Kriget favorittene ut av sluttspillet

Golden State Warriors fullførte sensasjonen og slo favoritt og fjorårsfinalist Dallas Mavericks ut av NBA-sluttspillet i basket.

Golden State Warriors' Baron Davies jubler
Foto: Jeff Chiu / AP

"Krigerne" var suverene i nattens hjemmekamp, og vant 111-86. De vant dermed åttedelsfinalen med 4-2 i seirer.

 

Dallas var best av alle i grunnserien, mens Golden State først på grunnseriens aller siste dag klarte å sikre seg en plass i sluttspillet.

Det er første gang i NBAs historie at et lag som er rangert som nummer åtte i sin conference, slår ut laget som er topprangert.

Dermed er begge finalistene fra i fjor slått ut allerede i grunnseriens første runde i år. For noen dagen siden ble tittelforsvarer Miami Heat også slått ut.

Nattens kamp ble avgjort i tredje kvarter, som hjemmelaget vant 36-15. En av grunnene var at Dallas' stjernespiller Dirk Nowitzki hadde en mareritt-kamp der han scoret bare åtte poeng.

For Warriors hadde derimot Stephen Jackson den store dagen, og scoret 33 poeng. Baron Davis scoret 20. 

I natt slo også Utah Jazz Houston Rockets 94-82 og utliknet til 3-3 i seirer. Vinneren møter Golden State Warriors i kvartfinalen. Sjuende og avgjørende kamp spilles i Houston lørdag kveld.

 

Siste nytt

 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Christiansen med nest beste tid

  Henrik Christiansen svømte inn til nest beste tid under de innledende forsøksheatene på 400 meter fri under VM kortbane i Kina. Nordmannen svømte inn til tiden 3.38.04. Han ble kun slått av Danas Rapsys fra Litauen. Finalene skal svømmes kl 12 og sendes på NRK1 og på nett.

  – Jeg har trent godt og dette var en bekreftelse på at det sitter, sier han.

  Ingen av de andre norske deltagerne greide å kvalifisere seg til tirsdagens finaler.

  Henrik
  Foto: Francois Xavier Marit / AFP
 • Rangers gikk på en smell

  Det ble blåmandag i Florida for New York Rangers, som tapte 3–6 borte mot Tampa Bay Lightning. Mats Zuccarello var ikke på isen. Han har vært ut og inn av laget med lyskeproblemer den siste tiden, og måtte stå over også mot Tampa Bay.

  NHL: New York Rangers at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge