Hopp til innhold

Kona er alvorlig syk – Rogn slutter som trener for Johaug og langrennsdamene

Han vet godt at han har drømmejobben. Men i mange måneder har landslagstrener Geir Endre Rogn hatt viktigere ting å tenke på enn verdenscupseire og sesongevalueringer. På hjemmebane har han nemlig en kone som venter i kø for organtransplantasjon.

WZ4ip9O4j_s

GODT SAMARBEID: Mellom Therese Johaug og Geir Endre Rogn, her under årets utgave av Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen

– Jeg velger å takke nei til ny kontrakt, dessverre. Jeg har fryktelig lyst til å fortsette, men det trengs at jeg er mer hjemme og sørger for stabilitet og ro for både min kone og de to sønnene våre, sier landslagstreneren til NRK.

Han forteller at det er en krevende situasjon for familien på fire. Kona har gradvis blitt sykere gjennom de siste årene. Før jul ble det bestemt at det skal settes inn ny bukspyttkjertel. Når transplantasjonen kommer, venter en lang periode med innleggelse på Rikshospitalet og påfølgende rekonvalesens.

U4lq6k5kn1I

MÅ GI SEG: Geir Endre Rogn, her på internsambandet i Tour de Ski i år.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpi

Ansvaret for seks løpere

Rogn har ikke fortalt om den utfordrende situasjonen tidligere, men sier nå at familien har fått stor hjelp av besteforeldre på begge sider, slik at både jobbhverdag og familieliv har gått opp. Men det er ingen «A4-jobb» å være landslagstrener, og det nytter ikke å være borte i ukesvis når det er behov for at han er hjemme, sier han.

– Da er det tross alt et enkelt valg å prioritere familien.

Nå venter jobbing på hjemgården i Vang i Valdres og treningsveiledning via Rogns egen nettside.

Rogn har hatt et spesielt ansvar for den delen av laget som har base på Lillehammer. Det er Heidi Weng, Kari Øyre Slind, Maiken Caspersen Falla, Tiril og Lotta Udnes Weng, samt Oslo-baserte Therese Johaug, der også Pål Gunnar Mikkelsplass har en sentral rolle.

– Først og fremst må jeg si at vi mister en utrolig dyktig trener i Geir Endre. Han har spilt en stor rolle for meg og laget de siste årene. Jeg takker for alt han har gjort, og ønsker han lykke til videre! Vi kommer til å savne ham både i løypa og rundt matbordet, sier Therese Johaug i en pressemelding fra Skiforbundet tirsdag ettermiddag.

Rogn har sammen med Ole Morten Iversen sørget for nok en suksessrik periode med langrennsjentene etter at duoen tok over stafettpinnen etter Roar Hjelmeset og Sjur Ole Svarstad i 2018.

K7-fM8LOkt8

TRENERDUOEN SPLITTES: Ole Morten Iversen og Geir Endre Rogn har ledet langrennsjentene i to år. Nå er det slutt på samarbeidet.

Foto: Terje Pedersen

Fortsatt ingen donor

Etter en spesiell sesongavslutning, der koronakrisen stoppet verdenscupavslutningen i USA og Canada, har han rukket å ha gode evalueringer med langrennsjentene.

38-åringen var ønsket videre og det var ikke lett å si til Therese Johaug & co. at det var over for denne gangen.

– Men utøverne har vært klar over situasjonen hele veien, de vet at det kunne ende med at jeg måtte gi meg.

– Vi håpet likevel i det lengste at det raskt skulle komme en vellykket operasjon, som kunne gjøre det mulig å fortsette. Når telefonen fra Rikshospitalet om donor fortsatt ikke har kommet, er det ingen tvil om at det må prioriteres ro på hjemmebane, sier han – og avslutter slik:

– Jeg kommer tilbake som trener. Det er jo drømmejobben min. Det er tungt å gi slipp på den...

Siste nytt

 • Norge til EM-semifinale etter drømmescoring

  – For en drømmescoring på et drømmetidspunkt, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Oda Johansen klinket til og sendte ballen i krysset i skjebnekampen mot Sverige.

  Da gjensto det i underkant av et kvarter av oppgjøret, og Hege Riises utvalgte holdt unna helt inn.

  Samtidig vant Tyskland 3-0 over England, og dermed føk Norge opp til toppen av gruppa i J19-EM i Tsjekkia.

  Nå venter semifinale for de norske jentene.

 • Oliver Solberg disket fra EM-triumf i rallycross

  Oliver Solberg (20) trodde han hadde kjørt inn til rundeseier i rallycross-EM på den kjente Höljes-banen i Sverige. Noen timere senere ble han diskvalifisert.

  Det ble en tårefull søndagskveld for Solberg. Først gråt han av glede over å ha blitt kåret til vinner av det klassiske Höljes-løpet. Det er en bedrift pappa Petter Solberg aldri greide som aktiv fører.

  Men senere kom kontrabeskjeden. En teknisk etterkontroll avdekket 3 kilo overvekt på bilens bunnplate i aluminium. Dermed ble Solberg disket fra finalen, og Anton Marklund rykket opp som løpsvinner.

  Oliver Solberg kjører egentlig rally og har fabrikkontrakt med Hyundai, men gjorde i helgen en sjelden gjesteopptreden i rallycross.

  Oliver Solberg
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Basketball: Norge tapte nøkkelkamp – likevel videre i EM-kvaliken

  De norske basketballherrene røk 62-64 for Danmark i Jordal Amfi, men kunne noen timer senere feire avansement til neste runde i EM-kvalifiseringen.

  Norge endte på andreplass bak Danmark i sin gruppe, men slår følge med nabolandet til andre runde i kvalifiseringen som nest beste gruppetoer. Det ble klart noen timer etter tapet i Jordal Amfi.

  Albania kunne ha rappet avansementet fra Norge, men da måtte det bli seier hjemme mot Romania. I stedet ble det tap 62-76.

  Kvalikkampene i andre runde er delt opp i tre bolker fordelt på 2022 og 2023. De er lagt til august, november og februar. En tredje runde spilles i august neste år.

  EM-sluttspillet avvikles i september 2025. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste