NRK Meny
Normal

Kramer bryter med Norge-aktuell trener

Fredag ble det klart at nederlandske Gerard Kemkers (47) slutter som trener for skøytestjernen Sven Kramer (27). Kremkers er den siste uken blitt koblet til jobben som ny landslagstrener for Norge. Fredag sendte skøyteforbundet ham en ny mail.

Kramer og Kemkers

Gerard Kemkers (t.v.) og Sven Kramer under 10 000-meteren i OL i Sotsji i februar. Kramer tok sølv. Nå har han, ifølge seg selv, verken sponsor eller trener.

Foto: David J. Phillip / Ap

De to store nederlandske skøytepersonlighetene offentliggjorde bruddet på en pressekonferanse i Heerenveen fredag ettermiddag.

– Jeg har hatt noen fantastiske år med Gerrard. Det har vært prøving og feiling, spesielt med tanke på OL i Vancouver. Jeg er 27 år og føler at jeg må prøve noe nytt nå, dersom jeg skal gjøre det, sa Kramer på pressekonferansen.

Gerard Kemkers

Gerard Kemkers under OL i Sotsji i februar.

Foto: Matt Dunham / Ap

I Norge er Kemkers kanskje aller beste kjent for å ha sendt Kramer i feil bane under 10 000-meteren i Vancouver. En feil som kostet Kramer OL-gullet.

Nå sier treneren, som tross tabben i Vancouver har vært en suksess for Kramer, at han skal ta en tenkepause om trenerfremtiden. Til slutt kan han ende opp i Norge.

– Flere tilbud

– Jeg har fått flere tilbud fra utlandet, men det er heller ikke umulig at jeg fortsetter i Nederland, sa Kemkers til en samlet nederlandsk presse fredag.

Han kan bekrefte at Norge er ett av landene, men fortalte at han også har fått tilbud fra Canada og land i Asia.

– Jeg holder alle muligheter åpne og kommer ikke til å bestemme meg nå. Jeg skal tenke på saken og så ta en klok beslutning, sier Kemkers.

Norges Skøyteforbund legger ikke skjul på at de ønsker Kemkers. Overfor NRK bekrefter skøytepresident Rune Gerhardsen at de senest fredeag sendte en mail til den nederlandske suksesstreneren.

– I mailen ber vi om at vi går et hakk videre med samtalene om landslagsjobben, sier skøytepresident til NRK.

30. april

Det var først TV 2 som tirsdag meldte at den nederlandske treneren har vært i samtaler med Norges Skøyteforbund (NSF) angående landslagsjobben.

Gerhardsen bekreftet så overfor NRK at de har hatt kontakt med Kemkers via mail. Nå har forbundet altså sendt nok en mail til nederlenderen.

– Muligheten for Gerard Kemkers til Norge er betydelig styrket etter bruddet med Sven Kramer. Det hadde vært naturlig at de fortsatte med samarbeidet siden det var en garantist for suksess. Samtidig hadde de noe ugjort, nemlig OL-gull på 10.000 meter, sier NRKs skøyteekspert Even Wetten.

Kontrakten til nåværende landslagstrener Jarle Pedersen går ut 30. april. Etter en elendig sesong mener enkelte i skøytemiljøet, blant andre tidligere olympisk mester Ådne Søndrål, at trenerjobben må evalueres.

Kemkers kan imidlertid bli en dyr mann for Norges Skøyteforbund siden lønningene i nederlandsk skøytesport er atskillelig høyere enn i Norge.

Uten trener eller sponsor

Kemkers har i ni år trent blant andre Sven Kramer på et samarbeidslag med hovedsponsoren TVM.

Kramer sa fredag at han nå vil satse mer på 1 500- og 5 000-meter, men at han foreløpig verken har trener eller sponsor.

Kemkers ble kåret til årets trener i Nederland i 2013, uansett idrettsgren. Under Kemkers' ledelse har Sven Kramer tatt 28 gull i OL, VM og EM.

Siste nytt

 • Salah nærmer seg scoringsrekord

  Liverpools Mohamed Salah kan bli den spilleren gjennom tidene med flest mål i én og samme Premier League-sesong. Han har 28 seriemål på 31 kamper. Det er kun seks mål fra rekorden. Med sju gjenværende seriekamper kan Salah tukte rekorden, melder NTB.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Bjørndalen med i troppen til Tyumen

  Ole Einar Bjørndalen får med seg Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland, Henrik L`Abée-Lund, Fredrik Gjesbakk og Vetle Sjåstad Christiansen til verdenscupavslutningen i Tyumen denne uka.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag