Kristoff: – Det er søndag som gjelder

Alexander Kristoff tok seieren i Driedaagse De Panne som trening, og satser mot seier i Flandern rundt.

Alexander Kristoff

Alexandre Kristoff suser inn til sesongens sjette seier i Dreidaagse De Panne tirsdag.

Foto: YORICK JANSENS / Afp

Alexander Kristoff har fått en knallstart på sesongen, og har samlet seks etappeseiere så langt i 2015. Han stod øverst på podiet tre ganger i Tour of Qatar, en gang i Tour of Oman og en gang i Paris-Nice.

Tirsdag vant han igjen i første etappe av tredagersrittet Driedaagse De Panne. En stor oppmuntring før Flandern rundt på søndag, ett av vårens store sykkelritt, og et ritt der Kristoff har vært topp fem de to siste årene.

– Det kjennes veldig bra ut akkurat nå, men Flandern blir mye hardere, og jeg må nok ha en kanondag om jeg skal klare å vinne.

– Hvorfor ikke prøve?

Med det røper han også at etapperittet han leder etter seieren på tirsdag ikke er så viktig i den store sammenhengen. Allikevel vil han ikke utelukke at han vil gå for sammenlagtseieren.

– Jeg tar litt dag for dag. Leder jeg før tempoen, så prøver jeg såklart å vinne sammenlagt, men foreløpig er ikke det noe mål. Det er søndag som gjelder, og dette er trening, forteller han og fortsetter.

– Sånn sett hadde jeg ikke altfor høye ambisjoner på første etappe heller, men jeg følte meg grei utover etappen, så hvorfor ikke prøve å ta en seier, smiler han.

Kristoff og Bystrøm

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm har kjent hverandre lenge, og her gratuleres sistnevnte etter å ha blitt U23-verdensmester i fjor.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Imponert over Bystrøm

Også i Flandern rundt håper Kristoff å få med seg Sven-Erik Bystrøm. Katusjas nysignering imponerte stort i første etappe av Driedaagse De Panne, og selv om han i utgangspunktet er reserve på laget, tror Kristoff at tirsdagens prestasjon kan ha kjørt Bystrøm rett inn på laget.

–Jeg tror fort han ikke er reserve etter i dag, men det er fortsatt to dager igjen å kjøre, og mye kan skje. Det kan komme sykdom eller velter, det har vi sett en del av i Belgia, forteller han.

For Kristoff er svært imponert over sesongstarten til 23-åringen.

– Han tilfører allerede kjørestyrke, det gjør han, og han har gode muligheter i fremtiden. Normalt vil man bli veldig mye bedre etter et par år som proff, og han har tatt det steget her veldig lett, mener Kristoff

Siste nytt

 • Norge-konkurrent kan kastes ut

  Norge får kanskje et nytt lag i sin pulje i håndball-EM for menn i januar. Litauen risikerer å bli kastet ut av mesterskapet på grunn av ubetalte regninger.

  Pandemien tar hardt også på håndballøkonomien hos litauerne. Forbundet har blant annet ikke innbetalt en avgift som må til for å kunne spille EM, skriver det tyske nettstedet Handball World.

  I tillegg har Litauens håndballforbund kjempeutfordringer med å finansiere treningsleir og betale for at spillerne skal reise fra klubber og til EM-samlingen.

  – Vi betaler fortsatt på gjeld for deltakelse i VM og EM for to tiår siden, sier en oppgitt generalsekretær i det nasjonale håndballforbundet, Miglius Astrauskas.

  Hånball menn EM kvalifisering Norge-Litauen 29-32
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Får møte Young Boys i England

  Mesterligakampen mellom Manchester United og Young Boys i neste uke kan spilles på Old Trafford som følge av at sveitserne har fått unntak fra karantenereglene.

  Det opplyser Young Boys på sitt nettsted. Det var i utgangspunktet fare for at kampen måtte spilles på nøytral grunn ettersom reisende fra Storbritannia til Sveits må i ti dagers koronakarantene fra ankomst.

  Young Boys skriver at klubben har fått spesialunntak av kantonen Bern som gjør at de unngår karantene ved hjemkomst. (NTB)

  Premier League - Chelsea v Manchester United
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Jarstein operert i kneet

  Rune Almenning Jarstein ble tirsdag operert for en kneskade. Det bekrefter Hertha Berlin-keeperen selv til VG.

  Han har slitt helt siden mars med koronaviruset, og nå møter han altså nok et hinder før en mulig retur på banen.

  – Litt kjipt, selvfølgelig. Men får ikke gjort noe med det. Positivitet er viktig, sier Jarstein til VG.

  37-åringen sier at han ikke vet når han er tilbake på banen igjen. Det er minisken og noe knebrusk som har blitt fikset på.

  Semifinale EM playoff Norge - Serbia (1 - 2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal