Kristoff må ta smertestillende for å sove: – Håper han biter tennene sammen

ALBI/OSLO (NRK): Alexander Kristoff har opplevd mye motgang så langt i årets Tour de France. De siste dagene har han tatt smertestillende for å få sove på grunn av tannverk.

Trening med Alexander Kristoff og Team Coop

TANNVERK: Alexander Kristoff har slitt med tannverk og benyttet hviledagen i touren til å sette seg i tannlegestolen for å fikse en fylling.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Innledningsvis slet UAE-rytteren med mageproblemer og mekanisk trøbbel med sykkelen. Selv om dette nå skal være i orden, har ikke det vært de eneste problemene.

aleksander kristoff kjede

TEKNISK TRØBBEL: Kristoff hadde problemer med kjedet etter åpningsetappen.

Foto: Vegard B. Lien / NRK

Han har også slitt med sittesår. Og på mandagens etappe, hvor Kristoff var én av favorittene, havnet han på feil side av splitten i sidevinden, og klarte aldri å kjøre seg opp til teten før avslutningen.

I tillegg måtte han besøke det lokale tannlegekontoret i Albi for å få bukt med tannverk på tirsdagens hviledag.

– Jeg tror det er en fylling som har fått en sprekk. Hver gang det kommer noe rett på nerven når jeg drikker noe kaldt eller spiser så verker og iser det noe sinnssykt. Så når de bytter fyllingen blir det nok bedre, sier Kristoff til NRK.

32-åringen kjente tannproblemene allerede i Sveits Rundt tidligere i år, men nå har det blusset opp igjen. Smertene har vært såpass store at han har tatt smertestillende for å få sove.

– Det blir mye sportsdrikk i Tour de France, så da kan det være noe av sukkeret som treffer nerven. Da har det blitt noen kvelder hvor jeg tatt Ibux og Paracet for å få sove, fortsetter Kristoff.

– Påvirker restitusjonen

Kristoff sier at det ikke har påvirket ham i stor grad under etappene, men NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg tror det stjeler mer energi enn hva nordmannen selv ønsker og tror.

– Når han må ta smertestillende for å sove er det ikke ideelt, og jeg tror nok det stjeler litt energi som påvirker restitusjonen, sier Stoltenberg før han legger til:

– Det blir kanskje feil å si at han må bite tennene sammen nå, men vi får satse på at gjør nettopp det. For man må være 100 % hvis man skal vinne etapper i Tour de France.

Mister opptrekkeren

Onsdagens etappe er det ventet en ny massespurt før rittet kjører inn i Alpene og Pyreneene. Det er Kristoffs tredje siste vinnermulighet i årets tour og etter etappen reiser opptrekkeren Jasper Philipsen hjem.

Men i motsetning til i fjor hvor spurtkanonene havnet utenfor tidsgrensen på noen ekstreme fjelletapper, er årets løypeprofil lettere.

Dermed er det større muligheter for at flere av Kristoffs argeste spurtrivaler henger med hele veien til Paris. Kristoff medgir at det dermed kan vi vanskeligere for ham å følge opp fjorårsseieren.

– Det er jo dumt for meg, sier han og flirer.

Stoltenberg mener det ikke utgjør all verdens forskjell om Kristoff har Philipsen eller ikke, selv om det tidvis har fungert meget bra tidligere i touren.

Kristoff

NESTEN: På den fjerde etappen var Kristoff nære å vinne sin fjerde seier i Tour de France etter et perfekt opptrekk, men Elia Viviani vant centimeterduellen.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Det er alltid best å ha en opptrekker, men UAE har ikke truffet med opptrekket hver dag. Så det er ikke avgjørende for om han vinner eller ikke. For opptrekket er ikke verdens beste uansett, avslutter Stoltenberg.

 • 11. etappe av Tour de France kan du høre på NRK Sport fra klokken 13.00 onsdag.

Siste nytt

 • Nederland vant i håndball-VM

  Nederland utklasset Sør-Korea i håndball-VM og vant 40-33. Det betyr at Norge ikke kan komme til semifinalen med tap mot Tyskland onsdag. Nederlenderne var helt overlegne mot Sør-Korea. Kampene senere onsdag avgjør om nederlenderne går til cupspillet eller ikke.

  Russland imponerte stort og kjørte over Spania med 36-26 i den andre gruppen i hovedrunden. Vinner Norge sin pulje, venter russerne først tidligst i en finale eller bronsekamp.

  Sverige har sjansen til å nå semifinalen, men må vinne over Montenegro for klare det.

  For Norge gjelder disse forutsetningene før Tyskland-kampen:

  To poeng (seier) betyr norsk gruppeseier og semifinale mot lag nummer to i den andre puljen.

  Uavgjort gir også norsk gruppeseier og semifinale mot den andre puljetoeren.

  Tap for Norge medfører at Tyskland vinner gruppen og at det norske laget ikke kommer til semifinalen. (NTB)

  Nederland, håndball-VM
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Minnesota Wild tapte på straffeslag

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild ble først fullstendig overkjørt av gjestene Anaheim Ducks, men reiste seg på slutten. Likevel tapte de kampen 2-3 på straffe. Mats Zuccarello var 20 minutter og 23 sekunder på isen.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tom Olmscheid / AP
 • Gigstad Fauske ut, Breistøl inn

  Helene Gigstad Fauske skiftes ut av den norske VM-troppen i håndball. Inn kommer Kristine Breistøl før møtet med Tyskland onsdag. Det er siste kamp i hovedrunden. Breistøl var en av tre VM-reserver som reiste til Japan for vel tre uker siden.

  Kristine Breistøl
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal