Carlsen etter remis: – Jeg strøk med glans

Magnus Carlsen måtte redde eget skinn mot to år yngre Fabiano Caruana. Turneringens andre nordmann, Simen Agdestein, imponerte stort.

carcar

Magnus Carlsen måtte kjempe hardt og lenge for å klare remis mot italienske Fabiano Caruana.

Foto: Walter Bieri / Ap

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen var glad han unngikk tap mot Fabiano Caruana.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det var en sjanse til å ta ledelsen i turneringen, men jeg strøk med glans, sa Magnus Carlsen til TV2 etter remis i turneringens tredje kamp.

Kongen mot kronprinsen

Om Magnus Carlsen er kongen i sjakkverden, kan Fabiano Luigi Caruana beskrives som kronprinsen.

Carlsen er rangert som soleklar ener på ratingen til Verdenssjakkforbundet (FIDE), og to år yngre Caruana er rangert som nr. 4.

Før dagens slag i Norway Chess ledet italienske Caruana turneringen med sine to poeng. Carlsen hadde spilt to remis tidligere i turneringen og stod med kun ett poeng.

– Gikk ut av kontroll

Nordmannen gikk offensivt ut og så ut til å ville presse Caruana inn i en vanskelig posisjon tidlig i kampen. Verdensmester Carlsen ble derimot litt for ivrig, og i de siste trekkene før tidskontrollen gjorde verdenseneren noen mindre gode trekk og Caruana utnyttet feilene godt.

– Jeg følte jeg stod bra etter åpningen, men det gikk ut av kontroll etter hvert. Jeg gjorde flere dårlige trekk og det ble en knallhard kamp for remis. Jeg måtte bare prøve å bite tennene sammen og tenke videre, sa Carlsen til kanalen.

Agdestein imponerte

Mot slutten av slaget på sjakkbrettet kjempet Carlsen hardt for å forhindre tap og til slutt tok spillerne hverandre i hånden og ble enige om remis.

Det er positiv at jeg ikke tapte, det hadde jeg fortjent, sa Carlsen etter kampen.

En nordmann som imponerte stort i dag var Simen Agdestein. Agdestein er rangert som nummer 159 i verden, men hadde lenge verdens niende beste spiller, Sergey Karjakin, i kne. Agdestein klarte derimot ikke å utnytte fordelen sin og til slutt endte også denne kampen med remis.

Nummer 2 og 3 på FIDE-ratingen, Levon Aronian og Alexander Grischuk, møttes på et annet brett. Russiske Grinschuk fikk tidlig en fordel i kampen og etter mye hard kjemping måtte Aronian til slutt gi opp.

Fabiano Caruana leder fortsatt turneringen etter dagens runde.

Siste nytt

 • Stort heimetap for Larvik

  Larvik tapte 25-33 for danske Odense i gruppespelet i meisterligaen. Ved pause stod det 13-16. Larvik har to poeng på tre kampar, og møter Odense igjen 4. november.

  Larvik - Odense
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Halep årets tennisspiller

  Simona Halep ble fredag hedret som årets kvinnelige tennisspiller. Det skjedde under gruppetrekningen for

  WTA-mesterskapet, der hun ikke deltar.

  Halep har vært verdensener siden slutten av februar og kommer til å beholde førsteplassen resten av året.

  2018 US Open - Day 1
  Foto: Elsa / AFP
 • United-bot for forsinket frammøte

  UEFA har ilagt Manchester United en bot på 15.000 euro (140.000 kroner) fordi laget kom 45 minutter for sent til mesterligakampen mot Valencia.

  Mesterliga-reglementet foreskriver at lagene skal være på plass 75 minutter før kampen.

  Manchester United
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal