NRK Meny
Normal

– Skal ikke sitte her og si at jeg ikke blir skuffet

RØROS (NRK): Hun har hatt en trøblete sesong, og har først de siste ukene begynt å finne formen. Allikevel blir Kristin Størmer Steira skuffet om VM-plassen glipper.

Kristin Størmer Steira

Kristin Størmer Steira er ute og tester NM-løypene før torsdagens 10 kilometer fri teknikk.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Jeg har hatt en spesiell oppkjøring i år, og mange vil nok si at jeg ikke burde være skuffet, men følelsene styrer man ikke helt, smiler Kristin Størmer Steira forsiktig.

33 år gamle Størmer Steira tok sin første individuelle OL-medalje i Sotsji i fjor, og hadde håpet å ta steget enda nærmere Bjørgen og Johaug i år.

Et brudd i bekkenet i forsesongen gjorde at første del av sesongen forsvant. Gode opplevelser i det siste har imidlertid gjort at Størmer Steira har begynt å drømme om VM-plass igjen.

– Jeg ligger bedre an enn jeg hadde fryktet. Det er ikke mange ukene siden jeg ikke trodde det var noe håp i det hele tatt, sier hun.

Ambisjonene har økt

Gode resultater i Scandinavian Cup i Falun i begynnelsen av januar gjorde at Størmer Steira fikk troen på at hun kunne greie det. Der gikk hun inn til fjerdeplass på 10 km fri teknikk. Problemet til Steira er selvsagt at to av de tre som slo henne var norske (Marine Ek Hagen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen).

Så fulgte hun opp med å bli nummer fem i verdenscupen i Rybinsk, da Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant sitt første verdenscuprenn på sju år.

Og med resultatene har VM-ambisjonene sneket seg inn.

– Det er fortsatt bonus (å komme til VM), men jeg skal ikke sitte her og si at jeg ikke blir skuffet. Det tror jeg enhver toppidrettsutøver må være, ellers betyr det ikke nok, sier en ærlig Størmer Steira til NRK.

NM blir viktig

Størmer Steiras «problem» er selvsagt de mange andre gode norske resultatene. Derfor er det ingen selvfølge for henne å komme med i troppen, selv om hun har begynt å finne formen.

Derfor står og faller mye på NM-prestasjonene på Røros.

– Jeg har ikke snakket med Egil Kristiansen om hva som må til, men jeg må nok gå fort, smiler hun.

Siste nytt

 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Huddersfield slo United: – Fortjent

  Manchester United tapte overraskende 2-1 mot nyopprykkede Huddersfield lørdag. Svenske Victor Lindelöf tabbet seg ut på det andre Huddersfield-målet. Manchester City leder nå ligaen fem poeng foran United.

  Victor Lindelöf
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal