NRK Meny
Normal

Klar seier og ny knalltid for Jakob Ingebrigtsen: – Så ut som han var mentalt utladet

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen (17) knuste all motstand i 1500-meterløpet i Stockholm, men rekorden uteble. Superløpet på Bislett Games preget fortsatt unggutten.

Løp 1500 meter i Stockholm.

SOLEKLAR SEIER: Jakob Ingebrigtsen kontrollerte 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Stockholm.

– Det er alltid gøy å vinne, sier 17-åringen til NRK med et smil.

For bare fire dager siden knuste unggutten sin personlige rekord på 1500 meter, da han løp på 3.36,06 på Bislett Games. Søndag stilte han igjen til start på distansen, i drøye 30 varmegrader i Diamond League-stevnet i Stockholm.

– Så mentalt utladet ut

Jakob Ingebrigtsen vant i Stockholm

SAMMEN I SVERIGE: Jakob (t.h.) og Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Ingebrigtsen gikk som vanlig hardt ut fra start i seniorklassen i det «nasjonale heatet», og denne gang lot han ikke haren reise ifra heller. Da han satte inn sluttspurten, vant han overlegent, men det gikk ikke raskt nok til å sette personlig rekord.

Tiden ble likevel imponerende 3.37,42 - det nest raskeste han noen gang har løpt.

– Det er et greit løp, men jeg kjenner fortsatt Bislett Games litt i beina, siden det ble veldig tøft der. Jeg kom hit for å løpe et okay løp, så jeg må være greit fornøyd, sier Jakob Ingebrigtsen.

– For min del så det ut som han var litt mentalt utladet etter Bislett. Det var litt tomt i hodet hans i dag, så han hadde ikke den samme «gutsen». Selv om han har masse å kjøre med på slutten og er sprek nok, så var nok ikke hodet helt på plass i dag, mener far og trener Gjert Ingebrigtsen.

– Det var et bra løp, og han vinner. Det er aldri en dårlig egenskap å vinne løp, legger han til.

NRKs ekspert, Vebjørn Rodal, gleder seg til å se supertalentet mot bedre motstand.

– Han er blitt så god, og må avansere opp i nivå og stille i de beste feltene i Diamond League. Dette blir for dårlig motstand, slår Rodal, fast.

– Kan ikke forvente rekorder

Jakob Ingebrigtsen uttalte at han håpet på nok en personlig rekord i Sverige, men den uteble.

– Vi kan ikke forvente at han setter rekorder hver gang han tar på seg skoene. Han har hatt en fantastisk opplevelse på Bislett, og etter noe slik så kommer det en form for en reaksjon for en ung gutt, men jeg har ikke snakket med ham ennå, sier Gjert Ingebrigtsen.

Jordan Williamsz fra Australia ble nummer to, nesten sekundet bak Ingebrigtsen og Charles Philibert-Thiboutot fra Canada tok tredjeplassen på 3.38,32. Resten av feltet hadde ingen sjanse til å henge med helt inn.

– Hjelpen er grei her, men som sagt så kjenner jeg Bislett ennå. Nå blir det noen rolige uker, så jeg kommer i form til junior-VM i juli, forklarer yngstebror Ingebrigtsen.

 • Se Diamond League fra Stockholm på NRK1 fra kl. 16.00

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania