NRK Meny
Normal

Kramer bryter med Norge-aktuell trener

Fredag ble det klart at nederlandske Gerard Kemkers (47) slutter som trener for skøytestjernen Sven Kramer (27). Kremkers er den siste uken blitt koblet til jobben som ny landslagstrener for Norge. Fredag sendte skøyteforbundet ham en ny mail.

Kramer og Kemkers

Gerard Kemkers (t.v.) og Sven Kramer under 10 000-meteren i OL i Sotsji i februar. Kramer tok sølv. Nå har han, ifølge seg selv, verken sponsor eller trener.

Foto: David J. Phillip / Ap

De to store nederlandske skøytepersonlighetene offentliggjorde bruddet på en pressekonferanse i Heerenveen fredag ettermiddag.

– Jeg har hatt noen fantastiske år med Gerrard. Det har vært prøving og feiling, spesielt med tanke på OL i Vancouver. Jeg er 27 år og føler at jeg må prøve noe nytt nå, dersom jeg skal gjøre det, sa Kramer på pressekonferansen.

Gerard Kemkers

Gerard Kemkers under OL i Sotsji i februar.

Foto: Matt Dunham / Ap

I Norge er Kemkers kanskje aller beste kjent for å ha sendt Kramer i feil bane under 10 000-meteren i Vancouver. En feil som kostet Kramer OL-gullet.

Nå sier treneren, som tross tabben i Vancouver har vært en suksess for Kramer, at han skal ta en tenkepause om trenerfremtiden. Til slutt kan han ende opp i Norge.

– Flere tilbud

– Jeg har fått flere tilbud fra utlandet, men det er heller ikke umulig at jeg fortsetter i Nederland, sa Kemkers til en samlet nederlandsk presse fredag.

Han kan bekrefte at Norge er ett av landene, men fortalte at han også har fått tilbud fra Canada og land i Asia.

– Jeg holder alle muligheter åpne og kommer ikke til å bestemme meg nå. Jeg skal tenke på saken og så ta en klok beslutning, sier Kemkers.

Norges Skøyteforbund legger ikke skjul på at de ønsker Kemkers. Overfor NRK bekrefter skøytepresident Rune Gerhardsen at de senest fredeag sendte en mail til den nederlandske suksesstreneren.

– I mailen ber vi om at vi går et hakk videre med samtalene om landslagsjobben, sier skøytepresident til NRK.

30. april

Det var først TV 2 som tirsdag meldte at den nederlandske treneren har vært i samtaler med Norges Skøyteforbund (NSF) angående landslagsjobben.

Gerhardsen bekreftet så overfor NRK at de har hatt kontakt med Kemkers via mail. Nå har forbundet altså sendt nok en mail til nederlenderen.

– Muligheten for Gerard Kemkers til Norge er betydelig styrket etter bruddet med Sven Kramer. Det hadde vært naturlig at de fortsatte med samarbeidet siden det var en garantist for suksess. Samtidig hadde de noe ugjort, nemlig OL-gull på 10.000 meter, sier NRKs skøyteekspert Even Wetten.

Kontrakten til nåværende landslagstrener Jarle Pedersen går ut 30. april. Etter en elendig sesong mener enkelte i skøytemiljøet, blant andre tidligere olympisk mester Ådne Søndrål, at trenerjobben må evalueres.

Kemkers kan imidlertid bli en dyr mann for Norges Skøyteforbund siden lønningene i nederlandsk skøytesport er atskillelig høyere enn i Norge.

Uten trener eller sponsor

Kemkers har i ni år trent blant andre Sven Kramer på et samarbeidslag med hovedsponsoren TVM.

Kramer sa fredag at han nå vil satse mer på 1 500- og 5 000-meter, men at han foreløpig verken har trener eller sponsor.

Kemkers ble kåret til årets trener i Nederland i 2013, uansett idrettsgren. Under Kemkers' ledelse har Sven Kramer tatt 28 gull i OL, VM og EM.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal