Hopp til innhold

Kristoff må ta smertestillende for å sove: – Håper han biter tennene sammen

ALBI/OSLO (NRK): Alexander Kristoff har opplevd mye motgang så langt i årets Tour de France. De siste dagene har han tatt smertestillende for å få sove på grunn av tannverk.

Trening med Alexander Kristoff og Team Coop

TANNVERK: Alexander Kristoff har slitt med tannverk og benyttet hviledagen i touren til å sette seg i tannlegestolen for å fikse en fylling.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Innledningsvis slet UAE-rytteren med mageproblemer og mekanisk trøbbel med sykkelen. Selv om dette nå skal være i orden, har ikke det vært de eneste problemene.

aleksander kristoff kjede

TEKNISK TRØBBEL: Kristoff hadde problemer med kjedet etter åpningsetappen.

Foto: Vegard B. Lien / NRK

Han har også slitt med sittesår. Og på mandagens etappe, hvor Kristoff var én av favorittene, havnet han på feil side av splitten i sidevinden, og klarte aldri å kjøre seg opp til teten før avslutningen.

I tillegg måtte han besøke det lokale tannlegekontoret i Albi for å få bukt med tannverk på tirsdagens hviledag.

– Jeg tror det er en fylling som har fått en sprekk. Hver gang det kommer noe rett på nerven når jeg drikker noe kaldt eller spiser så verker og iser det noe sinnssykt. Så når de bytter fyllingen blir det nok bedre, sier Kristoff til NRK.

32-åringen kjente tannproblemene allerede i Sveits Rundt tidligere i år, men nå har det blusset opp igjen. Smertene har vært såpass store at han har tatt smertestillende for å få sove.

– Det blir mye sportsdrikk i Tour de France, så da kan det være noe av sukkeret som treffer nerven. Da har det blitt noen kvelder hvor jeg tatt Ibux og Paracet for å få sove, fortsetter Kristoff.

– Påvirker restitusjonen

Kristoff sier at det ikke har påvirket ham i stor grad under etappene, men NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg tror det stjeler mer energi enn hva nordmannen selv ønsker og tror.

– Når han må ta smertestillende for å sove er det ikke ideelt, og jeg tror nok det stjeler litt energi som påvirker restitusjonen, sier Stoltenberg før han legger til:

– Det blir kanskje feil å si at han må bite tennene sammen nå, men vi får satse på at gjør nettopp det. For man må være 100 % hvis man skal vinne etapper i Tour de France.

Mister opptrekkeren

Onsdagens etappe er det ventet en ny massespurt før rittet kjører inn i Alpene og Pyreneene. Det er Kristoffs tredje siste vinnermulighet i årets tour og etter etappen reiser opptrekkeren Jasper Philipsen hjem.

Men i motsetning til i fjor hvor spurtkanonene havnet utenfor tidsgrensen på noen ekstreme fjelletapper, er årets løypeprofil lettere.

Dermed er det større muligheter for at flere av Kristoffs argeste spurtrivaler henger med hele veien til Paris. Kristoff medgir at det dermed kan vi vanskeligere for ham å følge opp fjorårsseieren.

– Det er jo dumt for meg, sier han og flirer.

Stoltenberg mener det ikke utgjør all verdens forskjell om Kristoff har Philipsen eller ikke, selv om det tidvis har fungert meget bra tidligere i touren.

Kristoff

NESTEN: På den fjerde etappen var Kristoff nære å vinne sin fjerde seier i Tour de France etter et perfekt opptrekk, men Elia Viviani vant centimeterduellen.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Det er alltid best å ha en opptrekker, men UAE har ikke truffet med opptrekket hver dag. Så det er ikke avgjørende for om han vinner eller ikke. For opptrekket er ikke verdens beste uansett, avslutter Stoltenberg.

  • 11. etappe av Tour de France kan du høre på NRK Sport fra klokken 13.00 onsdag.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal