Hopp til innhold

Kona er alvorlig syk – Rogn slutter som trener for Johaug og langrennsdamene

Han vet godt at han har drømmejobben. Men i mange måneder har landslagstrener Geir Endre Rogn hatt viktigere ting å tenke på enn verdenscupseire og sesongevalueringer. På hjemmebane har han nemlig en kone som venter i kø for organtransplantasjon.

WZ4ip9O4j_s

GODT SAMARBEID: Mellom Therese Johaug og Geir Endre Rogn, her under årets utgave av Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen

– Jeg velger å takke nei til ny kontrakt, dessverre. Jeg har fryktelig lyst til å fortsette, men det trengs at jeg er mer hjemme og sørger for stabilitet og ro for både min kone og de to sønnene våre, sier landslagstreneren til NRK.

Han forteller at det er en krevende situasjon for familien på fire. Kona har gradvis blitt sykere gjennom de siste årene. Før jul ble det bestemt at det skal settes inn ny bukspyttkjertel. Når transplantasjonen kommer, venter en lang periode med innleggelse på Rikshospitalet og påfølgende rekonvalesens.

U4lq6k5kn1I

MÅ GI SEG: Geir Endre Rogn, her på internsambandet i Tour de Ski i år.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi

Ansvaret for seks løpere

Rogn har ikke fortalt om den utfordrende situasjonen tidligere, men sier nå at familien har fått stor hjelp av besteforeldre på begge sider, slik at både jobbhverdag og familieliv har gått opp. Men det er ingen «A4-jobb» å være landslagstrener, og det nytter ikke å være borte i ukesvis når det er behov for at han er hjemme, sier han.

– Da er det tross alt et enkelt valg å prioritere familien.

Nå venter jobbing på hjemgården i Vang i Valdres og treningsveiledning via Rogns egen nettside.

Rogn har hatt et spesielt ansvar for den delen av laget som har base på Lillehammer. Det er Heidi Weng, Kari Øyre Slind, Maiken Caspersen Falla, Tiril og Lotta Udnes Weng, samt Oslo-baserte Therese Johaug, der også Pål Gunnar Mikkelsplass har en sentral rolle.

– Først og fremst må jeg si at vi mister en utrolig dyktig trener i Geir Endre. Han har spilt en stor rolle for meg og laget de siste årene. Jeg takker for alt han har gjort, og ønsker han lykke til videre! Vi kommer til å savne ham både i løypa og rundt matbordet, sier Therese Johaug i en pressemelding fra Skiforbundet tirsdag ettermiddag.

Rogn har sammen med Ole Morten Iversen sørget for nok en suksessrik periode med langrennsjentene etter at duoen tok over stafettpinnen etter Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad i 2018.

K7-fM8LOkt8

TRENERDUOEN SPLITTES: Ole Morten Iversen og Geir Endre Rogn har ledet langrennsjentene i to år. Nå er det slutt på samarbeidet.

Foto: Terje Pedersen

Fortsatt ingen donor

Etter en spesiell sesongavslutning, der koronakrisen stoppet verdenscupavslutningen i USA og Canada, har han rukket å ha gode evalueringer med langrennsjentene.

38-åringen var ønsket videre og det var ikke lett å si til Therese Johaug & co. at det var over for denne gangen.

– Men utøverne har vært klar over situasjonen hele veien, de vet at det kunne ende med at jeg måtte gi meg.

– Vi håpet likevel i det lengste at det raskt skulle komme en vellykket operasjon, som kunne gjøre det mulig å fortsette. Når telefonen fra Rikshospitalet om donor fortsatt ikke har kommet, er det ingen tvil om at det må prioriteres ro på hjemmebane, sier han – og avslutter slik:

– Jeg kommer tilbake som trener. Det er jo drømmejobben min. Det er tungt å gi slipp på den...

Siste nytt

 • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

  Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

  Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

  Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

  Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

  Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

  Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

  Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

  F8GWKNM8BDs
  Foto: NTB
 • Etterlengtet Mudryk-scoring i Chelsea-seier

  Chelsea utnyttet svakt forsvarsspill, scoret to ganger på 82 sekunder og tok sesongens andre seier da Fulham ble slått 2-0 i Premier League mandag.

  London-klubben og manager Mauricio Pochettino hadde ikke vunnet på tre kamper før derbyet mot Fulham. Der kom det tre svært kjærkomne poeng.

  Scoringene som avgjorde kampen kom på rappen litt før halvspilt første omgang. Først scoret ukraineren Mykhajlo Mudryk sitt første mål for Chelsea etter å ha blitt presist og vakkert framspilt av lagkamerat Levi Colwill.

  Deretter ga Fulham-veteranen Tim Ream bort ballen i eget forsvar og fulgte opp med å skyte den via Chelsea-spiss Armando Broja og i mål da han skulle forsøke å rydde opp i egen bommert.

  Skåret i gleden for Pochettinos menn var at målscorer Broja måtte forlate banen midtveis i annen omgang med en skade. Angriperen er akkurat tilbake i spill etter en alvorlig kneskade. Nå kan et nytt avbrekk være på trappene. (NTB)

  CFI60mwrltg
  Foto: AP
 • Værproblemer for Ødegaards Arsenal

  Martin Ødegaard og Arsenal fikk en mer trøblete reise enn planlagt til tirsdagens mesterligamøte med franske Lens.

  Flyet med London-klubbens spillere skulle etter planen sette kursen mot Nord-Frankrike mandag ettermiddag, men dårlig vær skapte utfordringer, melder TV 2.

  Manager Mikel Arteta hadde bebudet pressekonferanse på fransk jord mandag kveld, men den seansen måtte skyves. Det måtte også et planlagt intervju med nettopp TV 2.

  Årsaken var at Arsenal-flyet fortsatt ikke hadde kommet seg avgårde.

  Ifølge britiske medier skal det være dårlig vær ved flyplassen i Luton, der Arsenal skal fly fra, som er grunnen til problemene og utsettelsene. Ved 20-tiden var det ikke avgjort om Arsenal-spillerne ville komme seg avgårde mandag. (NTB)

  cc-CZ5awnxA
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste