Hopp til innhold

5 grunner til at Klopp blir en Liverpool-suksess

Fem grunner til at Klopp blir en Liverpool-suksess (og to for Klopp-flopp).

Klopp ler

SJARMØR: Jürgen Klopp ler og koser seg under en pressekonferanse med Borussia Dortmund.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / Afp

Mye tyder på at Jürgen Klopp blir Liverpools nye manager.

Den tradisjonelle storklubben får dermed en manager som har bygget en storklubb tidligere, og som har vært koblet til det meste av toppklubber Europa rundt.

Her er fem grunner til at Liverpool og Klopp kommer til å funke som hånd i hanske. Eller som rumpe på bøtte, som Klopp selv kunne sagt.

Karismaen

Klopp ler
Foto: TOBIAS SCHWARZ / Afp

Engasjementet rundt Liverpool er det sjelden noe å si på, men de har kanskje manglet mannen som får alle til å trekke i samme retning. Er det noe Klopp virkelig kan, så er det å samle folket. Med bøttevis av karisma kommer han trolig til å ta både Liverpool og Premier League med storm.

Humoren og sitatene sitter løst, og så lenge han ikke blir for sint, så er han en blid og glad type.

Heavy-metal fotball

Klopp 1
Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Klopp foretrekker en ekstremt direkte angrepsfotball. Det er noe fansen liker meget godt, og som også er veldig underholdene å se på. Får Klopp fart på Liverpool-laget slik vi har sett Borussia Dortmund på deres beste, så er det duket for mange opplevelsesrike dager på Anfield fremover.

Under Klopp sjarmerte Dortmund hele Europa og spilte seg blant annet fram til mesterliga-finalen i 2013, etter en forrykende semifinale mot Real Madrid der Robert Lewandowski scoret fire mål.

Lagbyggeren

Klopp bygger
Foto: WOLFGANG RATTAY / Reuters

Da Jürgen Klopp overtok Borussia Dortmund hadde ikke klubben vært bedre enn nummer 6 i ligaen de siste fem årene.

Tyskeren tok grep og etter to sesonger hvor han bygget laget var mesterverket klart. Fra 2010/11 og de neste fire sesongene tok Dortmund to ligamesterskap, vant den tyske cupen en gang og var i finalen i mesterligaen. En gjentakelse av det høres vel ikke feil ut for Liverpools tilhengere.

Utvikling

Klopp og Lewandowski
Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Spillere under Klopps ledelse har blitt forvandlet fra ukjente til verdensstjerner. Mario Götze, Ilkay Gündogan, og mannen som hamrer inn fem mål fortere enn du steker en pizza, Robert Lewandowski, er alle spillere som har blitt superstjerner under Klopps ledelse.

Klopp er kjent for å ha et nært forhold til spillerne sine, og er svært populær, selv om han har en tendens til å fike til spillerne sine før omfavnelser, slik som her.

Lojaliteten

Klopp vinker
Foto: RALPH ORLOWSKI / Reuters

Jürgen Klopp er ikke en klubbnomade som hopper fra jobb til jobb annethvert år. Fra 1989 til 2008 var han i Mainz, først som spiller og deretter manager. Da han etter 19 år forlot klubben og gikk til Dortmund var han der med like stort hjerte og tilstedeværelse.

Da han trakk seg fra manager-jobben var det fordi han ikke mente han var rett mann for klubben lenger. Før det rakk han å bli Dortmunds lengstsittende manager noensinne.

Den type lojalitet settes det pris på i England, selv om dagene da managere pleide å få sitte i mange år er over for lengst.

Men, det finnes utfordringer også

Om en ny manager lykkes i jobben er imidlertid avhengig av mange variabler, og selv om Klopp har hatt gode dager i Dortmund er det ikke sikkert at han klarer å gjenta dem i England. Her er et par grunner til at Klopp kan få det tøft.

Nedturen

Klopp nedtur
Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Joda, med Dortmund tok han Tyskland og Europa med storm i 2010/11 og sesongen etter. Men siden den gang har spranget opp til Bayern München vært enormt. De siste sesongene under Klopp endte Dortmund 25, 19 og 33 poeng bak mesterlaget. Sist sesong helt nede på en sjuendeplass, etter å ligget rundt nedrykksplass helt fram til juletider.

Nytt land - nye utfordringer

Klopp slår ut med armene
Foto: © Ina Fassbender / Reuters / Reuters

Det er mange managere som har kommet til Premier League som suksessrike i andre land, men som allikevel har mislyktes i England. Andre Villas-Boas, Juande Ramos, og Norges egen Ole Gunnar Solskjær er bare noen av eksemplene. Om Jürgen Klopp skal bli en suksess må han klare å takle kulturforskjellene fra Tyskland, det eneste landet han har vært manager i.

Han har heller ikke mange landsmenn å spørre. Den ene tyskeren som har vært Premier League-manager er Felix Magath som fikk tolv kamper som Fulham-manager da de rykket ned våren 2014.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Warholm-rival klar for Bislett-duell

    Norges hekkeløpsfenomen Karsten Warholm skal opp mot 2022-verdensmester Alison dos Santos under Bislett Games i Oslo 30. mai.

    Det bekrefter arrangøren i sine mediekanaler.

    Dos Santos ble verdensmester på 400 meter hekk i Eugene i 2022. I forkant av mesterskapet hadde Warholm trøblet med en skade, og nordmannen var dermed ikke i nærheten av å utfordre brasilianeren.

    I fjor slo Warholm tilbake med gull i Budapest. Da ble Dos Santos nummer fem. (NTB)

    Verdensmesterskapet i friidrett 2022
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

    Tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden Marcel Hirscher.

    Onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med Hirscher og at Hirscher der har bedt om å få kjøre for Nederland. Det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent.

    Det sier generalsekretær Christian Scherer.

    Scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for Østerrike, men nå blir det altså trolig Nederland.

    Hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra Nederland.

    Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

    – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth.

    Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

    – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løseth.

    Tidligere i vår ble det kjent at Lucas Braathen gjør et lignende comeback for Brasil, hvor Braathens mor er fra.

    Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
  • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

    Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

    Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

    – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

    Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

    – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

    Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

    Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

    (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal