Hopp til innhold

Korona påvist på norsk OL-fly – totalt fire har testet positivt

To i det norske OL-støtteapparatet har testet positivt på korona ved ankomst i Beijing. Nå har også to svenske personer som var om bord på det «norske» OL-flyet mottatt positive tester.

OL-fly

PÅ VEI: En rekke OL-utøvere fra Norge, Sverige og Danmark var om bord på flyet til Beijing.

Foto: NTB

De svenske koronatilfellene bekreftes av pressesjef i den svenske olympiske komité, Lars Markusson, til nyhetsbyrået TT.

Pressesjefen ønsker ikke å kommentere om det er ledere eller utøvere av det svenske OL-laget som er smittet, før bekreftende tester er gjennomført.

Ifølge SVT er de svenske smittetilfellene tilknyttet alpinlandslaget, men det skal ikke gjelde medaljehåpene Anna Swenn Larsson og Sara Hector.

Begge de norske koronapositive har nylig hatt covid-infeksjon. De to skal nå testes igjen, for eventuelt å bekrefte den første positive testen, bekreftet Olympiatoppen tirsdag.

«Er også disse testene positive, venter isolasjon. Nærkontakter er ennå ikke avklart, men ingen utøvere er nærkontakter knyttet til disse to tilfellene», står det i pressemeldingen.

– Veldig kjip situasjon

Tidligere på tirsdagen bekreftet Olympiatoppens vinteridrettssjef Helge Bartnes til NRK at det har vært minst én smittet person om bord i flyet.

– Det er en veldig kjip situasjon, sa han.

Mandag kveld reiste det andre flyet med OL-utøvere fra Gardermoen til Beijing. På dette flyet var blant annet de norske langrennsherrene.

Om bord på flyet var også landslagslaget i skiskyting, kombinert og hopp, i tillegg til friski- og snowboardlandslaget. Størsteparten av Danmarks OL-tropp og noen svenske utøvere var også på flyet. I tillegg var det også pressefolk fra Norge og Danmark om bord.

Norske utøvere på plass i Beijing.

PÅ PLASS: De norske OL-utøverne var på plass i Beijing tirsdag.

Foto: NRK

Fullt fly

NRK hadde selv med flere på flyet. En av dem er skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith.

– Flyet var helt fullt. Foran på business satt de norske utøverne, bakover i flyet satt ledere og støtteapparat og helt bakerst satt vi i pressen, sier han.

Flyet landet i Beijing tirsdag morgen, norsk tid. Deretter gikk utøverne og støtteapparat gjennom obligatorisk testing på flyplassen, før de deretter satte seg på bussen til hotellet. Under OL i Beijing skal utøverne testes hver dag.

De norske utøverne ventet i flere timer ved ankomst Beijing, men idrettene var adskilt i kohorter.

På flyplassen ble det rutinemessig tatt prøver av svelg og nese av samtlige passasjerer – før de kunne gå videre til passkontrollen. Det er en slik PCR-test som har gitt positivt utslag.

På flyplassen ble flyets passasjerer sittende og vente i snaut tre timer før de kunne gå om bord på bussene frakter dem til de ulike hotellene.

– Jeg har hatt SMS-kontakt med mine utøvere, og etter det jeg har hørt har de kommet seg gjennom testene, og de er på vei til leiren nå, sier Per Iver Grimsrud.

Han er snøbrettkjørernes sportssjef, men er ikke med til Kina på grunn av egen sykdom.

Avgang til OL i Bejing

PÅ GARDERMOEN: De norske langrennsherrene ventet på avgang fra Gardermoen mandag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Reiste mandag

Mandag ettermiddag ble langrennsherrene tatt imot av helsepersonell på Gardermoen som gjennomførte PCR-tester. Da de negative resultatene tikket inn en drøy time senere, kunne man høre jubel og applaus i ankomsthallen.

Da NRK møtte utøverne på flyplassen var det tydelig at laget hadde tatt sine forholdsregler i forkant av reisen: Både Emil Iversen og Pål Golberg var ikledd solbriller, mens Johannes Høsflot Klæbo hadde på seg hette, munnbind og slalåmbriller.

Siste nytt

 • Grøvdal dropper Monaco-start

  Karoline Bjerkeli Grøvdal kommer likevel ikke til start på 1500-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Monaco onsdag.

  Det bekrefter friidrettsprofilens trener Knut Jæger Hansen i en melding til VG mandag.

  – Kutter Monaco og fokuserer på EM, skriver han til avisen.

  Grøvdal er kvalifisert for både 1500 meter, 5000 meter og 10.000 meter under EM i München senere denne måneden. Det skal foreløpig ikke være tatt noen endelig beslutning om hvilke distanser friidrettsprofilen skal løpe.

  Grøvdal
  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN
 • Alexis Sanchez ferdig i Inter

  Den chilenske fotballstjernen Alexis Sánchez kan gå gratis til en ny klubb etter at Inter mandag terminerte kontrakten hans.

  I en uttalelse opplyser Serie A-klubben at den har forhandlet fram en enighet med Sanchez om at han forlater klubben. Det åpner for at chileneren kan signere for franske Marseille.

  Ifølge italienske medier har Inter gått med på å betale Sanchez fem millioner euro for å terminere avtalen. Til gjengjeld slipper Inter utgiftsposten lønnen til Sanchez har utgjort. Spissen skal være blant de best betalte i Milano-klubben.

  33-åringen, som signerte for Inter i 2019, etablerte seg aldri i startoppstillingen. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP
 • Nora Mørk kåret til verdens beste

  Nettstedet Handball Planet har kåret Nora Mørk til verdens beste kvinnelige håndballspiller.

  Det er andre gang Mørk vinner prisen.

  31-åringen vant med 22 stemmer foran Henny Reistad (19) og Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale (17), ifølge TV 2.

  Nathalie Hagman og Katrine Lunde fikk 14 stemmer i kåringen.

  Håndball kvinner, Champions League semifinale Metz - Vipers Kristiansand (27-33)
  Foto: Nikola Krstic / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste