NRK Meny
Normal

I dag skal kjæresteparet konkurrere – samtidig

Når Cathrine Larsåsen i kveld skal ut i EM-finale i stavsprang, vil ikke kjæresten være langt unna. Men han vil være opptatt med sitt.

Video EM friidrett fredag 30. juli 2010

Cathrine Larsåsen Morten Jensen

Cathrine Larsåsen fotografert i Barcelona sammen med kjæresten Morten Jensen.

Foto: NRK

Det norske stavhåpet gjorde det nylig kjent at det er den danske lengdehopperen Morten Jensen som er hennes utkårede. Fredag starter stavfinalen for kvinner klokken 18.30, mens lengdekvalifiseringen for herrer – med Morten Jensen - starter fem minutter senere.

Se hele kveldens EM-program her!

Følg NRK Sport på Facebook!

- Lærer av ham

Da NRK møtte de to tidligere i mesterskapet, fortalte Larsåsen at hun har lært mye av dansken.

- Jeg føler selv at jeg vokser som idrettsutøver ved å være sammen med Morten fordi han er så målbevist, sa den norske stavhopperen.

Bildegalleri: Cathrine Larsåsens karriere

Video: Larsåsen viser frem kjæresten

Video Larsåsen viste fram kjæresten

Videre tross tabberiv

Larsåsen hadde som mål å sikre seg en plass i EM-finalen i dette mesterskapet, men måtte sette norgesrekord for å få det til. 4,35 holdt til en plass i finalen.

Kvalifiseringen forløp imidlertid ikke helt uten dramatikk for stav-divaen.

Etter konkurransen fortalte Larsåsen at shortsen hadde røket på oppvarmingen, og hun måtte frem med saks og klippe av en tights før hun hoppet.

Og under selve konkurransen var hun nær ved å ryke ut allerede på 4,25, etter blant annet å ha revet på det andre forsøket fordi hun begynte å juble, og dermed rev med seg listen.

Morten Jensen har hoppet 8,21 i år, noe som er det fjerde beste resultatet i Europa.

Video: Se hoppet der Larsåsen startet jubelen for tidlig

Video Larsåsen klapperiver

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal