Hopp til innhold

Korona påvist på norsk OL-fly – totalt fire har testet positivt

To i det norske OL-støtteapparatet har testet positivt på korona ved ankomst i Beijing. Nå har også to svenske personer som var om bord på det «norske» OL-flyet mottatt positive tester.

OL-fly

PÅ VEI: En rekke OL-utøvere fra Norge, Sverige og Danmark var om bord på flyet til Beijing.

Foto: NTB

De svenske koronatilfellene bekreftes av pressesjef i den svenske olympiske komité, Lars Markusson, til nyhetsbyrået TT.

Pressesjefen ønsker ikke å kommentere om det er ledere eller utøvere av det svenske OL-laget som er smittet, før bekreftende tester er gjennomført.

Ifølge SVT er de svenske smittetilfellene tilknyttet alpinlandslaget, men det skal ikke gjelde medaljehåpene Anna Swenn Larsson og Sara Hector.

Begge de norske koronapositive har nylig hatt covid-infeksjon. De to skal nå testes igjen, for eventuelt å bekrefte den første positive testen, bekreftet Olympiatoppen tirsdag.

«Er også disse testene positive, venter isolasjon. Nærkontakter er ennå ikke avklart, men ingen utøvere er nærkontakter knyttet til disse to tilfellene», står det i pressemeldingen.

– Veldig kjip situasjon

Tidligere på tirsdagen bekreftet Olympiatoppens vinteridrettssjef Helge Bartnes til NRK at det har vært minst én smittet person om bord i flyet.

– Det er en veldig kjip situasjon, sa han.

Mandag kveld reiste det andre flyet med OL-utøvere fra Gardermoen til Beijing. På dette flyet var blant annet de norske langrennsherrene.

Om bord på flyet var også landslagslaget i skiskyting, kombinert og hopp, i tillegg til friski- og snowboardlandslaget. Størsteparten av Danmarks OL-tropp og noen svenske utøvere var også på flyet. I tillegg var det også pressefolk fra Norge og Danmark om bord.

Norske utøvere på plass i Beijing.

PÅ PLASS: De norske OL-utøverne var på plass i Beijing tirsdag.

Foto: NRK

Fullt fly

NRK hadde selv med flere på flyet. En av dem er skiskytterkommentator Andreas Stabrun Smith.

– Flyet var helt fullt. Foran på business satt de norske utøverne, bakover i flyet satt ledere og støtteapparat og helt bakerst satt vi i pressen, sier han.

Flyet landet i Beijing tirsdag morgen, norsk tid. Deretter gikk utøverne og støtteapparat gjennom obligatorisk testing på flyplassen, før de deretter satte seg på bussen til hotellet. Under OL i Beijing skal utøverne testes hver dag.

De norske utøverne ventet i flere timer ved ankomst Beijing, men idrettene var adskilt i kohorter.

På flyplassen ble det rutinemessig tatt prøver av svelg og nese av samtlige passasjerer – før de kunne gå videre til passkontrollen. Det er en slik PCR-test som har gitt positivt utslag.

På flyplassen ble flyets passasjerer sittende og vente i snaut tre timer før de kunne gå om bord på bussene frakter dem til de ulike hotellene.

– Jeg har hatt SMS-kontakt med mine utøvere, og etter det jeg har hørt har de kommet seg gjennom testene, og de er på vei til leiren nå, sier Per Iver Grimsrud.

Han er snøbrettkjørernes sportssjef, men er ikke med til Kina på grunn av egen sykdom.

Avgang til OL i Bejing

PÅ GARDERMOEN: De norske langrennsherrene ventet på avgang fra Gardermoen mandag.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Reiste mandag

Mandag ettermiddag ble langrennsherrene tatt imot av helsepersonell på Gardermoen som gjennomførte PCR-tester. Da de negative resultatene tikket inn en drøy time senere, kunne man høre jubel og applaus i ankomsthallen.

Da NRK møtte utøverne på flyplassen var det tydelig at laget hadde tatt sine forholdsregler i forkant av reisen: Både Emil Iversen og Pål Golberg var ikledd solbriller, mens Johannes Høsflot Klæbo hadde på seg hette, munnbind og slalåmbriller.

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Bale blir lagkamerat med Chiellini i USA

  Gareth Bale forlater Real Madrid etter nesten ti år og er klar for MLS-klubben Los Angeles FC i USA.

  Det har lenge vært ryktet at waliseren er på vei til klubben. Natt til søndag bekrefter 32-åringen at Los Angeles blir hans neste stoppested.

  Ifølge ESPN er han på plass fra 1. juli og får en ettårskontrakt.

  Waliseren har vært under kontrakt med Real Madrid siden 2013. Det har resultert i 16 titler, deriblant fem mesterligatrofeer, på over 250 kamper for klubben.

  Tiden i den spanske toppklubben har også vært preget av skader, og i 2020 ble Bale utlånt til sin gamle klubb, Tottenham.

  Los Angeles har fra før signert den italienske stopperkjempen Giorgio Chiellini fra Juventus. Klubben har tatt en tittel siden den ble stiftet i 2014, og i forrige sesong kom klubben på 9.-plass i serien. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Alvaro Barrientos / AP
 • Bryllupslykke for Sagosen

  Håndballstjernen Sander Sagosen og Hanna Bredal Oftedal giftet seg lørdag. Sagosen pådro seg nylig ankelbrudd og kjemper en kamp mot klokka inn mot VM.

  – Just married my queen, skriver Sagosen i et Instagram -innlegg, der både han og Oftedal viser fram ringene.

  Bryllupet foregikk med 26-åringen på krykker. Sagosen pådro seg et ankelbrudd i starten av juni og har siden gjennomgått en vellykket operasjon. (NTB)

  Norge - Frankrike 28-26 i håndball EM for herrer
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • McLaughlin forbedret egen verdensrekord

  Sydney McLaughlin forbedret sin egen verdensrekord på 400 meter hekk da hun vant det amerikanske mesterskapet natt til søndag norsk tid.

  Den nye rekordtiden, 51,41 sekunder, er fem hundredeler bedre enn tiden hun vant OL-gull med i Tokyo sist sommer.

  Den nye rekorden ble satt på Hayward Field i Eugene, Oregon, der VM går av stabelen fra 15. til 24. juli.

  2022 USATF Outdoor Championships
  Foto: Sean M. Haffey / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste