NRK Meny
Normal

– Jeg har aldri vært en type som liker den enkleste utveien

Jürgen Klopps snakket mye om attraksjonen ved Liverpool i sitt første intervju som klubbens nye manager.

Liverpool Klopp

GLAD: Jürgen Klopp snakket for første gang som Liverpool-manager. Her fotografert under banketten etter cupfinalen i Tyskland i vår.

Foto: Michael Sohn / Ap

– Jeg har aldri vært en type som liker den enkleste utveien. Dette er i øyeblikket i den mest interessante jobben i verdensfotballen, sa Klopp da han rundet av sitt første intervju som Liverpool-manager.

– Liverpool har tolv poeng, men alt er krise. Det er ikke så ille, men ingen er tålmodige lenger, det er interessant, smilte tyskeren.

Torsdag kveld kom nyheten som hadde ligget i luften de seneste dagene. Tyske Jürgen Klopp har takket ja til jobben som ny Liverpool-manager, og har signert en treårskontrakt.

Fredag morgen kom tyskerens første intervju etter at han ble Liverpool-manager, og det var en offensiv Klopp som snakket med klubbens egen TV-kanal.

– Beskjeden min til Liverpool-supportere er at vi må forandre oss fra tvilere til troende. Nå.

Det var ordene Jürgen Klopp innledet med, før han smilte bredt.

Blir ikke legende på første pressekonferanse

Senere på dagen var det duket for pressekonferanse. Der beskrev Klopp seg som «the normal one», med referanse til Mourinhos ankomst til England, da han beskrev seg som «the special one».

Klopp ønsket ikke å beskrive seg selv eller å sammenligne seg med noen av Liverpools tidligere managere.

– Ingen av de store managerne sa at de ønsket å bli legender i sitt første intervju. Vi må holde oss til dagen i dag, sa han.

Han fortalte også at han ikke så Liverpools overgangsstrategi som et problem, og sa at han trodde på titler i løpet av de neste fire årene.

Liverpool var førstevalget

Klopp la ikke skjul på at han var stolt over å ha fått jobben.

– Det en store ære for meg. Det er en av de største øyeblikkene i mitt liv. Vi er her, med hele familien med unntak av min ene sønn, og det føles som en drøm, sa han.

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i England på grunn av intensiteten i fotballen her, og Liverpool var mitt førstevalg. Nå som jeg har fått muligheten til å jobbe her, så er det det beste jeg kan tenke meg.

Klopp snakket mye om tilknytningen til supporterne, og mente det var ett av de aller viktigste aspektene ved en fotballklubb.

– Vi må underholde dem. Vi må gjøre livene deres bedre. Fotball er ikke så viktig, det er ikke medisin, vi er ikke leger. Men det er vår jobb å få supporterne til å glemme problemene sine i 90 minutter, sa han.

Tøff start

Klopp hadde vært uten jobb siden i vår, da han trakk seg fra stillingen som manager for Borussia Dortmund etter en svak sesong.

LES OGSÅ: Fem grunner til at Klopp blir en Liverpool-suksess (og to for Klopp-flopp)

Klopp får en tøff start på jobben med bortekamp mot Tottenham neste lørdag. Mange av spillerne er også borte på landslagsoppdrag denne uken, og tyskeren får svært begrenset med tid til å bli kjent med spillerne før det braker igang fra neste uke.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset