Hopp til innhold

Kombinert: Hansen og Riiber vant sesongåpningen på Beitostølen

Gyda Westvold Hansen vant kvinnenes kombinertåpning på 5-kilometer overlegent på Beitostølen lørdag. På herrenes 10-kilometer gikk Jarl Magnus Riiber i mål 1.51 minutter før Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak som spurtet om andreplassen.

Marte Leinan Lund tok andreplassen på 5-kilometeren 33,8 sekunder bak Hansen. Ida Marie Hagen fulgte på 3.-plass, 50,6 sekunder bak vinneren.

– Det kjentes fint ut. Det var greit å få en gjennomkjøring, og kroppen kjentes fin ut. Jeg gleder meg veldig til sesongen. Det er veldig artig å gå skirenn, så jeg gleder meg til å konkurrere mer, sa Hansen til NRK.

– Det var en bra gjennomkjøring. Det var akkurat sånn som jeg ville at det skulle være, men det er jo selvfølgelig morsommere å gå i et felt, fortalte Riiber, som utklasset konkurrentene.

De norske kombinertjentene hadde tegnet på seg skjegg under lørdagens kombinertåpning. Det gjorde de for å sende en melding til Den internasjonale olympiske komité (IOC), som holder døren stengt for kvinnene i OL i Italia i 2026.

– Vi synes det er ganske absurd at man må faktisk se sånn her ut eller ha skjegg for å få lov til å stille til start i OL. Vi håper å få gjort noe med det, sa Norges kombinertstjerne Gyda Westvold Hansen til NRK.

Kombinertgutta var også med på markeringen før start.

– Vi er avhengig av å få med jentene og at de skal få muligheten til å starte i OL. Vi ønsker å være med på å backe den kampanjen. Jeg synes det er tøft at de setter i gang noe sånt, sa Riiber.

Gyda Westvold Hansen med påtegnet skjegg aksjonerer i forbindelse med at IOC har bestemt at kombinert for kvinner ikke får OL-gren i 2026 under sesongåpningen på Beitostølen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sportsnyheter

gomez

Marerittstart for norsk 17-åring i EM-finalen i kunstløp: – Å, herregud, nei!

Det norske kunstløptalentet Mia Caroline Risa Gomez (17) fikk en verst tenkelig start på friløpet av EM-konkurransen lørdag.

Siste nytt

 • Guttormsen med norsk rekord innendørs

  Sondre Guttormsen fikk full klaff under et college-stevne i Boston lørdag kveld norsk tid. Guttormsen leverte et stavsprang på 5,84 meter, noe som er norsk rekord innendørs. Det er også årsbeste i verden, ifølge Norges Friidrettsforbund. Pål Haugen Lillefosse stod til nå med norsk bestenotering innendørs med 5,83 meter.

 • Carlsen rotet bort seier mot 17-åring: – Patetisk

  Magnus Carlsen hadde en enorm mulighet til å avgjøre mot indiske Rameshbabu Praggnanandhaa i Wijk aan Zee-turneringen, men Carlsen fant ikke det riktige trekket – og måtte akseptere remis. Da TV 2 gjorde Carlsen oppmerksom på muligheten i det 22. trekket, ble nordmannen frustrert over eget spill. – Kødder du? Jeg tenkte jo på det, men jeg bare glemte det. Det er helt sinnssykt. Det er helt patetisk, sa Carlsen. Før lørdagens parti lå Carlsen på 3.-plass i turneringen, ett poeng bak ledende Nodirbek Abdusattorov, som også spilte remis lørdag. Carlsen avslutter turneringen mot Arjun Erigaisi søndag.

  Carlsen
  Foto: PAVEL MIKHEYEV / Reuters
 • Dahl sikret X-Games-bronse

  Ferdinand Dahl trikset seg ned til sin første X-Games-medalje da han endte på 3.-plass under slopestylekonkurransen i Aspen. Dahl fikk en tung start på slopestylefinalen med fall i sitt første forsøk. Han slo imidlertid hardt tilbake i det neste, hvor han overtok ledelsen, skriver NTB. Senere kom både Colby Stevenson og Mac Forehand og dyttet Ingierkollen-gutten ned på 3.-plass, som Dahl ikke klarte å forbedre i siste forsøk. Birk Ruud endte på 5.-plass.

  Ferdinand Dahl
  Foto: Kelsey Brunner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste