Hopp til innhold

Kristoff frykter Paris-fiaskoen var hans siste sjanse

PARIS/OSLO (NRK): Alexander Kristoff avsluttet en skuffende Tour de France med å bli nummer 111 på siste etappe. Han er ikke sikker på at han får muligheten til å prøve igjen.

Alexander Kristoff

SISTE GANG? Alexander Kristoff føler seg lagt ifra sikker på at han får en ny spurtsjanse i Paris i Tour de France.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Jeg føler alt som kunne gått galt har gått galt. Jeg har heldigvis en andreplass, men ellers er det stryk fra etappe fire og ut.

Slik oppsummerer Alexander Kristoff årets Tour de France. Han er skuffet der han står i solnedgangen på paradegaten Champs-Élysées i Paris etter det som ble en 111.-plass. Kontrasten er enorm til fjorårets seierssuksess, for touren ble avsluttet med store tekniske problemer med giret.

– Jeg får prøve igjen neste år, men jeg må se om jeg kjører Tour de France igjen. Det er ikke garantert det, sier Kristoff til NRK.

– Vi har jo en annen rask mann på laget, i Fernando Gaviria, som fort er førstepri, og da legger de vel litt opp etter hva han vil kjøre neste år. Da kan det hende jeg skal kjøre et annet opplegg, eller jeg skal hjelpe ham, utdyper han.

Kristoff

NYE PROBLEMER: Søndag var det giret som gjorde at Kristoff ikke spurtet om seier.

Foto: NRK

«Dum» avslutning

Nordmannen forlenget kontrakten med UAE i ytterligere to år tidligere i sommer, til tross for spekulasjoner om et lagbytte. Én av grunnene til det var nettopp at Kristoff ikke vil være lagets spurtkaptein i ritt hvor nettopp Gaviria stiller i. Colombianeren var ikke i Frankrike i år grunnet en kneskade.

– Hva slags opplegg ønsker du selv?

– Det er kult med Tour de France, men det er kult å kjøre andre løp også, så vi får se, svarer Kristoff med et smil.

– Men tror du at du har kjørt for egne sjanser i Paris for siste gang?

– Jeg frykter jo det. Og da var det litt dumt å komme på 100.-plass, sier 32-åringen.

– Det er vanskelig å overprøve Alexander selv her, for han vet at yngre og raskere ryttere kan ta over hans rolle i laget. Men mye kan skje i et langt ritt og spurten i Paris handler om erfaring. Så jeg vil ikke utelukke at muligheten kommer heller, sier NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Vil ikke kommentere

Det Kristoff derimot ikke vil snakke om, er TV 2-ekspert Thor Hushovds uttalelser på kanalen om at laget har underprestert i touren på grunn av en ny sportsdrikke.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Kristoff

NUMMER TO: Andreplassen på fjerde etappe var Kristoffs høydepunkt i årets Tour de France.

Foto: Thibault Camus / AP

Kristoff erkjente derimot overfor NRK lørdag at hele laget følte seg sleit og følte seg dårligere, og at de holdt årsaken til «problemet» innad i laget.

– Vi har hatt et møte, der alle har fått si sin mening, så skal man sjekke litt forskjellige ting og finne ut av hva den endelige konklusjonen blir til slutt, forteller Kristoff, og sier de tror de vet årsaken.

 • Kristoff skal en liten tur hjem til kone og barn i Stavanger, før turen går videre til Prudential RideLondon-Surrey Classic i England neste helg. Et ritt han vant for to år siden.

Sportsnyheter

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Siste nytt

 • Lazio sikret 2. plassen

  To scoringer i andre omgang sørget for at Lazio sikret andreplassen i Serie A. Hovedstadsklubben slo Empoli 2-0.

  Alessio Romagnoli og Luis Alberto scoret målene som tok Lazio forbi Inter på tabellen. Dermed er alle tabellplasseringene i topp fire satt. Seriemester Napoli, tabelltoer Lazio og Milano-klubbene Inter og AC Milan skal spille i mesterligaen neste sesong.

  Søndag kveld spilles de siste kampene i denne Serie A-sesongen.

  Serie A - Empoli v Lazio
  Foto: JENNIFER LORENZINI / Reuters
 • Dødsulykke på tribunen stoppet kamp i Argentina

  Kampen mellom den argentinske serielederen River Plate og Defensa y Justicia ble natt til søndag stanset etter at en supporter falt fra en høyde og døde.

  River Plate tok imot Defensa på sin hjemmebane i Buenos Aires da hendelsen skjedde etter 25 minutters spill. River Plate melder på sine nettsider at mannen døde momentant etter et fall fra en høy tribune.

  «River Plate beklager å informere om at en supporter falt fra Sivori Alta-tribunen og døde på stedet», heter det i uttalelsen.

  Ifølge Goal dreier det seg om et fall på rundt 15 meter.

  River Plate skriver samtidig at helsepersonell, politi og sikkerhetsvakter var på stedet umiddelbart. Området hvor ulykken skjedde blir stengt i 24 timer for å få mer klarhet i hva som har skjedd. (NTB)

  Argentina Soccer
  Foto: Nicolas Aboaf / AP
 • Vil ha nasjonal tiltaksplan mot økonomiske barrierer

  Det har vært mye fokus det siste året på at familier sliter med å betale for barns idrettsaktiviteter og at dette nå også gjelder en langt større del av befolkningen enn før.

  Oslo Idrettskrets advarer norsk idrett om at organisasjonen ikke har vært god nok til å gjøre felles tiltak mot økonomiske barrierer i idretten. Derfor har de foreslått at det utarbeides en nasjonal tiltaksplan mot økonomisk barrierer i idretten.

  Forslaget deres på Idrettstinget søndag var blant annet også at særidretter med barne- og ungdomsaktivitet lager egne regler og retningslinjer for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett.

  Kretsen ønsker kort sagt å dempe det de kaller en profesjonaliseringsgallop i idretten, noe som også innebærer økte kostnader. Også Trøndelag Idrettskrets har engasjert seg kraftig i tematikken.

  - Økonomi som barriere er sannsynlig en av vårt tids største utfordringer, sa Zaineb Al-Samarai, en av de to presidentkandidatene, fra talerstolen.

  Norges Fotballforbundet støttet et forslag om å utarbeide nasjonal tiltaksplan, men ønsker ikke det de kaller rigide regler for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett. De peker på at klubber har ulikt utgangspunkt.

  - Vi advarer mot endimensjonale og rigide krav, sa Leon Aurdal i Norges Fotballforbund fra talerstolen.

  Oslo Idrettskrets foreslo at den nasjonale tiltaksplanen skal legges frem for diskusjon på Ledermøtet i 2024, og fremmes for vedtak til Idrettstinget i 2025.

  Idrettstyret hadde en liten presisering til forslaget om nasjonal tiltaksplan og fikk støtte for dette.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste