Hopp til innhold

Følte seg «veldig dårlig» før start – tapte spurtduellen mot Sverige

Vetle Sjåstad Christiansen startet dagen med å spurte Norge inn til seier på parstafetten. Johannes Thingnes Bø måtte ta til takke med en høydramatisk kamp om andreplassen på blandet stafett.

4ssUG3yxmLo
Foto: NTB

Johannes Thingnes Bø ble sendt ut 52 sekunder bak ledende Frankrike av storebror Tarjei Bø. Før start avslørte Thingnes Bø at ikke alt var som det skulle.

– Er formen grei?

– Faktisk ikke. Jeg føler meg veldig dårlig, så vi får håpe det er bedre enn det kjennes ut, sa 30-åringen.

Thingnes Bø stilte likevel til start, men oppgaven med å hente franske Quentin FillonMaillet ble for tung. Kampen om andre- og tredjeplass ble derimot sjeldent dramatisk.

kWuAbcH1HaI

TREDJE ETAPPE: Tarjei Bø.

Foto: NTB

Både nordmannen og svenske Martin Ponsiluoma knotet noe voldsomt på siste skyting.

– Han får jo ikke skutt, svensken, kommenterte NRKs Jann Post på siste skyting.

– Det er mye vind her nå, den kjenner man ganske godt i kroppen, supplerte ekspert Ola Lunde.

Norge, Sverige og Italia gikk samtidig ut på siste runde og det ble en voldsom kamp om plassene bak seiersherre fra Frankrike. Før oppløpet rykket Ponsiluoma fra og henviste Thingnes Bø til andreplass.

– Han gjør en enorm sisteetappe her uansett, Thingnes Bø, mente kommentator Post.

Flere lag hadde det tøft i Holmenkollen. Bare ti av 23 lag kom seg i mål fordi de ble tatt igjen med en runde.

– Skalv som et aspeløv

Norge havnet bakpå fra start i blandet stafett etter at en skjelven Ingrid Landmark Tandrevold havnet i strafferunde på første etappe.

– Jeg kom godt i gang, men fikk litt åndenød etter hvert. Da jeg skulle begynne på ekstraskuddene, kjente jeg at beina begynte å riste. Det er ingen god følelse, forteller skiskytteresset til NRK.

aKx-UTp-Pqs

VEKSLING: Tandrevold sender ut Lien.

Foto: NTB

Ida Lien bommet også mye, men unngikk strafferunde. Det var likevel et hav opp til de beste da Tarjei Bø gikk ut på tredje etappe.

– Å fy fader, jeg skalv som et aspeløv. Jeg var så glad da det siste ekstraskuddet gikk inn, forteller Lien om opplevelsen på standplass.

Til slutt endte det altså med en norsk tredjeplass på blandet stafett. Etter rennet følte Tandrevold litt på ansvaret.

Vi er det eneste laget oppi der som hadde strafferunde og den står jeg for. Det skulle man gjerne vært foruten. Men vi får overleve det også, sier hun.

Tidligere på dagen ble det imidlertid norsk jubel på parstafetten.

Avgjort etter målfoto

Vetle Sjåstad Christiansen, som gikk ankeretappen for Norge, kunne drept all spenning med fullt hus på siste skyting, men måtte bruke et ekstraskudd og gikk dermed ut noen sekunder bak Sebastian Samuelsson.

Dermed ble det en norsk-svensk duell på den sisterunden.

Det hele ble avgjort på oppløpet. Samuelsson så ut til å ha kontroll, men Christiansen leverte en voldsom spurt. Han kom opp på siden like før målstreken og det hele måtte avgjøres på målfoto.

– Det er den jevneste duellen vi har sett her i Holmenkollen, sier NRK-kommentator Jann Post.

– Det var helt forferdelig. Jeg tror jeg holdt pusten det siste minuttet da han kom over flata her, sier Juni Arnekleiv om lagkameratens spurtseier.

Se dramatikken her:

Svenske-stikk

Norges ankermann hylles etter den råsterke prestasjonen.

– Ingen trodde det kom til å gå, bortsett fra Vetle selv. Helt mesterlig løst, sier NRK-ekspert Marte Olsbu Røiseland.

– Jeg har gått det oppløpet her på trening noen ganger, så jeg visste hvordan jeg måtte gjøre det. Det var på håret, men det funka, sier Christiansen til NRK etter målgang.

MÅLFOTO RIKTIG

MARGINER: Dette skilte Norge og Sverige søndag.

Foto: NRK

Dermed fikk Christiansen sin lille revansje på svensken fra VM-stafetten da nordmannen kollapset på siste stående i klar ledelse.

– Jeg var nærme over Northug-flaten der, og jeg vet at jeg kan ta tre tak over kulen i friskøyting og at farta da blir, jeg skal ikke si uovervinnelig, men rimelig høy. Jeg får invitere «Sebbe» hit til sommeren, så får vi trene litt over kulen der, sier han med et glis.

Kjæresten: – Må jekke ham ned

For Sjåstad Christiansens kjæreste Ingvild Ahlsand ble det en svært spennende dag i Kollen.

– Endelig kunne han få den spurten han har pratet mye om i mange år nå. Han har pratet mye om den, og jeg har sett den på trening, men ikke direkte mot Sebastian. Det var veldig bra, sier hun til NRK.

– Selvtilliten hans blir ikke noe lavere nå. Nå må noen jekke ham ned snart, ellers blir det for meget, legger hun spøkefullt til.

3S0rUlfjhn4

TOK REVANSJE: Vetle Sjåstad Christiansen fikk revansje på Sebastian Samuelsson da han gikk Norge inn til seier på parstafetten i Holmenkollen. Her med Juni Arnekleiv, som han gikk på lag med i Kollen søndag.

Foto: NTB

Sjåstad Christiansen selv må smile av utsagnet.

– Selvtilliten var to prosent ned etter VM, og nå er den 10 prosent opp og har akkurat bikket 100 igjen, akkurat der den skal være, sier han til NRK.

Christiansen og Arnekleiv var store favoritter før parstafetten og så lenge ut til å ha full kontroll, før Arnekleiv hadde en svak skyting og måtte ut i strafferunden.

Derfra tettet det seg til, og det hele måtte avgjøres etter målfoto.

Finland tok tredjeplassen.

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

d

Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk

Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens Ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.

Siste nytt

 • Amerikansk OL-håp ute av OL

  Alicia Monson, USAs rekordholder på 5000 og 10.000 meter, mister sommerens OL i Paris.

  Årsaken er en avrivning i menisken. Hun har nå blitt operert og det er ventet at hun må gjennom en lengre periode med rehabilitering og opptrening.

  – Jeg har jobbet hardt for muligheten til å representere USA i enda et OL, så det smerter å ikke stille til start, skriver Monson på Instagram.

  25-åringen kom på 5.-plass på 10.000-meteren under VM i Budapest sist sommer. Hun var regnet som en outsider til medalje i sommerens leker.

  US Championships Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Hollywood-laget Wrexham rykket opp

  Wrexham er klar for nivå tre i engelsk fotball, League One, etter å ha vunnet 6–0 mot Forest Green Rovers.

  Dermed er klubben, som eies av Hollywood-kjendisene Ryan Reynolds og Rob McElhenney, har dermed rykket opp to sesonger på rad.

  – Hvis du fortalte meg for noen år siden at jeg ville grått fledestårer over en kamp som fant sted i Nord-Wales, ville navnet ditt vært Rob McElhenney. Gratulerer til Wrexham og til co-styrelederen min, skriver skuespilleren Reynolds på X/Twitter.

  Hans partner var hakket mer ordknapp:

  – Har ikke ord, skrev McElhenney.

  Klubben ble stiftet i 1864. For litt mer enn tre år siden ble den kjøpt opp av de to Hollywood-yndlingene. De siste årene har de tiltrukket seg en stor internasjonal fanbase og økt oppmerksomhet gjennom Disney-serien «Welcome to Wrexham».

  Wrexham US Tour Soccer
  Foto: Jon Super / AP
 • Uavgjort for Berges Burnley etter utrolig selvmål

  Sander Berge og Burnley var på vei mot en kjærkommen seier, men etter en enorm tabbe fra keeper Arijanet Muric endte det med ett poeng.

  Burnley trenger alt de kan få av poeng for å unngå nedrykk til nivå to, og Josh Brownhill tente håpet om tre dyrebare poeng da han sendte vertene opp i ledelsen kvarteret før slutt.

  Håpet var imidlertid bare tent i fem minutter før Berge sendte ballen tilbake til Muric.

  Kkeeperen forsøkte å bruke sålen til å dempe pasningen. Muric var imidlertid uoppmerksom, og ballen trillet via foten hans og inn i eget nett.

  Dermed er det seks poeng opp til trygg grunn for Berges lag. Sheffield United, Manchester United, Newcastle, Tottenham og Nottingham Forest gjenstår i sesonginnspurten. (NTB)

  Burnley
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal