Kristoff frykter Paris-fiaskoen var hans siste sjanse

PARIS/OSLO (NRK): Alexander Kristoff avsluttet en skuffende Tour de France med å bli nummer 111 på siste etappe. Han er ikke sikker på at han får muligheten til å prøve igjen.

Alexander Kristoff

SISTE GANG? Alexander Kristoff føler seg lagt ifra sikker på at han får en ny spurtsjanse i Paris i Tour de France.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Jeg føler alt som kunne gått galt har gått galt. Jeg har heldigvis en andreplass, men ellers er det stryk fra etappe fire og ut.

Slik oppsummerer Alexander Kristoff årets Tour de France. Han er skuffet der han står i solnedgangen på paradegaten Champs-Élysées i Paris etter det som ble en 111.-plass. Kontrasten er enorm til fjorårets seierssuksess, for touren ble avsluttet med store tekniske problemer med giret.

– Jeg får prøve igjen neste år, men jeg må se om jeg kjører Tour de France igjen. Det er ikke garantert det, sier Kristoff til NRK.

– Vi har jo en annen rask mann på laget, i Fernando Gaviria, som fort er førstepri, og da legger de vel litt opp etter hva han vil kjøre neste år. Da kan det hende jeg skal kjøre et annet opplegg, eller jeg skal hjelpe ham, utdyper han.

Kristoff

NYE PROBLEMER: Søndag var det giret som gjorde at Kristoff ikke spurtet om seier.

Foto: NRK

«Dum» avslutning

Nordmannen forlenget kontrakten med UAE i ytterligere to år tidligere i sommer, til tross for spekulasjoner om et lagbytte. Én av grunnene til det var nettopp at Kristoff ikke vil være lagets spurtkaptein i ritt hvor nettopp Gaviria stiller i. Colombianeren var ikke i Frankrike i år grunnet en kneskade.

– Hva slags opplegg ønsker du selv?

– Det er kult med Tour de France, men det er kult å kjøre andre løp også, så vi får se, svarer Kristoff med et smil.

– Men tror du at du har kjørt for egne sjanser i Paris for siste gang?

– Jeg frykter jo det. Og da var det litt dumt å komme på 100.-plass, sier 32-åringen.

– Det er vanskelig å overprøve Alexander selv her, for han vet at yngre og raskere ryttere kan ta over hans rolle i laget. Men mye kan skje i et langt ritt og spurten i Paris handler om erfaring. Så jeg vil ikke utelukke at muligheten kommer heller, sier NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Vil ikke kommentere

Det Kristoff derimot ikke vil snakke om, er TV 2-ekspert Thor Hushovds uttalelser på kanalen om at laget har underprestert i touren på grunn av en ny sportsdrikke.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Kristoff

NUMMER TO: Andreplassen på fjerde etappe var Kristoffs høydepunkt i årets Tour de France.

Foto: Thibault Camus / AP

Kristoff erkjente derimot overfor NRK lørdag at hele laget følte seg sleit og følte seg dårligere, og at de holdt årsaken til «problemet» innad i laget.

– Vi har hatt et møte, der alle har fått si sin mening, så skal man sjekke litt forskjellige ting og finne ut av hva den endelige konklusjonen blir til slutt, forteller Kristoff, og sier de tror de vet årsaken.

 • Kristoff skal en liten tur hjem til kone og barn i Stavanger, før turen går videre til Prudential RideLondon-Surrey Classic i England neste helg. Et ritt han vant for to år siden.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Hopperne intensiverer koronatestingen etter to smittetilfeller

  Ifølge landslagssjef Clas Brede Bråthen vil de OL-uttatte hopperne testes mer enn tilfellet har vært tidligere. Nye tilfeller skal oppdages tidligst mulig.

  – Testingen er blitt intensivert etter hvert som smitten har økt. Det har vært hyppig testing fram til nå, og det blir ikke mindre. Det kan hende vi tester mer enn vi har gjort. Vi ønsker å gjøre de beste grepene vi kan for å komme gjennom dette, sa Bråthen til NTB etter NM i Holmenkollen tirsdag.

  OL-uttatte Daniel-André Tande testet i likhet med Fredrik Villumstad positivt for korona, og helgens verdenscupvinner Marius Lindvik valgte å stå over NM for å være på den sikre siden. (NTB)

 • NHL slutter å teste spillere uten symptomer

  Ishockeyligaen NHL kommer etter allstarpausen tidlig i februar til å slutte å koronateste vaksinerte spillere og ansatte som ikke har symptomer på covid.

  Unntaket er om test kreves ved kryssing av grensen mellom USA og Canada.

  Ligaen og spillerforeningen offentliggjorde endringene i koronaprotokollen tirsdag.

  Man kommer til å fortsette med isolasjonsreglene som sier at smittede spillere kan teste seg ut etter fem dager. Før 29. desember innebar positiv koronaprøve isolasjon i minst ti dager, men ifølge NHL ser den kortere perioden ut til å fungere, og smitten er på vei ned.

  NHL: Minnesota Wild at Boston Bruins
  Foto: Brian Fluharty / Reuters
 • Stöckl fortsatt i kontraktsforhandlinger

  Landslagstrener Alexander Stöckl er ønsket i fire nye år som trener for de norske hopperne, men fortsatt er ingenting spikret.

  – Vi er i dialog om ny kontakt, men vi har ikke kommet helt i mål ennå, sa Stöckl til NTB tirsdag kveld.

  Stöckls kontrakt går ut i mai. Etter hoppbråket i fjor høst ymtet han frampå om at han ikke ville fornye kontrakten hvis ikke Clas Brede Bråthen ble med videre. (NTB)

  Hoppuka 2021-2022
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal