorårsseieren.

– Det er jo dumt for meg, sier han og flirer.

Stoltenberg mener det ikke utgjør all verdens forskjell om Kristoff har Philipsen eller ikke, selv om det tidvis har fungert meget bra tidligere i touren.

Kristoff

NESTEN: På den fjerde etappen var Kristoff nære å vinne sin fjerde seier i Tour de France etter et perfekt opptrekk, men Elia Viviani vant centimeterduellen.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Det er alltid best å ha en opptrekker, men UAE har ikke truffet med opptrekket hver dag. Så det er ikke avgjørende for om han vinner eller ikke. For opptrekket er ikke verdens beste uansett, avslutter Stoltenberg.

 • 11. etappe av Tour de France kan du høre på NRK Sport fra klokken 13.00 onsdag.

Sportsnyheter

NM-fotball, cupfinale for menn 2023: Bodø/Glimt - Molde

Molde snøt Glimt for «the double» etter tabbemål: – Ekstremt unødvendig

Molde klarte igjen å stanse Kjetil Knutsens seiersmaskin i en cupfinale. Avgjørelsen falt da Glimt klønet det til for seg selv helt mot slutten av kampen.

Svensk landslagssjef legger seg flat etter finale-manøver – får utestengelse og bot

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i comebacket i Östersund, men det var en svensk trener på ville veier som ble den store snakkisen.

Siste nytt

 • Sparta kjørte over Vålerenga på Jordal

  Vålerenga var sjanseløse da Sparta kom til Jordal Amfi og vant 5-1, mens Storhamar fikk en komfortabel 3-1-seier over Comet i eliteserien i ishockey.

  Dermed økte Storhamar luken på toppen av tabellen. Den er nå på fire poeng ned til Vålerenga.

  Seieren var Storhamars niende strake. Sist gang de tapte, var borte mot Vålerenga 4. november (1-4). Før det sto de også med tolv seirer på rad.

  Stavanger Oilers vant 4-1 borte mot Lillehammer, mens Frisk Asker sikret 4-3-seier hjemme over Ringerike Panthers.

  Tidligere lørdag gikk Stjernen seirende ut med 7-6 etter forlengning hjemme mot Lørenskog. (NTB)

  Sparta Sarpsborg
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Forfang beste norske på niendeplass

  Johann André Forfang (28) falt fra i pallkampen og endte på 9.-plass som Norges fremste hopper i verdenscuprennet i Klingenthal.

  Tromsøværingen var nummer fem etter første omgang og under ti poeng fra teten, men et svev på 124,6 meter sendte ham ut av det øverste sjiktet.

  Fem år er gått siden Forfang sist var på pallen i verdenscupen individuelt.

  Karl Geiger holdt på ledelsen og vant lørdagsrennet på hjemmebane. Tyskeren stoppet Stefan Krafts perfekte sesongstart etter fem renn. Han slo østerrikeren med 1,2 poeng.

  Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud er på henholdsvis 13.- og 16.-plass.

  Nedover listene la Kristoffer Sundal seg inn på 23.-plass, mens Daniel-André Tande ble nummer 27. (NTB)

  Johann André Forfang
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Manchester United ydmyket på hjemmebane

  Manchester United ble feid av banen mot Bournemouth og tapte 0-3 på eget gress.

  – Alt gikk galt. Vi leverte ikke som vi skulle. Vi manglet masse ting, sier United-kaptein Bruno Fernandes til Viaplay.

  Dermed tok Bournemouth sin første seier på Old Trafford noensinne. Samtlige av de ti foregående møtene i alle turneringer hadde endt med United-seier.

  Gjestene fikk en drømmestart i lørdagens kamp. Allerede før fem minutter, spilte Bruno Fernandes bort ballen på egen halvdel. Få sekunder senere hadde Bournemouth-spiss Dominic Solanke styrt inn ledermålet.

  Etter pause jaktet United på utligningen, men i stedet raknet det fullstendig bakover. Philip Billing og Marcos Senesi headet inn hvert sitt mål, og med et drøyt kvarter igjen ledet Bournemouth med tre.

  Gjestene kunne uansett juble for sin femte seier på de syv siste ligakampene, og tar steget opp på 13. plass i Premier League.

  United ligger på sjetteplass, ti poeng bak serieleder Liverpool før Premier League-lørdagen avsluttes med toppkampen mellom Arsenal og Aston Villa.

  Bruno Fernandes og flere Manchester United-spillere fortviler mot Bournemouth
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal