Hopp til innhold

Vil ha skiflyging i kombinert

Magnus Moan kommer med nye ideer for å gjøre kombinertsporten mer attraktiv.

Magnus Moan i ovarrennet

Magnus Moan vil hoppe i større bakker.

Foto: Kerstin Joensson / Scanpix/AP

Norges gullhåp i kombinert Magnus Moan vil at skiflygning skal bli en del av konkurransen. Moan mener lange svev vil utvikle sporten videre, og gjøre kombinertsporten mer interessant.

Nettradio: Lange svev og 20 km langrenn?

- Når folk snakker om kombinert, er det langrennsbiten de snakker om. Kanskje det ville blitt mer interessant om vi hadde fått litt lange svev. For eksempel kunne vi prøvd et hopp i skiflygning med 15 eller 20 km langrenn, sier Moan til NRK.

Dersom skiflyvning innføres i kombinert, vil det være helt nytt. Morten Solem jobber i trenerteamet i det norske kombinertlaget, og han synes ideen er spennende.

Moan mener ideen er gjennomførbar.

- I Obersdorf og Kulm er det mulig å gå langrenn i tillegg til skiflyvning. Kombinertløperne vil mestre så store bakker, sier Moan til NRK.

Får han det som han vil, kan det bli hopp på over 200 meter også i kombinert.

Fra det internasjonale skiforbundet får NRK opplyst at det norske forbundet må komme med et forslag for at det skal bli vurdert.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Elverum klar for sluttspillfinale i håndball

    Elverum tok seg videre til finalen i sluttspillet i håndball etter at de vant 41-30 borte mot Arendal tirsdag kveld.

    Elverum møter Kolstad, som slo ut Drammen i sine semifinalekamper med 2-0. Første finalekamp i best av tre spilles mellom de to lagene 22. mai i Trondheim.

  • VG: Bård Finne får to kampers karantene

    Branns Bård Finne må utebli fra klubbens to neste kamper etter at han ble utvist i 0-0-kampen borte mot KFUM Oslo i helgen.

    Det bekrefter Eirik Lindstrøm, leder av NFFs disiplinærutvalg til VG.

    – Dette opplevde vi som en grei sak. Verken mer eller mindre enn to kamper, sier Lindstrøm til avisen.

    Brann-spissen ble sendt i dusjen etter en høy fot mot KFUM-keeper Emil Ødegaard. En VAR-sjekk gjorde at det gule kortet til Finne ble omgjort til rødt. Dermed måtte han ta den tunge veien over fotgjengerfeltet i Ekebergveien og i garderoben etter en snau halvtime.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal