Hopp til innhold

Klæbo passerte milepæl: – Jeg vet ikke hva jeg skal si

Johannes Høsflot Klæbo (26) var nok en gang suveren og gikk inn til sin 50. verdenscupseier på 10 kilometer klassisk i finske Ruka.

– Rundt tall i dag, det er bare å ta med seg. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg føler kroppen spiller på lag, alt annet enn hamstringen har vært bra, sier Klæbo til NRK.

– Jeg har trent alternativt, ikke løpt, men jeg har trent godt selv om jeg ikke har gjort så mye av det jeg normalt hadde gjort, sier Klæbo.

Trønderen endte hele 20,5 sekunder foran Pål Golberg på andreplass, mens Martin Løwstrøm Nyenget ble nummer tre.

– Jeg er godt fornøyd, både med løpet og formen. Jeg visste at én mann kom til å bli veldig sterk i dag, og det var ikke overraskende at han slo meg, sier Pål Golberg til NRK.

– Det var strålende innsats, enkelt og greit. Jeg hadde på følelsen at vi hadde et lag som skulle gjøre det høvelig bra i dag, og jeg er veldig, veldig fornøyd, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

Calle Halfvarsson var beste ikke-norske langrennsløper, og endte 33,1 sekunder bak Klæbo.

Klæbo var også overlegen på sprinten fredag. Det til tross for at han har slitt og fortsatt sliter med en hamstringskade.

På kvinnesiden var det svensk dominans, og de svenske stjernene kalte den norske landslagstreneren for kjepphøy etter løpet.

Verdenscup i nordiske grener i Ruka
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Vang arrangerer ski-NM i 2025 på Gåsbu

  Vang Skiløperforening er tildelt første del av ski-NM i 2025, besluttet styret i Norges Skiforbund nylig. Arrangementet skal foregå på Gåsbu.

  Rennene i Gåsbu, som ligger like nord for Hamar, planlegges i januar, like før ski-VM i Trondheim. Vang arrangerte sist NM i 2018 og hadde også ansvaret i 2013.

  – Ski-NM er en viktig tradisjon å videreføre, og det er høy prestisje i å arrangere mesterskapet. Tilbakemeldingene etter blant annet NM i 2018 og 2013 var meget gode, og vi ser fram til et spennende hoved-NM i langrenn om to år rett i forkant av VM i Trondheim, sier leder av langrennskomiteen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad i en pressemelding.

  – Vang Skiløperforening er en dreven arrangør. Klubben har også god arrangørkompetanse.

  Forbundet opplyser at Nastrudstilen er reservearena i 2025. I 2024 skal NM arrangeres på Beitostølen av Øystre Slidre.

  (©NTB)

  nm
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ukrainsk idrettsminister: Minst 220 ukrainske utøvere og trenere har dødd i krigen

  Den ukrainske idrettsministeren Vadym Hutsajt sier til Reuters at minst 220 ukrainske utøvere og trenere har mistet livet i krigen i Ukraina.

  Han sier også at 334 idrettsanlegg har gått tapt som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

  Hutsajt håper på vid støtte rundt utestengelsen av russiske og belarusiske utøvere til Paris-OL i 2024.

  «Det er umulig for oss i en tid når en fullskala krig pågår. Når våre idrettsutøvere, våre soldater forsvarer vårt hjemland», sa ministeren om IOCs ønske om å åpne for russisk og belarusisk deltakelse i OL.

  dmytro sydoruk
  Foto: YURIY DYACHYSHYN / AFP
 • Ruud får tøff konkurranse i Mexico etter turneringspausen

  Casper Ruud spiller sin første turnering etter Australian Open-nedturen i Mexico. Der får han selskap av blant andre Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas.

  Sammen med Ruud blir det halvparten av spillerne på tennisherrenes topp 10-ranking som skal kjempe om seieren i ATP500-turneringen i mexicanske Acapulco med start 27. februar. Alcaraz (2 i verden), Tsitsipas (3), Taylor Fritz (8) og Holger Rune (9) er alle påmeldt.

  Flere av dem spiller turneringer i forkant, men Ruud varslet tidlig en pause.

  – Jeg ser fram til å ha litt fritid hjemme nå og gjøre meg klar for forhåpentlig nok et godt og langt år på touren, sa Ruud etter nederlaget i 2. runde mot Jenson Brooksby i årets første Grand Slam-turnering.

  Rafael Nadal har vunnet turneringen tre ganger. To av dem har kommet i løpet av de siste tre årene, men den spanske veteranen er ikke påmeldt i år.

  Ruud tok seg til finalen både i Roland-Garros, US Open og ATP-finalen i 2022, i tillegg til at han tok tre triumfer på ATP250-nivå. Neste Grand Slam-turnering er nettopp Roland-Garros i månedsskiftet mai-juni. Prestisjeturneringen i Paris spilles på grus, som er den norske verdensfirerens foretrukne underlag.

  (©NTB)

  Ruud
  Foto: MARTIN KEEP / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste