Hopp til innhold

Skistad forventer å få gå sprinttour – forbundet vil ikke love noen ting

KONNERUD (NRK): Etter å ha gjort karrierebeste i verdenscupen og blitt beste norske under sprinten på sin egen hjemmebane, var Kristine Stavås Skistad full av selvtillit og klar i talen: Hun forventer å bli tatt ut til sprintrennene i Canada og USA om en drøy uke.

074tqW0zl8k

STERK DAG: For Kristine Stavås Skistad, her under et av heatene før finalen under sprinten på Konnerud onsdag.

Foto: Vidar Ruud / NTB sc

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg mener jeg får gå der nå. Jeg mener det, så får vi se hva de andre mener, sier Skistad til NRK, etter å ha blitt nummer fire bak Sveriges Jonna Sundling, sveitsiske Nadine Fändrich og svenskekometen Linn Svahn.

– Hvem skal du snakke med om det?

– Jeg tror ikke jeg får snakket meg til noe, så jeg håper de ser at jeg er på gang og selv om jeg kanskje ikke har vært helt på topp, er det veldig god læring, og jeg skal jobbe hardt for å være mer med neste år, og jeg håper de ser at jeg er på gang og vil gi meg en læringstur.

– Kom lysten i dag?

– Jeg har hatt lyst lenge, men jeg har jo ikke gått så bra, så det har sett veldig mørkt ut. Jeg måtte vel egentlig på pallen i dag, så jeg håper rett bak pallen holder, sier Skistad.

Skistad i finalen

Etter en fiaskosesong fikk Kristine Stavås Skistad det til å løsne på hjemmebane på Konnerud. I spurten ble det til slutt en fjerdeplass.

Foto: Terje Bendiksby / Terje Bendiksby

Eneste norske i finalen

Etter å ha lagt bak seg en tung helg under U23-VM i Tyskland sist helg, i det hele tatt en tøff og tung sesong, var det plutselig en helt annen utgave av Stavås Skistad under fristilssprinten på Konnerud.

De norske sprintprofilene røk ut på rekke og rad. Mest oppsiktsvekkende var det at Maiken Caspersen Falla sa takk for seg i prologen. Dermed stod Skistad igjen som eneste norske representant i finalen.

Svahn-støtte

Der var hun lenge sterk, men falt litt igjennom i den siste bakken, den siste utforkjøringen og på oppløpet. Dermed ble hun henvist til en fjerdeplass av vinner Jonna Sundling, Nadine Fändrich og Linn Svahn som ble nummer tre.

Men hun fikk satt sitt preg på konkurransen. Den råsterke fjerdeplassen og det faktum at hun i det siste sprintrennet før den kommende sprintouren i Canada og USA – i henholdsvis Québec og Minnesota – gjør ikke nødvendigvis at hun får reise over Atlanteren i midten av mars.

RCbL3Rz9QJA

STERK SVENSK DUO: Jonna Sundling og Linn Svahn gratulerer hverandre etter første- og tredjeplass på Konnerud onsdag.

Foto: Vidar Ruud

Norges Skiforbund opplyser i sin sesonginformasjon at løpere som kjemper om pallplass i verdenscupen sammenlagt, sprintcupen eller distansecupen, blir prioritert. Øvrige utøvere må være i såkalt «red group» i sprint, det vil si de best rangerte utøverne det siste året.

Dermed er Skistad egentlig ikke inne på laget.

– Jeg synes at de som skal til Canada er de som er best. Og hun var beste norske i dag. Jeg ville vært frustert om jeg var beste i konkurransen før Canada og ikke fikk gå, sier svenskenes komet, Linn Svahn, som en slags støtteerklæring til Skistad.

Lar døren stå på gløtt

– Vi må ta en vurdering når det leveres på dette nivået, sier landslagstrener Geir Endre Rogn til NRK.

– Hun synes hun bør være med …?

– Ut fra hva hun viser i dag, er jeg enig i det. Ut fra sesongen totalt sett, så er det ikke så klart. Men vi får ta en vurdering.

– Betyr det at døra er åpen?

– Nei, jeg tror vi får ta en vurdering. Ut fra kriteriene er hun ikke kvalifisert, så får vi se om vi kan gjøre et unntak.

– Hvis det skal diskuteres er vel døra i hvert fall ikke lukket?

– Vi kan si den står på gløtt, sier Rogn.

Oz1PeWEI-rQ

BESTEMMER: Landslagstrener Geir Endre Rogn, her avbildet tidligere denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Tung norsk dag bak Skistad

Landslagstrener Rogn var ikke fornøyd med det som ble prestert bak Stavås Skistad av de andre norske. Tiril og Lotta Udnes Weng og Ane Appelkvist Stenseth røk ut i semifinalen. Det samme gjorde Mathilde Myrhvold og Kathrine Harsem.

Magni Smedås, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Silje Øyre Slind hadde ikke mer enn kvartfinalenivået inne onsdag, mens Anniken Gjerde Alnæs, Anna Svendsen, Anne Kjersti Kalvå, Mari Eide og Maiken Caspersen Falla ikke kom lengre enn til prologen.

Maiken Caspersen Falla under NM på ski på Konnerud 2020.

UTE: Maiken Caspersen Falla er trolig sjanseløs på å vinne sprintverdenscupen etter skrellen på Konnerud.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vanskelig for å tro det

At Falla ikke ble blant de 30 beste i prologen vekket naturligvis oppsikt. Hun forklarer nedturen slik:

– I dag får jeg ikke til å gå ordentlig på ski, og når jeg endelig får opp farten, så stivner jeg. Så det var egentlig bare veldig dårlig, sier Falla og fortsetter:

– Men det er veldig synd å ryke ut i prologen, for jeg vet jeg er så mye bedre når det kommer til heat. Det har jeg vist i hele år. Jeg er litt skuffa, og har litt vanskelig for å tro det akkurat nå. Men det kommer nye sjanser, og jeg tror nok ikke det var helt min dag i dag uansett.

Gir opp sprintcupen

Skrellen onsdag ødelegger trolig også Fallas sjanse til å vinne sprintverdenscupen som har vært et viktig mål denne sesongen.

For før onsdagens konkurranse lå hun på fjerdeplass, 148 poeng bak svenske Linn Svahn. Alle før Falla på lista gikk videre fra prologen på Konnerud, dermed måtte hun også ha gjort det.

Selv mener hun sprintverdenscupen allerede var kjørt før onsdag.

– Jeg ga vel egentlig opp den ganske tidlig. Men jeg går for å ha de gode dagene, og jeg håper jeg kan få noen gode dager i Canada, sier Falla.

Maiken Caspersen Falla ble sensasjonelt slått ut på prologen i sprint. Martine Engebretsen og Hanna Falk er tre hundredeler bedre, og derfor ender Falla på 31.plass. Kun de 30 beste er videre til finalene.

KJEMPESKRELL: Det gikk ikke raskt nok med Maiken Caspersen Falla, verken på oppløpet eller i resten av sprintløypa på Konnerud. Se målgangen hennes her. Falla endte på 31.-plass, tre hundredeler unna 30.-plassen som gir kvartfinaleplass.

Siste nytt

  • City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

    Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

    Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

    Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

    City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

    Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

    Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

    Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

    – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

    Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

    – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

    I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

    – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

    Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

    (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    – Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

    – Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal