Kristoff frykter Paris-fiaskoen var hans siste sjanse

PARIS/OSLO (NRK): Alexander Kristoff avsluttet en skuffende Tour de France med å bli nummer 111 på siste etappe. Han er ikke sikker på at han får muligheten til å prøve igjen.

Alexander Kristoff

SISTE GANG? Alexander Kristoff føler seg lagt ifra sikker på at han får en ny spurtsjanse i Paris i Tour de France.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Jeg føler alt som kunne gått galt har gått galt. Jeg har heldigvis en andreplass, men ellers er det stryk fra etappe fire og ut.

Slik oppsummerer Alexander Kristoff årets Tour de France. Han er skuffet der han står i solnedgangen på paradegaten Champs-Élysées i Paris etter det som ble en 111.-plass. Kontrasten er enorm til fjorårets seierssuksess, for touren ble avsluttet med store tekniske problemer med giret.

– Jeg får prøve igjen neste år, men jeg må se om jeg kjører Tour de France igjen. Det er ikke garantert det, sier Kristoff til NRK.

– Vi har jo en annen rask mann på laget, i Fernando Gaviria, som fort er førstepri, og da legger de vel litt opp etter hva han vil kjøre neste år. Da kan det hende jeg skal kjøre et annet opplegg, eller jeg skal hjelpe ham, utdyper han.

Kristoff

NYE PROBLEMER: Søndag var det giret som gjorde at Kristoff ikke spurtet om seier.

Foto: NRK

«Dum» avslutning

Nordmannen forlenget kontrakten med UAE i ytterligere to år tidligere i sommer, til tross for spekulasjoner om et lagbytte. Én av grunnene til det var nettopp at Kristoff ikke vil være lagets spurtkaptein i ritt hvor nettopp Gaviria stiller i. Colombianeren var ikke i Frankrike i år grunnet en kneskade.

– Hva slags opplegg ønsker du selv?

– Det er kult med Tour de France, men det er kult å kjøre andre løp også, så vi får se, svarer Kristoff med et smil.

– Men tror du at du har kjørt for egne sjanser i Paris for siste gang?

– Jeg frykter jo det. Og da var det litt dumt å komme på 100.-plass, sier 32-åringen.

– Det er vanskelig å overprøve Alexander selv her, for han vet at yngre og raskere ryttere kan ta over hans rolle i laget. Men mye kan skje i et langt ritt og spurten i Paris handler om erfaring. Så jeg vil ikke utelukke at muligheten kommer heller, sier NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Vil ikke kommentere

Det Kristoff derimot ikke vil snakke om, er TV 2-ekspert Thor Hushovds uttalelser på kanalen om at laget har underprestert i touren på grunn av en ny sportsdrikke.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Kristoff

NUMMER TO: Andreplassen på fjerde etappe var Kristoffs høydepunkt i årets Tour de France.

Foto: Thibault Camus / AP

Kristoff erkjente derimot overfor NRK lørdag at hele laget følte seg sleit og følte seg dårligere, og at de holdt årsaken til «problemet» innad i laget.

– Vi har hatt et møte, der alle har fått si sin mening, så skal man sjekke litt forskjellige ting og finne ut av hva den endelige konklusjonen blir til slutt, forteller Kristoff, og sier de tror de vet årsaken.

 • Kristoff skal en liten tur hjem til kone og barn i Stavanger, før turen går videre til Prudential RideLondon-Surrey Classic i England neste helg. Et ritt han vant for to år siden.

Siste nytt

 • Hovland avslutta forrykande

  Viktor Hovland avslutta med birdie og leiar nå PGA-turneringa i golf i Puerto Rico før søndagens avslutningsrunde. Hovland låg på delt leiarplass før laurdagens tredjerunde, men med godt spel la han alle konkurrentane bak seg. Han varta opp med heile åtte birdiar og kan nå ta sin aller fyrste siger på PGA-touren. Åtte slag under par på runda og totalt 18 slag under par i turneringa er fasiten etter endt spel laurdag.

  Viktor Hovland i Puerto Rico
  Foto: Kevin C. Cox / AFP
 • Real Madrid gjekk på smell

  Real Madrid rauk på eit surt 0-1 tap heime mot Levante laurdag kveld. 11 minutt før full tid blei Jose Luis Morales matchvinnar da han traff perfekt på volley frå spiss vinkel. Barcelona vann derimot 5-0 mot Eibar og har dermed tatt over serieleiinga og har to poeng ned til hovudstadslaget.

  Real Madrid tapte mot Levante
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Kristoff krasja med gutt etter mål

  Alexander Kristoff var uheldig og krasja med ein liten gut etter å ha passert målstreken i sykkelrittet Algarve rundt. Både Kristoff og guten blei lettare skada i uhellet som skjedde på veg ned etter målgang frå fjelletappen i Tavira. – Eg køyrde normalt, og plutseleg kom ein gut springande ut rett framfor meg, og da var det umogleg å unngå og krasje, seier Kristoff til TV 2.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal