NRK Meny
Normal

Kristoff friskmeldt før Arctic Race

Alexander Kristoff slet med sykdom etter Tour de France og skal teste om VM-formen er på plass i norske Arctic Race denne uken.

CYCLING-FRA-TDF2015-DEPARTURE 560071899

Alexander Kristoff går for etappeseier i norske Arctic Race.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Alex hadde en liten sykdomsperiode i forbindelse med Tour de France, men har kommet seg bra ut av det. Han har fått trent godt i det siste, sier trener og stefar Stein Ørn.

Kristoff kjører det norske etapperittet Arctic Race, som starter torsdag. Det ser han på som en meget god gjennomkjøring til sykkel-VM i USA i september.

Går for etappeseier

CYCLING-NOR-ARCTIC-RACE

Kristoff ble nummer to i fjorårets Arctic Race.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Arctic Race er nemlig det siste etapperittet før verdensmesterskapet starter.

– Derfor er det en viktig del av oppkjøringen til VM, og Alex vil gjøre det så bra som mulig der, sier Ørn.

Han forteller at Kristoff håper å vinne minst én, og gjerne to etapper.

– Løypeprofilene på den første og andre dagen tilsier at det skal være mulig å gjøre det bra for ham da. Katusja har noen gode sammenlagtryttere i tillegg. Hvorvidt Alex kan kjempe om sammenlagtseieren kommer an på værforhold og slikt, forklarer Ørn.

Landeveisrittet går over fire dager. Etappene kjøres gjennom Troms og Nordland.

Ligner litt på VM-løypene

Arctic Race passer også godt som gjennomkjøring til VM på grunn av løypeprofilene.

– VM er preget av tre korte, men bratte bakker som leder inn mot en såkalt falsk flate. De bakkene er mindre enn i Arctic Race, men likevel er denne typen ritt som Artic Race, med harde bakker, en viktig del av oppkjøringen, sier Ørn.

I fjor ble Kristoff nummer to sammenlagt i Arctic Race bak Steven Kruijswijk.

– Som det største av de tre internasjonale rittene i Norge, er Arctic Race of Norway viktig for meg. At rittet kommer rett etter Tour de France gjør det ekstra bra, og nivået har blitt høyt, sier Kristoff i en pressemelding.

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich