Hopp til innhold

Klæbo spurtslo «forbanna» Ustjugov: – Han brølte for seg selv

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Johannes Høsflot Klæbo (22) gikk taktisk klokt mot Sergej Ustjugov på torsdagens jaktstart. Så smalt han til med en råsterk spurt – og vant. Det likte russeren svært dårlig.

Tour de ski 2018/19

STOPPET OPP: Her avgjør Klæbo det hele på oppløpet. Nok en gang stoppet han å stake rett før mål.

Laster innhold, vennligst vent..

For det ble en intens duell og avslutning de to imellom på den 15 kilometer lange jaktstarten. Den virkelige dramatikken kom i en av de siste motbakkene. Klæbo bremset opp, deretter rykket han og ned de siste utforkjøringene fikk han en luke til Sergej Ustjugov.

På oppløpet friskøytet (uten stavtak) Klæbo inn nok en seier og var fire tideler foran Ustjugov i mål.

– Brølte for seg selv

Men før avslutningen beskriver Klæbo at stemningen mellom ham selv og russeren var svært dårlig. For de to gikk sammen hele veien på jaktstarten. De var nødt til å holde farten oppe for å holde forfølgerne bak seg.

Og Klæbos bidrag ble ikke oppfattet som positivt, selv om Klæbo bedyrer at det var et knalltøft tempo for egen del. Underveis tenkte han blant annet at «dersom denne farten fortsetter, da kunne han like gjerne hoppe av og komme seg til Trondheim». Men det forstod ikke hans russiske rival.

Ustjugov

I RYGG PÅ RUSSEREN: Sergej Ustjugov og Johannes Høsflot Klæbo i torsdagens intense duell de to imellom.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg hørte ham brøle for seg selv. Jeg tror han er rimelig sur på meg for at jeg ikke bidro så mye, men jeg hadde ikke sjans. De få gangene jeg var oppe så skjønte han at det gikk alt for sakte, sier Klæbo etter nok en seier – og fortsatt Tour de Ski-ledelse idet det gjenstår to etapper i Val di Fiemme.

Tenkte at han ville hoppe av

Etter målgang ble det ikke utvekslet et ord mellom de to spurtrivalene og Klæbo tror det først og fremst handler om språkutfordringene de to imellom.

Men Klæbo gjentar at Ustjugov fremstod sur i løypa, var irritert, og at han fikk én melding underveis. Det var «Go Klæbo!». 22-åringen smiler igjen og forstår at «russeren ikke synes det var så artig å bli slått», tydelig fornøyd med å ha tatt en solid skalp i Oberstdorf.

Ustjugov var, slik han har vært under hele Tour de Ski, utilgjengelig for pressen. Grunnen til medieboikotten kan du lese her.

Saken fortsetter under bildet.

Tour de ski 2018/19

VISTE RYGGEN: Klæbo viste Ustjugov ryggen på oppløpet. Nå vil han fortsette Tour de Ski.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fullfører – og gruer seg

Jaktstartseieren gjør i hvert fall at Klæbo beholder ledelsen i Tour de Ski og han sier at planen er å fullføre.

Det er 5,4 sekunder ned til Ustjugov før den 15 kilometer lange fellesstarten i klassisk i Val di Fiemme lørdag. Aleksandr Bolsjunov er ett minutt og 18 sekunder bak Klæbo, mens Simen Hegstad Krüger på fjerdeplass er ett minutt og 57 sekunder bak sin lagkompis.

– Jeg kjenner det var tungt i dag. Når man bare går den lille bakken her så tenker jeg på hvor vondt det blir å gå i monsterbakken. Det blir tungt, men det er planen å gå den, sier Klæbo.

Sammenlagtstilling Tour de Ski herreklassen etter fem etapper:

1. Johannes Høsflot Klæbo, Norge: 1:55:00,5
2. Sergej Ustjugov, Russland: +5,4
3. Aleksandr Bolsjunov, Russland: +1:18,2
4. Simen Hegstad Krüger, Norge: +1:57,5
5. Francesco de Fabiani, Italia: +2:11,9
6. Calle Halfvarsson, Sverige: +2:12,4
7. Finn-Hågen Krogh, Norge: +2:13,3
8. Andrej Melnitsjenko, Russland: +2:14,2
9. Clement Parisse, Frankrike: +2:15,2
10. Sjur Røthe, Norge: +2:15,4

Øvrige norske:

11. Martin Johnsrud Sundby, Norge: +2:16,1
12. Didrik Tønseth, Norge: +2:16,7
16. Hans Christer Holund, Norge: +3:17,0

Har reist hjem: Eirik Brandsdal, Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal