Kona er alvorlig syk – Rogn slutter som trener for Johaug og langrennsdamene

Han vet godt at han har drømmejobben. Men i mange måneder har landslagstrener Geir Endre Rogn hatt viktigere ting å tenke på enn verdenscupseire og sesongevalueringer. På hjemmebane har han nemlig en kone som venter i kø for organtransplantasjon.

WZ4ip9O4j_s

GODT SAMARBEID: Mellom Therese Johaug og Geir Endre Rogn, her under årets utgave av Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen

– Jeg velger å takke nei til ny kontrakt, dessverre. Jeg har fryktelig lyst til å fortsette, men det trengs at jeg er mer hjemme og sørger for stabilitet og ro for både min kone og de to sønnene våre, sier landslagstreneren til NRK.

Han forteller at det er en krevende situasjon for familien på fire. Kona har gradvis blitt sykere gjennom de siste årene. Før jul ble det bestemt at det skal settes inn ny bukspyttkjertel. Når transplantasjonen kommer, venter en lang periode med innleggelse på Rikshospitalet og påfølgende rekonvalesens.

U4lq6k5kn1I

MÅ GI SEG: Geir Endre Rogn, her på internsambandet i Tour de Ski i år.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi

Ansvaret for seks løpere

Rogn har ikke fortalt om den utfordrende situasjonen tidligere, men sier nå at familien har fått stor hjelp av besteforeldre på begge sider, slik at både jobbhverdag og familieliv har gått opp. Men det er ingen «A4-jobb» å være landslagstrener, og det nytter ikke å være borte i ukesvis når det er behov for at han er hjemme, sier han.

– Da er det tross alt et enkelt valg å prioritere familien.

Nå venter jobbing på hjemgården i Vang i Valdres og treningsveiledning via Rogns egen nettside.

Rogn har hatt et spesielt ansvar for den delen av laget som har base på Lillehammer. Det er Heidi Weng, Kari Øyre Slind, Maiken Caspersen Falla, Tiril og Lotta Udnes Weng, samt Oslo-baserte Therese Johaug, der også Pål Gunnar Mikkelsplass har en sentral rolle.

– Først og fremst må jeg si at vi mister en utrolig dyktig trener i Geir Endre. Han har spilt en stor rolle for meg og laget de siste årene. Jeg takker for alt han har gjort, og ønsker han lykke til videre! Vi kommer til å savne ham både i løypa og rundt matbordet, sier Therese Johaug i en pressemelding fra Skiforbundet tirsdag ettermiddag.

Rogn har sammen med Ole Morten Iversen sørget for nok en suksessrik periode med langrennsjentene etter at duoen tok over stafettpinnen etter Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad i 2018.

K7-fM8LOkt8

TRENERDUOEN SPLITTES: Ole Morten Iversen og Geir Endre Rogn har ledet langrennsjentene i to år. Nå er det slutt på samarbeidet.

Foto: Terje Pedersen

Fortsatt ingen donor

Etter en spesiell sesongavslutning, der koronakrisen stoppet verdenscupavslutningen i USA og Canada, har han rukket å ha gode evalueringer med langrennsjentene.

38-åringen var ønsket videre og det var ikke lett å si til Therese Johaug & co. at det var over for denne gangen.

– Men utøverne har vært klar over situasjonen hele veien, de vet at det kunne ende med at jeg måtte gi meg.

– Vi håpet likevel i det lengste at det raskt skulle komme en vellykket operasjon, som kunne gjøre det mulig å fortsette. Når telefonen fra Rikshospitalet om donor fortsatt ikke har kommet, er det ingen tvil om at det må prioriteres ro på hjemmebane, sier han – og avslutter slik:

– Jeg kommer tilbake som trener. Det er jo drømmejobben min. Det er tungt å gi slipp på den...

Siste nytt

 • Snøbrett-meister omkom i drukning

  Den doble verdsmeisteren i snøbrett, australske Alex Pullin, drukna under harpunfisking utanfor Palm Beach på Gullkysten onsdag, melder ABC News og lokale media.

  Han blei funnen av ein dykker og teken til land. Der blei det gjort gjeopplivingsforsøk, men det lykkast ikkje. Politiet har ikkje stadfesta namnet på den omkomne, men granskar omstenda.

  Ifølgje Sydney Morning Herald var Pullin ein erfaren fridykkar og undervassfiskar med harpun.

  Pullin (32) blei verdsmeister i 2011 og 2013, og var flaggbærar for Australia i OL i Sotsji i 2014.

  Alex Pullin
  Foto: Susana Vera / Reuters
 • Ryder Cup blir utsett til neste år

  På grunn av pandemien blir golfturneringa Ryder Cup utsett til neste år, melder sportskanalen ESPN. Det er venta at det blir offisielt kunngjort i dag.

  Ryder Cup skulle etter planen gått i Wisconsin i USA siste helga i september.

  Ryder Cup er ein lagkonkurranse mellom Europa og USA, og blir arrangert annakvart år.

  Ryder Cup
  Foto: Usa Today Uspw / Reuters
 • Juventus rota seg bort

  Juventus kunne teke eit stort steg mot ligasiger, men mista rota bort 2-0 og tapte 2-4 for Milan.

  Ardien Rabiot og Cristiano Ronaldo scora for Juventus, men Zlatan Ibrahimovic, Franck Kessié og Rafael Leao snudde kampen med tre mål i løpet av fem minutt. Ante Rebic scora det siste for Milan. Alle måla kom i andre omgang.

  Ettersom Lazio også tapte tysdag, er Juventus' leiing i Serie A framleis sju poeng når sju kampar står att.

  Bonucci og Szczesny, Juventus
  Foto: Miguel Medina / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal