Hopp til innhold

Korona påvist på norsk OL-fly – totalt fire har testet positivt

To i det norske OL-støtteapparatet har testet positivt på korona ved ankomst i Beijing. Nå har også to svenske personer som var om bord på det «norske» OL-flyet mottatt positive tester.

OL-fly

PÅ VEI: En rekke OL-utøvere fra Norge, Sverige og Danmark var om bord på flyet til Beijing.

Foto: NTB

De svenske koronatilfellene bekreftes av pressesjef i den svenske olympiske komité, Lars Markusson, til nyhetsbyrået TT.

Pressesjefen ønsker ikke å kommentere om det er ledere eller utøvere av det svenske OL-laget som er smittet, før bekreftende tester er gjennomført.

Ifølge SVT er de svenske smittetilfellene tilknyttet alpinlandslaget, men det skal ikke gjelde medaljehåpene Anna Swenn Larsson og Sara Hector.

Begge de norske koronapositive har nylig hatt covid-infeksjon. De to skal nå testes igjen, for eventuelt å bekrefte den første positive testen, bekreftet Olympiatoppen tirsdag.

«Er også disse testene positive, venter isolasjon. Nærkontakter er ennå ikke avklart, men ingen utøvere er nærkontakter knyttet til disse to tilfellene», står det i pressemeldingen.

– Veldig kjip situasjon

Tidligere på tirsdagen bekreftet Olympiatoppens vinteridrettssjef Helge Bartnes til NRK at det har vært minst én smittet person om bord i flyet.

– Det er en veldig kjip situasjon, sa han.

Mandag kveld reiste det andre flyet med OL-utøvere fra Gardermoen til Beijing. På dette flyet var blant annet de norske langrennsherrene.

Om bord på flyet var også landslagslaget i skiskyting, kombinert og hopp, i tillegg til friski- og snowboardlandslaget. Størsteparten av Danmarks OL-tropp og noen svenske utøvere var også på flyet. I tillegg var det også pressefolk fra Norge og Danmark om bord.

Norske utøvere på plass i Beijing.

PÅ PLASS: De norske OL-utøverne var på plass i Beijing tirsdag.

Foto: NRK

Fullt fly

NRK hadde selv med flere på flyet. En av dem er skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith.

– Flyet var helt fullt. Foran på business satt de norske utøverne, bakover i flyet satt ledere og støtteapparat og helt bakerst satt vi i pressen, sier han.

Flyet landet i Beijing tirsdag morgen, norsk tid. Deretter gikk utøverne og støtteapparat gjennom obligatorisk testing på flyplassen, før de deretter satte seg på bussen til hotellet. Under OL i Beijing skal utøverne testes hver dag.

De norske utøverne ventet i flere timer ved ankomst Beijing, men idrettene var adskilt i kohorter.

På flyplassen ble det rutinemessig tatt prøver av svelg og nese av samtlige passasjerer – før de kunne gå videre til passkontrollen. Det er en slik PCR-test som har gitt positivt utslag.

På flyplassen ble flyets passasjerer sittende og vente i snaut tre timer før de kunne gå om bord på bussene frakter dem til de ulike hotellene.

– Jeg har hatt SMS-kontakt med mine utøvere, og etter det jeg har hørt har de kommet seg gjennom testene, og de er på vei til leiren nå, sier Per Iver Grimsrud.

Han er snøbrettkjørernes sportssjef, men er ikke med til Kina på grunn av egen sykdom.

Avgang til OL i Bejing

PÅ GARDERMOEN: De norske langrennsherrene ventet på avgang fra Gardermoen mandag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Reiste mandag

Mandag ettermiddag ble langrennsherrene tatt imot av helsepersonell på Gardermoen som gjennomførte PCR-tester. Da de negative resultatene tikket inn en drøy time senere, kunne man høre jubel og applaus i ankomsthallen.

Da NRK møtte utøverne på flyplassen var det tydelig at laget hadde tatt sine forholdsregler i forkant av reisen: Både Emil Iversen og Pål Golberg var ikledd solbriller, mens Johannes Høsflot Klæbo hadde på seg hette, munnbind og slalåmbriller.

Sportsnyheter

Norge vant høy­dramatisk stafett etter svensk sprekk: – Stakkars Sverige

Da det svenske hjemmehåpet kollapset på siste skyting, stakk et ferskt norsk lag vare på muligheten og klinket til med seier i Östersund.

Siste nytt

 • København tok poeng borte mot Bayern München

  København forlater München med ett poeng etter at de spilte 0-0 mot den tyske giganten Bayern.

  Mohammed Elyounoussi spilte hele kampen for København.

  Det betyr at de i skrivende stund, med én kamp igjen, er i førersetet til å slå følge med Bayern ut av gruppe A.

  I siste gruppespillskamp venter Galatasaray. Fortsatt kan båd København, Galatasaray og Manchester United gå videre.

  Tidligere onsdag spilte Galatasaray og Manchester United 3-3 i Tyrkia.

  Moi
  Foto: MICHAELA REHLE / AFP
 • Scoret hat trick mot Inter – så kollapset de

  Benficas midtbaneveteran Joao Mario hadde en drømmeomgang mot gamleklubben Inter, men det endte på skuffende vis for portugiseren.

  Mario sørget for 3-0-ledelse med tre mål før pause. Tidligere Rosenborg-angriper Casper Tengstedt bidro med to målgivende pasninger.

  Men etter hvilen slo Inter tilbake og fikset 3-3 og uavgjort. Marko Arnautovic, Davide Frattesi og Alexis Sanchez scoret ett mål hver i opphentingen.

  Dette var Benficas første poeng i denne sesongens utgave av Mesterligaen. De ligger sist i gruppen.

  Inter er på sin side allerede videre fra gruppespillet sammen med Real Sociedad.

  Champions League - Group D - Benfica v Inter Milan
  Foto: PEDRO NUNES / Reuters
 • Bellingham scoret igjen - Real Madrid vant storkamp

  Jude Bellingham fortsetter å levere i den hvite Real Madrid-trøya. Onsdag scoret han da Real Madrid slo Napoli 3-2.

  Bellingham ga Real Madrid en 2-1-ledelse etter at Giovanni Simeone hadde sendt Napoli i føringen og Rodrygo hadde utlignet til 1-1. Napoli slo tilbake ved Franck-André Zambo Anguissa, men på tampen avgjorde unggutten Nicolas Paz Martinez kampen med sin 3-2-scoring i favør spanjolene.

  Real Madrid står med fem av fem seirer i gruppe C og er for lengst klare for utslagsrundene. Napoli ligger bra an til å slå følge med dem.

  Leo Skiri Østigård, som scoret sist Napoli møtte Real Madrid, så hele kampen fra benken.

  I den adre kampen i gruppa endte kampen mellom Braga og Union Berlin 1-1.

  Jude Bellingham
  Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal