Hopp til innhold

Kloster sier nei til VM etter å ha smadret Amalie Iuels norgesrekord

Line Kloster (32) løp inn til norsk rekord på imponerende 53,91 på 400 meter hekk søndag. Men etter løpet bestemte hun seg for å si nei til sitt første VM.

NM friidrett Stjørdal

REKORD: Line Kloster leverte nok en utrolig prestasjon søndag. Her fra NM forrige uke, der hun tok gull både på 100 og 200 meter.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det var nesten litt uvirkelig. Jeg forventet, eller håpet på det, litt senere i sesongen, sier Line Kloster til NRK etter rekordløpet i Sveits.

For med tiden 53,93 smadret 32-åringen Amalie Iuels norske rekord på 54.72 på 400 meter hekk fra VM i Doha i 2019. I tillegg er tiden nummer ni i verden og nummer to i Europa i år, ifølge Friidrett1.

Også Iuel selv er imponert over den nye rekordholderen.

– Tar av meg hatten. Dette var rått, skriver hun på Instagram.

– Helt utrolig. Endelig viser hun alle hvor god hun er, påpeker NRK-ekspert Christina Vukicevic Demidov.

Vil sikre EM-form

Det er bare drøye to uker til VM starter i Eugene, og det er lenge siden Kloster tok kravet. Men etter å ha vært litt usikker en periode, har hun nå bestemt seg.

Hun står over det som kunne blitt hennes første VM.

– Det er rart skulle si nei til et VM, men EM er hovedmålet. Nå har jeg søren meg sjanse på medalje også, forteller hun.

Line Kloster

KJEMPEFORM: Line Kloster gjør sin beste sesong som friidrettsutøver, i en alder av 32.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

I stedet blir hun værende en stund i Sveits for å trene, hvile og forberede seg optimalt for mesterskapet i München i august.

– Med tanke på de to siste årene, der det har gått bra til et viss punkt, så vet jeg at det er litt risikabelt formmessig. Jeg vet at jeg er i form til VM, men å komme seg hjem fra USA med ni timers forskjell til Europa, er verre enn å reise den andre veien. Jeg hadde veldig dårlig erfaring med det i OL i fjor, forklarer Kloster.

– Men det er litt kjipt å si nei også. Det er kjempevanskelig. Men det er bare ett år til neste VM, og den sesongen er det bare ett mesterskap som jeg kan konsentrere meg om, understreker hun.

– Utrolig prestasjon

Trener Petar Vukicevic er stolt over elevens innsats søndag.

– Det er en utrolig stor prestasjon av Line, virkelig. Hun har vært i god form ganske lenge, og vi visste med et perfekt løp at hun kunne løpe under 54 sekunder. I dag sitter alt, sier Vukicevic.

Petar Vukicevic

IMPONERT: Petar Vukicevic fullroser Line Kloster etter rekordløpet.

– Hun har den farten, steglengden og kondisjonen som trengs. Dette er et verdensresultat, sier han videre.

– Skjønner jeg ikke

Bare noen timer senere knuste Kloster også sin egen norske rekord på 200 meter i Resisprint International, med tiden 22.51. Det er nesten sekundet raskere enn tiden hun løp på i NM, men det ble målt litt for mye medvind til at rekorden blir tellende.

Les også: Får høyre at ho er for gammal og treg – men som 32-åring set Kloster rekordar

Athletics, Norwegian Championships, day 1
Athletics, Norwegian Championships, day 1

– Vi har hatt en plan som har fungert ganske bra hittil i hvert fall, sa Petar Vukicevic før Kloster tok den endelige VM-avgjørelsen.

Dette er ikke første gangen denne sesongen at hun tar steg på favorittøvelsen. Hun tok personlig rekord i mai, der hun løp inn til tiden 54,99. I tillegg har hun løpt under 52-blant på 400 meter flatt i Spania.

Men ingenting slår søndagen.

Det har fortsatt ikke helt gått opp for meg. Jeg er overrasket over begge tidene. At jeg klarer å løpe så fort på 200, selv med medvind, etter en 400m hekk, skjønner jeg ikke, sier en overlykkelig Kloster til NRK.

Siste nytt

 • Berge med stolpeskudd da Sheffield United slo Sunderland

  Sheffield United vant sin andre kamp i Chamionsship denne sesongen da de slo Sunderland 2-1 på hjemmebane onsdag kveld. Sander Berge spilte hele kampen.

  Etter en halvtime spilt ble Daniel Niel utvist for Sunderland. Dermed tok det ikke mange minuttene før Anel Ahmedhodzic sendte Sheffield United i føringen.

  Max Lowe doblet ledelsen like etter pause, før Lynden Gooch reduserte for Sunderland drøye ti minutter senere.

  Etter 68 minutter var Berge nære å øke ledelsen for hjemmelaget. Nordmannen dro med seg ballen oppover i banen og banket til rett på utsiden av 16-meteren. Skuddforsøket fikk en retningsforandring og gikk i stolpen.

  Berge har scoret i to av de første fire ligakampene for Sheffield United denne sesongen. (NTB)

  Fotball, Nations League: Norge - Sverige (3-2)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Nytt flykaos for Lillefosse – stavene forsvant igjen

  Det hviler en forbannelse rundt Pål Haugen Lillefosses staver. Foran EM i München forsvant de igjen og ble borte i 17 dager.

  I formiddag skal 21-åringen fra Bergen ut i kvalifisering i stavkonkurransen sammen med Guttormsen-brødrene Sondre og Simen under EM i München. Først for seks dager siden kom stavene hans til rette igjen.

  De forsvant før VM i Eugene i USA i juli også. Da kom de bort i fly- og bagasjerot da han reiste til den norske precampen i Berkeley foran mesterskapet i Oregon.

  Flere ganger denne sesongen har Lillefosse manglet stavene sine når han har ankommet et konkurransested. Flyverden er ikke i vater etter pandemien.

  – De brukte litt over en uke uten at jeg visste hvor de var i verden. Jeg er veldig glad for at de kom fram til slutt. Det var en liten stressfaktor. De ringte til slutt fra San Francisco flyplass og sa at de hadde kommet fram, sa Lillefosse til NTB i VM-byen Eugene 19. juli.

  Da fikk han stavene sine noen dager før han reiste fra precampen og til VM-byen.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Fotballdommere trakasseres oftere

  Trusler, hets og trakassering av dommere øker på norske fotballbaner, ifølge Norges fotballforbund. I en undersøkelse fra 2020 fortalte 11 prosent av dommerne at de opplevde trusler, hets, mobbing eller trakassering. I fjor var tallet steget til 13 prosent, og tilbakemeldingene fra kretsene tyder på ytterligere økning i 2022.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste