Følte seg «veldig dårlig» før start – tapte spurtduellen mot Sverige

Vetle Sjåstad Christiansen startet dagen med å spurte Norge inn til seier på parstafetten. Johannes Thingnes Bø måtte ta til takke med en høydramatisk kamp om andreplassen på blandet stafett.

4ssUG3yxmLo

Johannes Thingnes Bø ble sendt ut 52 sekunder bak ledende Frankrike av storebror Tarjei Bø. Før start avslørte Thingnes Bø at ikke alt var som det skulle.

– Er formen grei?

– Faktisk ikke. Jeg føler meg veldig dårlig, så vi får håpe det er bedre enn det kjennes ut, sa 30-åringen.

Thingnes Bø stilte likevel til start, men oppgaven med å hente franske Quentin FillonMaillet ble for tung. Kampen om andre- og tredjeplass ble derimot sjeldent dramatisk.

kWuAbcH1HaI

TREDJE ETAPPE: Tarjei Bø.

Både nordmannen og svenske Martin Ponsiluoma knotet noe voldsomt på siste skyting.

– Han får jo ikke skutt, svensken, kommenterte NRKs Jann Post på siste skyting.

– Det er mye vind her nå, den kjenner man ganske godt i kroppen, supplerte ekspert Ola Lunde.

Norge, Sverige og Italia gikk samtidig ut på siste runde og det ble en voldsom kamp om plassene bak seiersherre fra Frankrike. Før oppløpet rykket Ponsiluoma fra og henviste Thingnes Bø til andreplass.

– Han gjør en enorm sisteetappe her uansett, Thingnes Bø, mente kommentator Post.

Flere lag hadde det tøft i Holmenkollen. Bare ti av 23 lag kom seg i mål fordi de ble tatt igjen med en runde.

– Skalv som et aspeløv

Norge havnet bakpå fra start i blandet stafett etter at en skjelven Ingrid Landmark Tandrevold havnet i strafferunde på første etappe.

– Jeg kom godt i gang, men fikk litt åndenød etter hvert. Da jeg skulle begynne på ekstraskuddene, kjente jeg at beina begynte å riste. Det er ingen god følelse, forteller skiskytteresset til NRK.

aKx-UTp-Pqs

VEKSLING: Tandrevold sender ut Lien.

Ida Lien bommet også mye, men unngikk strafferunde. Det var likevel et hav opp til de beste da Tarjei Bø gikk ut på tredje etappe.

– Å fy fader, jeg skalv som et aspeløv. Jeg var så glad da det siste ekstraskuddet gikk inn, forteller Lien om opplevelsen på standplass.

Til slutt endte det altså med en norsk tredjeplass på blandet stafett. Etter rennet følte Tandrevold litt på ansvaret.

Vi er det eneste laget oppi der som hadde strafferunde og den står jeg for. Det skulle man gjerne vært foruten. Men vi får overleve det også, sier hun.

Tidligere på dagen ble det imidlertid norsk jubel på parstafetten.

Avgjort etter målfoto

Vetle Sjåstad Christiansen, som gikk ankeretappen for Norge, kunne drept all spenning med fullt hus på siste skyting, men måtte bruke et ekstraskudd og gikk dermed ut noen sekunder bak Sebastian Samuelsson.

Dermed ble det en norsk-svensk duell på den sisterunden.

Det hele ble avgjort på oppløpet. Samuelsson så ut til å ha kontroll, men Christiansen leverte en voldsom spurt. Han kom opp på siden like før målstreken og det hele måtte avgjøres på målfoto.

– Det er den jevneste duellen vi har sett her i Holmenkollen, sier NRK-kommentator Jann Post.

– Det var helt forferdelig. Jeg tror jeg holdt pusten det siste minuttet da han kom over flata her, sier Juni Arnekleiv om lagkameratens spurtseier.

Se dramatikken her:

Svenske-stikk

Norges ankermann hylles etter den råsterke prestasjonen.

– Ingen trodde det kom til å gå, bortsett fra Vetle selv. Helt mesterlig løst, sier NRK-ekspert Marte Olsbu Røiseland.

– Jeg har gått det oppløpet her på trening noen ganger, så jeg visste hvordan jeg måtte gjøre det. Det var på håret, men det funka, sier Christiansen til NRK etter målgang.

MÅLFOTO RIKTIG

MARGINER: Dette skilte Norge og Sverige søndag.

Dermed fikk Christiansen sin lille revansje på svensken fra VM-stafetten da nordmannen kollapset på siste stående i klar ledelse.

– Jeg var nærme over Northug-flaten der, og jeg vet at jeg kan ta tre tak over kulen i friskøyting og at farta da blir, jeg skal ikke si uovervinnelig, men rimelig høy. Jeg får invitere «Sebbe» hit til sommeren, så får vi trene litt over kulen der, sier han med et glis.

Kjæresten: – Må jekke ham ned

For Sjåstad Christiansens kjæreste Ingvild Ahlsand ble det en svært spennende dag i Kollen.

– Endelig kunne han få den spurten han har pratet mye om i mange år nå. Han har pratet mye om den, og jeg har sett den på trening, men ikke direkte mot Sebastian. Det var veldig bra, sier hun til NRK.

– Selvtilliten hans blir ikke noe lavere nå. Nå må noen jekke ham ned snart, ellers blir det for meget, legger hun spøkefullt til.

3S0rUlfjhn4

TOK REVANSJE: Vetle Sjåstad Christiansen fikk revansje på Sebastian Samuelsson da han gikk Norge inn til seier på parstafetten i Holmenkollen. Her med Juni Arnekleiv, som han gikk på lag med i Kollen søndag.

Sjåstad Christiansen selv må smile av utsagnet.

– Selvtilliten var to prosent ned etter VM, og nå er den 10 prosent opp og har akkurat bikket 100 igjen, akkurat der den skal være, sier han til NRK.

Christiansen og Arnekleiv var store favoritter før parstafetten og så lenge ut til å ha full kontroll, før Arnekleiv hadde en svak skyting og måtte ut i strafferunden.

Derfra tettet det seg til, og det hele måtte avgjøres etter målfoto.

Finland tok tredjeplassen.

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.