Hopp til innhold

Kloster sier nei til VM etter å ha smadret Amalie Iuels norgesrekord

Line Kloster (32) løp inn til norsk rekord på imponerende 53,91 på 400 meter hekk søndag. Men etter løpet bestemte hun seg for å si nei til sitt første VM.

NM friidrett Stjørdal

REKORD: Line Kloster leverte nok en utrolig prestasjon søndag. Her fra NM forrige uke, der hun tok gull både på 100 og 200 meter.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det var nesten litt uvirkelig. Jeg forventet, eller håpet på det, litt senere i sesongen, sier Line Kloster til NRK etter rekordløpet i Sveits.

For med tiden 53,93 smadret 32-åringen Amalie Iuels norske rekord på 54.72 på 400 meter hekk fra VM i Doha i 2019. I tillegg er tiden nummer ni i verden og nummer to i Europa i år, ifølge Friidrett1.

Også Iuel selv er imponert over den nye rekordholderen.

– Tar av meg hatten. Dette var rått, skriver hun på Instagram.

– Helt utrolig. Endelig viser hun alle hvor god hun er, påpeker NRK-ekspert Christina Vukicevic Demidov.

Vil sikre EM-form

Det er bare drøye to uker til VM starter i Eugene, og det er lenge siden Kloster tok kravet. Men etter å ha vært litt usikker en periode, har hun nå bestemt seg.

Hun står over det som kunne blitt hennes første VM.

– Det er rart skulle si nei til et VM, men EM er hovedmålet. Nå har jeg søren meg sjanse på medalje også, forteller hun.

Line Kloster

KJEMPEFORM: Line Kloster gjør sin beste sesong som friidrettsutøver, i en alder av 32.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

I stedet blir hun værende en stund i Sveits for å trene, hvile og forberede seg optimalt for mesterskapet i München i august.

– Med tanke på de to siste årene, der det har gått bra til et viss punkt, så vet jeg at det er litt risikabelt formmessig. Jeg vet at jeg er i form til VM, men å komme seg hjem fra USA med ni timers forskjell til Europa, er verre enn å reise den andre veien. Jeg hadde veldig dårlig erfaring med det i OL i fjor, forklarer Kloster.

– Men det er litt kjipt å si nei også. Det er kjempevanskelig. Men det er bare ett år til neste VM, og den sesongen er det bare ett mesterskap som jeg kan konsentrere meg om, understreker hun.

– Utrolig prestasjon

Trener Petar Vukicevic er stolt over elevens innsats søndag.

– Det er en utrolig stor prestasjon av Line, virkelig. Hun har vært i god form ganske lenge, og vi visste med et perfekt løp at hun kunne løpe under 54 sekunder. I dag sitter alt, sier Vukicevic.

Petar Vukicevic

IMPONERT: Petar Vukicevic fullroser Line Kloster etter rekordløpet.

– Hun har den farten, steglengden og kondisjonen som trengs. Dette er et verdensresultat, sier han videre.

– Skjønner jeg ikke

Bare noen timer senere knuste Kloster også sin egen norske rekord på 200 meter i Resisprint International, med tiden 22.51. Det er nesten sekundet raskere enn tiden hun løp på i NM, men det ble målt litt for mye medvind til at rekorden blir tellende.

Les også Får høyre at ho er for gammal og treg – men som 32-åring set Kloster rekordar

Athletics, Norwegian Championships, day 1

– Vi har hatt en plan som har fungert ganske bra hittil i hvert fall, sa Petar Vukicevic før Kloster tok den endelige VM-avgjørelsen.

Dette er ikke første gangen denne sesongen at hun tar steg på favorittøvelsen. Hun tok personlig rekord i mai, der hun løp inn til tiden 54,99. I tillegg har hun løpt under 52-blant på 400 meter flatt i Spania.

Men ingenting slår søndagen.

Det har fortsatt ikke helt gått opp for meg. Jeg er overrasket over begge tidene. At jeg klarer å løpe så fort på 200, selv med medvind, etter en 400m hekk, skjønner jeg ikke, sier en overlykkelig Kloster til NRK.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal