Hopp til innhold

Kowalczyk vil gå fem OL-distanser

Polske Justyna Kowalczyk er langt i fra ferdig som skiløper. Nå satser hun på å gå fem av seks konkurranser i Pyeongchang.

Justyna

OFFENSIV: Justyna Kowalczyk satser mot sitt fjerde OL.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det er helt sikkert at jeg dropper 10 kilometer fristil, men jeg skal starte de resterende fem konkurransene, inkludert lag-sprint med Sylwia Jaskowiec, sier den polske skistjernen i et intervju med avisen Dziennik.

34-åringen er fra før dobbelt olympisk mester. I 2010 vant hun gull på 30 kilometeren i Vancouver foran Marit Bjørgen.

I Sotsji fire år senere ble seier på 10 kilometer klassisk, den gang med Charlotte Kalla og Therese Johaug bak seg.

Satser videre

Skiløperen har slitt med å kjempe jevnt i verdenstoppen de tre siste sesongene, men satser nå knallhardt mot sitt fjerde olympiske mesterskap.

Kowalczyk har flere ganger sagt at det blir kun 30 kilometer klassisk og skiathlon under OL, men nå gjør hun altså helomvending.

Samtidig varsler hun at Pyeongchang ikke blir hennes siste OL.

– Før OL i Sotsji var jeg helt sikker at det skulle være mitt siste OL. Men nå vil jeg ikke si at Sør-Korea blir den siste.

– Tiden går, men jeg utelukker ikke OL i 2022, sier Kowalczyk, som fyller 35 i januar neste år.

Dropper Tour de Ski

Og for å være best mulig rustet til hardkjøret i februar, dropper polakken Tour de Ski som hun vunnet fire ganger før.

– Det blir ikke Tour de Ski. I tillegg blir det kun et langløp i januar før OL, så jeg ikke skal bli sliten, sier Kowalczyk videre.

Skiløperen trakk seg tidligere i år fra det norske privatlaget Team Santander. Årsaken var at hun mente laget var blitt for nasjonalistisk.

Sportsnyheter

Warholm

Warholm stivnet og tok VM-sølv: – Kun fornøyd med gull

Karsten Warholm jaktet det første norske gullet i innendørs-VM siden 1995, men kom til kort på oppløpet.

Siste nytt

 • Seieren glapp etter skjebnesvanger feil - Haugan på pallen

  Det blåste voldsomt under andreomgangen i Aspen. Så mye at skjermene tidvis gikk i svart hos Viaplay og rennet måtte stoppes en periode.

  Etter hvert fikk imidlertid utøverne igjen klarsignal til å sette utfor storslalåmløypa, og det var en spent Alexander Steen Olsen som ventet på toppen.

  Det 22 år gamle stortalentet ledet nemlig etter første omgang. Ni hundredeler foran Loic Meillard, 32 hundredeler foran verdens suverent beste storslalåmkjører, Marco Odermatt.

  Sveitseren hadde elleve seiere på rad før lørdagens storslalåm. Var Steen Olsen mannen som kunne bryte Odermatts elleville rekke og sikre en etterlengtet norsk jubeldag?

  Det norske herrelandslaget er inne i sin lengste seierstørke siden sesongen 1994/95. Da kom den eneste seieren i sesongens siste renn. Hvert år siden 1989 har Norge tatt minst én verdenscupseier på herresiden.

  Før rennet i Aspen var Aleksander Aamodt Kildes seier i nettopp Aspen 4. mars i fjor lagets forrige triumf. Og ventetiden frem til neste seier ble enda lenger lørdag kveld.

  For Steen Olsen klarte ikke å forsvare ledelsen fra første omgang. 22-åringen startet på strålende vis, men kom på innerski og drømmen om seier ble knust.

  Feilen ble skjebnesvanger for Steen Olsen, som endte på 17. plass. Odermatt vant rennet og sikret 12 seiere på rad. Timon Haugan kjørte seg opp til 3. plass i andre omgang og sikret karrierens første pallplass i storslalåm.

  rvR9KsCPmU0
  Foto: AP
 • Drama i VM: Fransk stavhopper fraktet ut på båre

  Margot Chevrier (24) falt stygt i lørdagens stavfinale i innendørs-VM i friidrett. Den franske utøveren ble båret ut av hallen.

  Uhellet forsinket avviklingen av stavkonkurransen i Glasgow. Chevrier trengte medisinsk tilsyn og ble senere fraktet bort på båre til applaus fra publikum.

  Fallet skjedde da hun prøvde å ta seg over 4,65 meter.

  Chevrier er flere ganger blitt fransk mester i stavsprang. (NTB)

  Chevrier stavsprang
  Foto: NTB
 • Therese Johaug om mulig VM-comeback: – Jeg ønsker og håper å være der

  Therese Johaug sier i et intervju at hun kan tenke seg å stille på VM-femmila i Trondheim.

  Uttalelsen gir hun i et arrangørintervju med Engadin Skimarathon i Sveits. Der skal hun søndag delta.

  – Jeg ønsker og håper å være der. Men det er selvsagt masse jobb, sier Johaug om å delta i VM neste år.

  – Jeg vet at ingen vil være fornøyd om jeg blir nummer fire, og alle vil at jeg skal ta gull. Det er også mitt mål, men hvis jeg skal delta i Trondheim, må jeg kvalifisere meg og vite hvilke løp jeg skal gå for å klare det. Jeg skal ikke gå en hel verdenscupsesong, legger hun til.

  35-åringen la opp som langrennsløper på toppnivå etter 2021/22-sesongen. (NTB)

  Johaug er tilknyttet NRK som langrennsekspert. NRK gjør redaksjonelle vurderinger uavhengig av dette.

  Therese Johaug på Beitostølen
  Foto: Anders Skjerdingstad

Sendeplan

Kl. Program Kanal