Kristoff må ta smertestillende for å sove: – Håper han biter tennene sammen

ALBI/OSLO (NRK): Alexander Kristoff har opplevd mye motgang så langt i årets Tour de France. De siste dagene har han tatt smertestillende for å få sove på grunn av tannverk.

Trening med Alexander Kristoff og Team Coop

TANNVERK: Alexander Kristoff har slitt med tannverk og benyttet hviledagen i touren til å sette seg i tannlegestolen for å fikse en fylling.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Innledningsvis slet UAE-rytteren med mageproblemer og mekanisk trøbbel med sykkelen. Selv om dette nå skal være i orden, har ikke det vært de eneste problemene.

aleksander kristoff kjede

TEKNISK TRØBBEL: Kristoff hadde problemer med kjedet etter åpningsetappen.

Foto: Vegard B. Lien / NRK

Han har også slitt med sittesår. Og på mandagens etappe, hvor Kristoff var én av favorittene, havnet han på feil side av splitten i sidevinden, og klarte aldri å kjøre seg opp til teten før avslutningen.

I tillegg måtte han besøke det lokale tannlegekontoret i Albi for å få bukt med tannverk på tirsdagens hviledag.

– Jeg tror det er en fylling som har fått en sprekk. Hver gang det kommer noe rett på nerven når jeg drikker noe kaldt eller spiser så verker og iser det noe sinnssykt. Så når de bytter fyllingen blir det nok bedre, sier Kristoff til NRK.

32-åringen kjente tannproblemene allerede i Sveits Rundt tidligere i år, men nå har det blusset opp igjen. Smertene har vært såpass store at han har tatt smertestillende for å få sove.

– Det blir mye sportsdrikk i Tour de France, så da kan det være noe av sukkeret som treffer nerven. Da har det blitt noen kvelder hvor jeg tatt Ibux og Paracet for å få sove, fortsetter Kristoff.

– Påvirker restitusjonen

Kristoff sier at det ikke har påvirket ham i stor grad under etappene, men NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg tror det stjeler mer energi enn hva nordmannen selv ønsker og tror.

– Når han må ta smertestillende for å sove er det ikke ideelt, og jeg tror nok det stjeler litt energi som påvirker restitusjonen, sier Stoltenberg før han legger til:

– Det blir kanskje feil å si at han må bite tennene sammen nå, men vi får satse på at gjør nettopp det. For man må være 100 % hvis man skal vinne etapper i Tour de France.

Mister opptrekkeren

Onsdagens etappe er det ventet en ny massespurt før rittet kjører inn i Alpene og Pyreneene. Det er Kristoffs tredje siste vinnermulighet i årets tour og etter etappen reiser opptrekkeren Jasper Philipsen hjem.

Men i motsetning til i fjor hvor spurtkanonene havnet utenfor tidsgrensen på noen ekstreme fjelletapper, er årets løypeprofil lettere.

Dermed er det større muligheter for at flere av Kristoffs argeste spurtrivaler henger med hele veien til Paris. Kristoff medgir at det dermed kan vi vanskeligere for ham å følge opp fjorårsseieren.

– Det er jo dumt for meg, sier han og flirer.

Stoltenberg mener det ikke utgjør all verdens forskjell om Kristoff har Philipsen eller ikke, selv om det tidvis har fungert meget bra tidligere i touren.

Kristoff

NESTEN: På den fjerde etappen var Kristoff nære å vinne sin fjerde seier i Tour de France etter et perfekt opptrekk, men Elia Viviani vant centimeterduellen.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

– Det er alltid best å ha en opptrekker, men UAE har ikke truffet med opptrekket hver dag. Så det er ikke avgjørende for om han vinner eller ikke. For opptrekket er ikke verdens beste uansett, avslutter Stoltenberg.

 • 11. etappe av Tour de France kan du høre på NRK Sport fra klokken 13.00 onsdag.

Siste nytt

 • Mushaga Bakenga til Ranheim

  27-åringen har kontrakt med Tromsø ut året, men blir altso no leigd ut til Ranheim resten av sesongen, melder klubben på sine heimesider. Mush har tidlegare spelt både for Rosenborg, Molde og i Tyskland og Belgia. Han er venta til Trondheim seinare i dag.

  Eliteserien fotball 2019. Tromsø-Bodø/Glimt 1-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Sølvmedalje i prøve-OL

  Helene Næss og Marie Rønningen segla inn til sølvmedalje under prøve-OL i Enoshima i Japan. – Å ta sølv i prøve-OL og vite at vi enno har eit heilt år på å justere oss inn til OL, gir ein veldig god følelse, seier trenar Thomas Guttormsen til Norges seilfobund. Gullet gjekk til laget frå Brasil.

  elene Næss og Marie Rønningen
  Foto: Sailing Energy / Jesus Renedo/SAILING ENERGY

Sendeplan

Kl. Program Kanal