NRK Meny
Normal

Klar seier og ny knalltid for Jakob Ingebrigtsen: – Så ut som han var mentalt utladet

STOCKHOLM/OSLO (NRK): Jakob Ingebrigtsen (17) knuste all motstand i 1500-meterløpet i Stockholm, men rekorden uteble. Superløpet på Bislett Games preget fortsatt unggutten.

Løp 1500 meter i Stockholm.

SOLEKLAR SEIER: Jakob Ingebrigtsen kontrollerte 1500-meteren i Diamond League-stevnet i Stockholm.

– Det er alltid gøy å vinne, sier 17-åringen til NRK med et smil.

For bare fire dager siden knuste unggutten sin personlige rekord på 1500 meter, da han løp på 3.36,06 på Bislett Games. Søndag stilte han igjen til start på distansen, i drøye 30 varmegrader i Diamond League-stevnet i Stockholm.

– Så mentalt utladet ut

Jakob Ingebrigtsen vant i Stockholm

SAMMEN I SVERIGE: Jakob (t.h.) og Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Ingebrigtsen gikk som vanlig hardt ut fra start i seniorklassen i det «nasjonale heatet», og denne gang lot han ikke haren reise ifra heller. Da han satte inn sluttspurten, vant han overlegent, men det gikk ikke raskt nok til å sette personlig rekord.

Tiden ble likevel imponerende 3.37,42 - det nest raskeste han noen gang har løpt.

– Det er et greit løp, men jeg kjenner fortsatt Bislett Games litt i beina, siden det ble veldig tøft der. Jeg kom hit for å løpe et okay løp, så jeg må være greit fornøyd, sier Jakob Ingebrigtsen.

– For min del så det ut som han var litt mentalt utladet etter Bislett. Det var litt tomt i hodet hans i dag, så han hadde ikke den samme «gutsen». Selv om han har masse å kjøre med på slutten og er sprek nok, så var nok ikke hodet helt på plass i dag, mener far og trener Gjert Ingebrigtsen.

– Det var et bra løp, og han vinner. Det er aldri en dårlig egenskap å vinne løp, legger han til.

NRKs ekspert, Vebjørn Rodal, gleder seg til å se supertalentet mot bedre motstand.

– Han er blitt så god, og må avansere opp i nivå og stille i de beste feltene i Diamond League. Dette blir for dårlig motstand, slår Rodal, fast.

– Kan ikke forvente rekorder

Jakob Ingebrigtsen uttalte at han håpet på nok en personlig rekord i Sverige, men den uteble.

– Vi kan ikke forvente at han setter rekorder hver gang han tar på seg skoene. Han har hatt en fantastisk opplevelse på Bislett, og etter noe slik så kommer det en form for en reaksjon for en ung gutt, men jeg har ikke snakket med ham ennå, sier Gjert Ingebrigtsen.

Jordan Williamsz fra Australia ble nummer to, nesten sekundet bak Ingebrigtsen og Charles Philibert-Thiboutot fra Canada tok tredjeplassen på 3.38,32. Resten av feltet hadde ingen sjanse til å henge med helt inn.

– Hjelpen er grei her, men som sagt så kjenner jeg Bislett ennå. Nå blir det noen rolige uker, så jeg kommer i form til junior-VM i juli, forklarer yngstebror Ingebrigtsen.

 • Se Diamond League fra Stockholm på NRK1 fra kl. 16.00

Siste nytt

 • Bento skal trene Sør-Korea

  Tidligere Portugal-trener Paulo Bento blir ny landslagstrener i fotball for Sør-Korea. 49-åringen erstatter Shin Tae-yong. Sør-Korea slo Tyskland 2–0 i årets VM-sluttspill i Russland, men klarte likevel ikke å avansere videre fra gruppespillet.

  SOCCER-EURO/ Portugal's coach Paulo Bento attends a training session ahead of their Euro 2012 semi-final soccer match against Spain, at Donbass Arena in Donetsk
  Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters
 • Kenyansk løper suspendert

  Kipyegon Bett er den siste kenyanske atleten som blir suspendert for brudd på dopingreglene. Han skal ha nektet eller unnlatt å sende inn dopingtest. Friidrettens integritetsenhet annonserte dette torsdag. Bett tok bronse på 800 m under VM i fjor.

  FILES-ATHLETICS-KEN-DOPING
  Foto: JOHANNES EISELE / AFP
 • Ny daglig leder

  Kristian Høydal er ansatt som ny daglig leder i Tromsø IL fra 1. oktober 2018. Høydal erstatter Stig Arne Engen. Den nye daglige lederen har vært styremedlem i klubben fra 2014 til mars 2018. Høydal har også bred næringsbakgrunn.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett