Hopp til innhold

Kombinert: Hansen og Riiber vant sesongåpningen på Beitostølen

Gyda Westvold Hansen vant kvinnenes kombinertåpning på 5-kilometer overlegent på Beitostølen lørdag. På herrenes 10-kilometer gikk Jarl Magnus Riiber i mål 1.51 minutter før Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak som spurtet om andreplassen.

Marte Leinan Lund tok andreplassen på 5-kilometeren 33,8 sekunder bak Hansen. Ida Marie Hagen fulgte på 3.-plass, 50,6 sekunder bak vinneren.

– Det kjentes fint ut. Det var greit å få en gjennomkjøring, og kroppen kjentes fin ut. Jeg gleder meg veldig til sesongen. Det er veldig artig å gå skirenn, så jeg gleder meg til å konkurrere mer, sa Hansen til NRK.

– Det var en bra gjennomkjøring. Det var akkurat sånn som jeg ville at det skulle være, men det er jo selvfølgelig morsommere å gå i et felt, fortalte Riiber, som utklasset konkurrentene.

De norske kombinertjentene hadde tegnet på seg skjegg under lørdagens kombinertåpning. Det gjorde de for å sende en melding til Den internasjonale olympiske komité (IOC), som holder døren stengt for kvinnene i OL i Italia i 2026.

– Vi synes det er ganske absurd at man må faktisk se sånn her ut eller ha skjegg for å få lov til å stille til start i OL. Vi håper å få gjort noe med det, sa Norges kombinertstjerne Gyda Westvold Hansen til NRK.

Kombinertgutta var også med på markeringen før start.

– Vi er avhengig av å få med jentene og at de skal få muligheten til å starte i OL. Vi ønsker å være med på å backe den kampanjen. Jeg synes det er tøft at de setter i gang noe sånt, sa Riiber.

Gyda Westvold Hansen med påtegnet skjegg aksjonerer i forbindelse med at IOC har bestemt at kombinert for kvinner ikke får OL-gren i 2026 under sesongåpningen på Beitostølen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste