Koss fortsetter ikke som trener

Johann Olav Koss ønsker ikke å fortsette som assistenttrener på skøytelandslaget etter denne sesongen.

Johan Olav Koss

Koss blir ikke med på landslaget etter mars.

Foto: Scanpix

OL-kongen fra 1994 er blitt fjernet fra apparatet rundt Håvard Bøkko den siste snaue måneden før Vancouver-lekene. Bøkko vil blant annet ikke bli sekundert av Johann Olav Koss under sine løp i OL i Vancouver.

- Jeg har kontrakt til mars, og kommer ikke til å være med videre som trener etter det. Jeg sa ja til å stille opp nå fordi det var en kriseperiode, sier Koss til Dagbladet.

Droppet Koss

Håvard Bøkko har fått kjempet igjennom at han skal få bruke gamletrener Peter Mueller som personlig trener fram til OL.

Mueller selv har også kommet med sterk kritikk av Koss i et intervju med nederlandsk fjernsyn.

- Du så hva som skjedde i Nord-Amerika. Det gikk åpenbart ikke som det skulle. Johann Olav Koss har ikke vært i skøytemiljøet på to tiår.

- Snakker med store ord

- Peter kjenner vi jo godt. Han snakker med store ord. Det nye er at det har kommet inn en annen som også snakker med store ord, sier Koss til Dagbladet, og sikter til millionæren Rolf Hauge.

Han sponser Håvard og Hege Bøkkos bruk av Peter Mueller som personlig trener.

- Det er synd at de som ønsker å hjelpe Bøkko også er de som skaper tvil, usikkerhet og støy rundt hele opplegget, sier Koss til avisen.

Fortsatt uro

Ifølge Dagbladet er også andre løpere kritiske til grep som Koss har foretatt etter at han kom inn som assistenttrener. Etter OL går Koss tilbake til Right to Play. Uroen i skøyteleiren fortsatte tirsdag.

Da ble det meldt at løperne hadde fått munnkurv av sportssjefen. Likevel stilte Bøkko opp til intervjuer med mediene.

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal