Hopp til innhold

Carlsen etter remis: – Jeg strøk med glans

Magnus Carlsen måtte redde eget skinn mot to år yngre Fabiano Caruana. Turneringens andre nordmann, Simen Agdestein, imponerte stort.

carcar

Magnus Carlsen måtte kjempe hardt og lenge for å klare remis mot italienske Fabiano Caruana.

Foto: Walter Bieri / Ap

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen var glad han unngikk tap mot Fabiano Caruana.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det var en sjanse til å ta ledelsen i turneringen, men jeg strøk med glans, sa Magnus Carlsen til TV2 etter remis i turneringens tredje kamp.

Kongen mot kronprinsen

Om Magnus Carlsen er kongen i sjakkverden, kan Fabiano Luigi Caruana beskrives som kronprinsen.

Carlsen er rangert som soleklar ener på ratingen til Verdenssjakkforbundet (FIDE), og to år yngre Caruana er rangert som nr. 4.

Før dagens slag i Norway Chess ledet italienske Caruana turneringen med sine to poeng. Carlsen hadde spilt to remis tidligere i turneringen og stod med kun ett poeng.

– Gikk ut av kontroll

Nordmannen gikk offensivt ut og så ut til å ville presse Caruana inn i en vanskelig posisjon tidlig i kampen. Verdensmester Carlsen ble derimot litt for ivrig, og i de siste trekkene før tidskontrollen gjorde verdenseneren noen mindre gode trekk og Caruana utnyttet feilene godt.

– Jeg følte jeg stod bra etter åpningen, men det gikk ut av kontroll etter hvert. Jeg gjorde flere dårlige trekk og det ble en knallhard kamp for remis. Jeg måtte bare prøve å bite tennene sammen og tenke videre, sa Carlsen til kanalen.

Agdestein imponerte

Mot slutten av slaget på sjakkbrettet kjempet Carlsen hardt for å forhindre tap og til slutt tok spillerne hverandre i hånden og ble enige om remis.

Det er positiv at jeg ikke tapte, det hadde jeg fortjent, sa Carlsen etter kampen.

En nordmann som imponerte stort i dag var Simen Agdestein. Agdestein er rangert som nummer 159 i verden, men hadde lenge verdens niende beste spiller, Sergey Karjakin, i kne. Agdestein klarte derimot ikke å utnytte fordelen sin og til slutt endte også denne kampen med remis.

Nummer 2 og 3 på FIDE-ratingen, Levon Aronian og Alexander Grischuk, møttes på et annet brett. Russiske Grinschuk fikk tidlig en fordel i kampen og etter mye hard kjemping måtte Aronian til slutt gi opp.

Fabiano Caruana leder fortsatt turneringen etter dagens runde.

Siste nytt

 • Auka inntekter og utgifter for toppklubbane

  Toppklubbane ssine rekneskap frå første halvår 2022 viser ein god inntektsauke, men samtidig også ein større kostnadsauke. Fleire klubber hamnar i raud sone og må etablere betre kontroll på eigen økonomi.

  Rekneskapstala til Eliteserie-, Toppserie- og OBOS-ligaklubbane viser at både inntekts- og kostnadsnivået første halvår ligg godt over siste normalår, som var i 2019.

  Halvårsresultata er negative for alle tre ligaene i 2022. I PostNord-ligaen viser tala at det er et balansert overskot akkumulert frå dei klubbene som har rapportert.

  – Med den kostnadsauken ein ser i samfunnet generelt for tida, så er det endå viktigare for klubbane å sikre balansen i si økonomiske drift. seier fotballpresident Lise Klaveness i ei pressemelding.

  Prognosane for heile 2022 viser at herreklubbane er optimistiske. Dersom prognosane slår til, vil ein sjå eit akkumulert overskot for 2022. Historisk sett har ikkje alltid prognosane stemt overeins med de endelege årsrekneskapa.

  For klubbane i Toppserien blir reflektert den auka sportslege satsinga gjennom auka kostnader, og akkumulert prognose for året er i balanse.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Aalesund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ski Classics forlenger utestengelse

  Langløpsligaen Ski Classics forlengjer utestenginga av russiske og belarusiske utøvarar og lag grunna krigen i Ukraina. I ei pressemdling skriv dei at utstenginga gjeld neste sesong, men at die held fram med å følgje situasjonen.

  Ski Classics vil ikkje sleppe til utøvarar frå Russland og Belarus, og vil heller ikkje la Pro Tour-lag frå disse landa delta i vinterens langløpsserie.

  Vidare gjeld inneber utestenginga at arrangement i Russland som tidlegare hadde status som Ski Classics Challenger eventyr ikkje lenger har denne statusen.

  Vasaloppet
  Foto: Ulf Palm / AP
 • Ruud slått ut i Sør-Korea

  Casper Ruud tapte kvartfinalen i tennistureringa i Seoul mot japanske Yoshihito Nishioka. Japanaren, som er rangert som nummer 56 i verda, vann 6-2, 3-6, 6-2.

  Nishioka braut Ruuds serve til 4-2 i første sett, og serva inn settsigeren.

  I det andre spela Ruud godt, og utlikna med settsiger i løpet av 39 minutt.

  Men i det siste blei den vesntrehendte japanaren for god, og knuste Ruud.

  Casper Ruud
  Foto: ANTHONY WALLACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste