NRK Meny
Normal

Kowalczyk forbannet og «veldig deprimert» én uke før OL

Justyna Kowalczyks fotskade er verre enn først antatt, og skaper hodebry inn mot OL. I tillegg fortviler langrennsjenta over at ski og smøreutstyr har blitt borte på veien til Sotsji.

Kowalczyk

Justyna Kowalczyk fortviler én uke før OL. Ikke bare sliter hun med fotskaden hun pådro seg etter et fall på trening. Nå aner hun ikke når skiparken og smøreutstyret - som ble sendt i retning Sotsji for ti dager siden - ankommer OL-byen.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– På lørdag hadde jeg så vondt i foten at det var hva jeg spiste til frokost som ble avgjørende for at jeg i det hele tatt kom meg til start, sier Justyna Kowalczyk (31) til den polske TV-stasjonen TVP.

Den polske langrennsløperen snakker om lørdagens 10 kilometer i Toblach, hvor hun til slutt endte på en skuffende femteplass.

Kowalczyk, som nå er på plass i Sotsji, ble knust av vinneren Marit Bjørgen, og hun måtte også se seg slått av Therese Johaug, Charlotte Kalla og Heidi Weng.

Etter løpet nektet Kowalczyk å uttale seg til verken polsk eller norsk presse. Klassiskspesialisten var tydelig langt nede etter å ha feilet i generalprøven på favorittdistansen.

Sterke smertestillende

Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk la ut dette bildet av sin skadde fot på Facebook. Skaden skaper fremdeles problemer for den polske langrennsdronningen. Foto: Justyna Kowalczyks Facebook-profil

Foto: Justyna Kowalczyks Facebook-profil

Søndag lettet hun imidlertid på sløret på polsk TV. Mange har trodd at fotskaden hun pådro seg i en treningsulykke for to uker siden nå var leget, i og med at hun stilte til start i Toblach.

Det stemmer ikke, sier Kowalczyk. Fotskaden skaper nemlig fremdeles hodebry for 31-åringen.

– På grunn av sterke smerter i foten måtte jeg spise store mengder smertestillende midler til frokost. Da fikk jeg vondt i magen. Magesmertene, og det at fotskaden har gjort at jeg ikke klarer å gå teknisk slik som jeg har gjort før, gjorde det vanskelig.

– Jeg ga alt jeg hadde i sporet. Jeg ble skuffet og deprimert etter løpet. Veldig deprimert, sier Kowalczyk.

– Kunne ikke gå på beinet

Hun legger ikke skjul på at hun har slitt veldig etter at hun falt på trening.

– De første dagene etter fallet hadde jeg så vondt i beinet at jeg ikke kunne gå. Trening – og da særlig i klassisk – ble umulig å gjennomføre. Så da fikk jeg kun trent fristil, sier Kowalczyk.

Også i det dagligdagse skapte foten problemer.

– Foten var så stor at jeg måtte bruke større sko på venstrebeinet slik at foten skulle få plass, sier den polske langrennsdronningen.

– Foten lever sitt eget liv, legger hun til.

Utstyrsproblemer

Og problemene stopper ikke der for Kowalczyk. Til den polske TV-kanalen fortviler Kowalczyk over at ski- og smøreutstyr som ble sendt til Sotsji 23. januar, ennå ikke har ankommet OL-byen.

Totalt 133 par ski – samt smøremidler, preppeutstyr, støvler og klær – mangler. Kowalczyk-leiren aner ikke hvor utstyret befinner seg, eller når det eventuelt dukker opp i Sotsji.

– Smørerne mine, som har vært på plass her i flere dager, har ingenting å gjøre. De kan ikke teste ski og snø, og de kan ikke preparere. Det eneste jeg har tilgjengelig er skiene jeg hadde med til Toblach, sier Kowalczyk.

Hun innrømmer at hun er forbannet på smøreteamet.

– Man må være forberedt på alt. De skulle ha deler av det nå manglende utstyret med seg når de selv reiste, sånn i tilfelle noe skulle skje. Men i stedet sendte de alt utstyret med hovedlasten. Nå sitter de her uten noe som helst, sukker Kowalczyk.

Kowalczyk

Justyna Kowalczyks problemer øker sjansene for at Marit Bjørgen og Therese Johaug havner over henne på pallen i OL.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune