Kristoff: – Det er søndag som gjelder

Alexander Kristoff tok seieren i Driedaagse De Panne som trening, og satser mot seier i Flandern rundt.

Alexander Kristoff

Alexandre Kristoff suser inn til sesongens sjette seier i Dreidaagse De Panne tirsdag.

Foto: YORICK JANSENS / Afp

Alexander Kristoff har fått en knallstart på sesongen, og har samlet seks etappeseiere så langt i 2015. Han stod øverst på podiet tre ganger i Tour of Qatar, en gang i Tour of Oman og en gang i Paris-Nice.

Tirsdag vant han igjen i første etappe av tredagersrittet Driedaagse De Panne. En stor oppmuntring før Flandern rundt på søndag, ett av vårens store sykkelritt, og et ritt der Kristoff har vært topp fem de to siste årene.

– Det kjennes veldig bra ut akkurat nå, men Flandern blir mye hardere, og jeg må nok ha en kanondag om jeg skal klare å vinne.

– Hvorfor ikke prøve?

Med det røper han også at etapperittet han leder etter seieren på tirsdag ikke er så viktig i den store sammenhengen. Allikevel vil han ikke utelukke at han vil gå for sammenlagtseieren.

– Jeg tar litt dag for dag. Leder jeg før tempoen, så prøver jeg såklart å vinne sammenlagt, men foreløpig er ikke det noe mål. Det er søndag som gjelder, og dette er trening, forteller han og fortsetter.

– Sånn sett hadde jeg ikke altfor høye ambisjoner på første etappe heller, men jeg følte meg grei utover etappen, så hvorfor ikke prøve å ta en seier, smiler han.

Kristoff og Bystrøm

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm har kjent hverandre lenge, og her gratuleres sistnevnte etter å ha blitt U23-verdensmester i fjor.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Imponert over Bystrøm

Også i Flandern rundt håper Kristoff å få med seg Sven-Erik Bystrøm. Katusjas nysignering imponerte stort i første etappe av Driedaagse De Panne, og selv om han i utgangspunktet er reserve på laget, tror Kristoff at tirsdagens prestasjon kan ha kjørt Bystrøm rett inn på laget.

–Jeg tror fort han ikke er reserve etter i dag, men det er fortsatt to dager igjen å kjøre, og mye kan skje. Det kan komme sykdom eller velter, det har vi sett en del av i Belgia, forteller han.

For Kristoff er svært imponert over sesongstarten til 23-åringen.

– Han tilfører allerede kjørestyrke, det gjør han, og han har gode muligheter i fremtiden. Normalt vil man bli veldig mye bedre etter et par år som proff, og han har tatt det steget her veldig lett, mener Kristoff

Siste nytt

 • VM-medaljør fra 2019 skutt og drept

  Alex Quiñonez fra Ecuador, som i 2019 tok VM-bronse på 200 meter i Doha, er funnet skutt og drept i hjemlandet.

  Det melder flere medier lørdag, deriblant storavisen El Universo i Equador.

  Omstendighetene rundt dødsfallene er foreløpig uklare. Ifølge vitner oppsto skytingen da flere personer som hadde på seg dresser som ligner på det nasjonale politiet, ankom stedet og skjøt mot to personer, en av dem Quiñónez.

  Quiñonez fikk i sommer konkurransenekt i tolv måneder for brudd på dopingbestemmelsene.

  Toppsprinteren uteble fra flere dopingprøver, skriver NTB.

  G3zmWV_gvoY
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Verstappen viste fingeren

  På dagens trening mellom VM-rivalene Max Verstappen og Lewis Hamilton økte temperaturen ytterligere mellom de to.

  De to kjørte side om side gjennom hele langsiden, før Hamilton kjørte på innsiden av Verstappen. Det irriterte nederlenderen så mye at han viste fingeren til rivalen.

  På radioen freste Verstappen.

  – Dumme idiot, hørte man på sendingen til Viasat.

  Rivalene har vært i flere sammenstøt tidligere i sesongen. På Silverstone (England) kjørte Hamilton inn i Verstappen, slik at nederlenderen måtte bryte løpet. På Monzabanen (Italia) var rollene byttet om, og Verstappens dekk holdt på å treffe nakken til Hamilton.

  Verstappen gikk nylig ut og sa han hadde trukket seg fra Netflix-serien «Drive to survive», fordi han mente de diktet opp rivaliseringer.

  Max Verstappen
  Foto: Umit Bektas / AFP
 • Arsenal kjørte over Villa

  Martin Ødegaard var plassert på benken fra start for Arsenal mot Aston Villa, og fikk se hjemmelaget spille festfotball.

  Thomas Partey headet inn kampens første scoring etter 23 minutter. Dette var hans første scoring for London-klubben etter overgangen forrige sommer.

  Rett før pause fikk Arsenal en kontroversiell straffe etter at dommeren sjekket en situasjonen med VAR-skjermen. Pierre-Emerick Aubameyang sitt forsøk ble først reddet, men han satte inn sin egen retur.

  I andre omgang kontret Emile Smith Rowe inn 3-0. Ødegaard entret banen etter 68 minutter, uten å involvere seg kraftig.

  Jacob Ramsey reduserte med et vakkert skudd ti minutter før slutt, men Arsenal kontrollerte inn til en 3-1 seier.

  Med det klatrer Arsenal opp på en niendeplass på tabellen, før resten av lagene i Premier League spiller i løpet av helgen.

  Emile Smith Rowe
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal