Kristoff frykter Paris-fiaskoen var hans siste sjanse

PARIS/OSLO (NRK): Alexander Kristoff avsluttet en skuffende Tour de France med å bli nummer 111 på siste etappe. Han er ikke sikker på at han får muligheten til å prøve igjen.

Alexander Kristoff

SISTE GANG? Alexander Kristoff føler seg lagt ifra sikker på at han får en ny spurtsjanse i Paris i Tour de France.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Jeg føler alt som kunne gått galt har gått galt. Jeg har heldigvis en andreplass, men ellers er det stryk fra etappe fire og ut.

Slik oppsummerer Alexander Kristoff årets Tour de France. Han er skuffet der han står i solnedgangen på paradegaten Champs-Élysées i Paris etter det som ble en 111.-plass. Kontrasten er enorm til fjorårets seierssuksess, for touren ble avsluttet med store tekniske problemer med giret.

– Jeg får prøve igjen neste år, men jeg må se om jeg kjører Tour de France igjen. Det er ikke garantert det, sier Kristoff til NRK.

– Vi har jo en annen rask mann på laget, i Fernando Gaviria, som fort er førstepri, og da legger de vel litt opp etter hva han vil kjøre neste år. Da kan det hende jeg skal kjøre et annet opplegg, eller jeg skal hjelpe ham, utdyper han.

Kristoff

NYE PROBLEMER: Søndag var det giret som gjorde at Kristoff ikke spurtet om seier.

Foto: NRK

«Dum» avslutning

Nordmannen forlenget kontrakten med UAE i ytterligere to år tidligere i sommer, til tross for spekulasjoner om et lagbytte. Én av grunnene til det var nettopp at Kristoff ikke vil være lagets spurtkaptein i ritt hvor nettopp Gaviria stiller i. Colombianeren var ikke i Frankrike i år grunnet en kneskade.

– Hva slags opplegg ønsker du selv?

– Det er kult med Tour de France, men det er kult å kjøre andre løp også, så vi får se, svarer Kristoff med et smil.

– Men tror du at du har kjørt for egne sjanser i Paris for siste gang?

– Jeg frykter jo det. Og da var det litt dumt å komme på 100.-plass, sier 32-åringen.

– Det er vanskelig å overprøve Alexander selv her, for han vet at yngre og raskere ryttere kan ta over hans rolle i laget. Men mye kan skje i et langt ritt og spurten i Paris handler om erfaring. Så jeg vil ikke utelukke at muligheten kommer heller, sier NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Vil ikke kommentere

Det Kristoff derimot ikke vil snakke om, er TV 2-ekspert Thor Hushovds uttalelser på kanalen om at laget har underprestert i touren på grunn av en ny sportsdrikke.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Kristoff

NUMMER TO: Andreplassen på fjerde etappe var Kristoffs høydepunkt i årets Tour de France.

Foto: Thibault Camus / AP

Kristoff erkjente derimot overfor NRK lørdag at hele laget følte seg sleit og følte seg dårligere, og at de holdt årsaken til «problemet» innad i laget.

– Vi har hatt et møte, der alle har fått si sin mening, så skal man sjekke litt forskjellige ting og finne ut av hva den endelige konklusjonen blir til slutt, forteller Kristoff, og sier de tror de vet årsaken.

 • Kristoff skal en liten tur hjem til kone og barn i Stavanger, før turen går videre til Prudential RideLondon-Surrey Classic i England neste helg. Et ritt han vant for to år siden.

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal