Hopp til innhold

Kowalczyk ferdig i norsk lag: – En nasjonalistisk stemning

Polske Justyna Kowalczyk ville ikke fortsette i Team Santander fordi laget er «blitt for norsk».

Justyna Kowalczyk

SLUTTER: Justyna Kowalczyk forteller til polsk presse at hun ikke ønsker å fortsette i Team Santander.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det er i et intervju med nettstedet sport.pl at Kowalczyk annonserer at hun ikke fortsetter i det norske langdistanselaget.

– Atmosfæren i Team Santander er blitt for norsk med en nasjonalistisk stemning. Jeg har ikke fornyet kontrakten for neste sesong, og kommer ikke til å gjøre det, sier langrennsløperen.

Justyna Kowalczyk

SEIER: Justyna Kowalczyk har levert gode resultater og vant blant annet Birkebeinerrennet i mars.

Foto: Vebjørn Rakvaag / Birken / NTB scanpix

Kowalczyk signerte for Team Santander i 2015. Det gjorde også svenske Johan Olsson og Kateřina Smutná fra Østerrike. Førstnevnte har lagt opp, mens Smutná erstattes av Kari Vikhagen Gjeitnes. Det reagerer Kowalczyk på.

– Hun har jo vunnet mye for laget og sørget for mange topplasseringer, men fikk en veldig rar takk og avskjed. I laget er ikke heller svenske Johan Olsson, og teamet ble helt norsk, så det ser klart ut for meg at det råder nå en nasjonalistisk stemning. Jeg forstår jo på en måte at de vil ha et norsk lag, men jeg vil ikke lenger være en del av det, uttaler 34-åringen i videointervjuet.

– Ønsker henne lykke til

Det er brødrene Jørgen og Anders Aukland som eier og driver Team Santander. Jørgen Aukland bekrefter at Kowalczyk ikke lenger er en del av laget.

– Vi har hatt to fine år sammen, men når Anders og jeg overtok laget nå hadde vi lyst til å satse på en norsk dame som satset 100 prosent på langløp. Kari Vikhagen Gjeitnes har potensial og lyst til å gi alt for langløp, og vi håper hun kan ta opp kampen mot utlendingene. Justyna har OL som sitt hovedmål og vi ønsker henne lykke til der, sier manager Jørgen Aukland til NRK.

Anders og Jørgen Aukland

LAGLEDERE: Anders (foran) og Jørgen Aukland både eier og driver Team Santander.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Beskyldt for å være forræder

Kowalczyk er kjent for å si sin mening og har blant annet flere ganger gått ut mot astmamedisinbruken til norske skiløpere. At hun valgte et norsk lag for to år siden, ga henne hard medfart i hjemlandet.

– Det var et stort sjokk i Polen. Jeg ble beskyldt for å være en forræder og ble bedt om å søke norsk pass, forteller hun i intervjuet med den polske avisen.

  • Team Santander består av følgende lag sesongen 2017/18: Kari Vikhagen Gjeitnes, Anders Aukland, Tord Asle Gjerdalen, Andreas Nygaard, Øyvind Moen Fjeld, Oscar Karin (Sverige).

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal