Hopp til innhold

Carlsen etter remis: – Jeg strøk med glans

Magnus Carlsen måtte redde eget skinn mot to år yngre Fabiano Caruana. Turneringens andre nordmann, Simen Agdestein, imponerte stort.

carcar

Magnus Carlsen måtte kjempe hardt og lenge for å klare remis mot italienske Fabiano Caruana.

Foto: Walter Bieri / Ap

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen var glad han unngikk tap mot Fabiano Caruana.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det var en sjanse til å ta ledelsen i turneringen, men jeg strøk med glans, sa Magnus Carlsen til TV2 etter remis i turneringens tredje kamp.

Kongen mot kronprinsen

Om Magnus Carlsen er kongen i sjakkverden, kan Fabiano Luigi Caruana beskrives som kronprinsen.

Carlsen er rangert som soleklar ener på ratingen til Verdenssjakkforbundet (FIDE), og to år yngre Caruana er rangert som nr. 4.

Før dagens slag i Norway Chess ledet italienske Caruana turneringen med sine to poeng. Carlsen hadde spilt to remis tidligere i turneringen og stod med kun ett poeng.

– Gikk ut av kontroll

Nordmannen gikk offensivt ut og så ut til å ville presse Caruana inn i en vanskelig posisjon tidlig i kampen. Verdensmester Carlsen ble derimot litt for ivrig, og i de siste trekkene før tidskontrollen gjorde verdenseneren noen mindre gode trekk og Caruana utnyttet feilene godt.

– Jeg følte jeg stod bra etter åpningen, men det gikk ut av kontroll etter hvert. Jeg gjorde flere dårlige trekk og det ble en knallhard kamp for remis. Jeg måtte bare prøve å bite tennene sammen og tenke videre, sa Carlsen til kanalen.

Agdestein imponerte

Mot slutten av slaget på sjakkbrettet kjempet Carlsen hardt for å forhindre tap og til slutt tok spillerne hverandre i hånden og ble enige om remis.

Det er positiv at jeg ikke tapte, det hadde jeg fortjent, sa Carlsen etter kampen.

En nordmann som imponerte stort i dag var Simen Agdestein. Agdestein er rangert som nummer 159 i verden, men hadde lenge verdens niende beste spiller, Sergey Karjakin, i kne. Agdestein klarte derimot ikke å utnytte fordelen sin og til slutt endte også denne kampen med remis.

Nummer 2 og 3 på FIDE-ratingen, Levon Aronian og Alexander Grischuk, møttes på et annet brett. Russiske Grinschuk fikk tidlig en fordel i kampen og etter mye hard kjemping måtte Aronian til slutt gi opp.

Fabiano Caruana leder fortsatt turneringen etter dagens runde.

Siste nytt

 • Ruud møter hjemmehåp i kvartfinalen i Montreal

  Felix Auger-Aliassime står på motsatt banehalvdel for tennisesset Casper Ruud i kvartfinalen av Masters 1000-turneringen i canadiske Montreal fredag kveld.

  Auger-Aliassime slo britiske Cameron Norrie i to strake sett med sifrene 6-3, 6-4 torsdag kveld. Den sjetteseedede canadieren har bare møtt Ruud to ganger før, der det har blitt én seier hver. Begge kampene har vært i Masters 1000-turneringer.

  Sist de møttes var i Madrid i fjor. Der utklasset Ruud motstanderen med 6-1, 6-4.

  Ruud tok seg videre til kvartfinalen med å vende til seier over spanske Roberto Bautista Agut.

  – Jeg tar med meg godt spill inn til neste kamp og håper jeg kan levere der, sier Ruud. (NTB)

  Switzerland Tennis
  Foto: Anthony Anex / AP
 • Solid Hovland-start – fem slag opp til ledelsen

  Viktor Hovland gikk en bra førsterunde i PGA-turneringen i golf i Memphis. Han har brukbart heng på teten etter å ha gått tre slag under par.

  Nordmannen noterte tre birdier. De 15 andre hullene endte med par.

  Sørkoreaneren Kim Si-woo og amerikanske John Michael Spaun hadde en dag der det meste klaffet. De deler ledelsen på åtte slag under par.

  Turneringen, som er den første av tre i PGA-sluttspillet, fortsetter fredag. (NTB)

  FedEx St. Jude Championship - Round One
  Foto: ANDY LYONS / AFP
 • Molde levde farlig – videre i serieligaen etter 1-2-tap for Kisvárda

  Molde var i trøbbel mot ungarske Kisvárda, men ryddet opp og avanserte i serieligaen etter 1-2-tap og 4-2 sammenlagt. Sivert Mannsverk roet MFK-nervene.

  I siste hinder før gruppespillet venter østerrikske Wolfsberger for Molde. Disse kampene spilles 18. og 25. august. Molde kan forberede seg fullt og helt til hjemmeoppgjøret mot østerrikerne. MFKs neste seriekamp spilles borte mot Haugesund 21. august.

  Albaneren Jasir Asani scoret begge målene for vertene. De kom etter 14 og 29 minutter. Scoringene gjorde at Molde sto foran utfordringer før de siste 45 minuttene.

  1-0 kom etter at Martin Linnes leverte en håpløs pasning bakover på banen mot eget forsvar. Asani snappet til seg ballen og rundet en noe feilplassert Molde-keeper Jacob Karlstrøm. 2-0-scoringen kom etter et hardt Asani-skudd langs bakken.

  Moldes David Fofana misbrukte to gode sjanser i 1.-omgangen, men hjemmelaget ledet meget fortjent.

  Men etter 69 minutter scoret 20-åringen Mannsverk. Han ble nydelig frispilt av Ola Brynhildsen og bredsidet ballen inn til 1-2.

  Molde

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste