Kitolano-agent om Fagermo-beskyldninger: – Det er hersketeknikk

Agent Atta Aneke får så hatten passer av Dag-Eilev Fagermo etter at John Kitolano signerte for Wolverhampton.

Eliteserien fotball 2018: Odd - Lillestrøm. 3-1

SKUFFET: – Agentarbeidet her har ikke vært bra. Vi ble lovet hele tiden at John ville signere en ny avtale med oss, sier Fagermo til TA.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Det er hersketeknikk, en aggressiv fremtoning hver gang han ikke får det som han vil. Det går aldri en avgjørelse i hans disfavør uten at han slakter en eller annen. Sånt gjør at man kun blir oppfattet som en sutrekopp, sier Atta Aneke til NRK.

Det sier han etter at Odd-trener Fagermo gikk knallhardt ut i lokalavisen Telemarksavisa.

– Agentarbeidet her har ikke vært bra. Hvis John hadde forlenget med Odd hadde han ikke tjent fem øre, men når han blir solgt til Wolverhampton sitter han igjen med et millionbeløp. Vi er skuffet over hvordan agenten har opptrådt, sier Fagermo til Telemarksavisa.

Til lokalavisen sier Fagermo også at Kitolano ikke hadde fått spilletid dersom han hadde visst om Wolverhampton-overgangen.

Eliteserien fotball 2018: Odd - Bodø/Glimt (1-0).

HOPP I KARRIEREN: John Kitolanos overgang fra Odd til Wolverhampton har resultert i ordkrig mellom agenten og treneren. – Han prøver å ødelegge mitt rykte basert på at han selv er sint og frustrert, sier Atta Aneke.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Kan ødelegge en karriere

Agenten vil ikke spekulere for mye i om hvorvidt strategien med å sette spillere på benken dersom de ikke fornyer kontrakten, kan være ødeleggende for Odd.

– Men på generelt grunnlag kan jeg si at flere vil kunne vegre seg for å signere for klubber som behandler spillere på utgående kontrakt slik. Det eneste man oppnår med å fryse ut spillere er at de truer dem til ny kontrakt, eller ender opp med å ødelegge en karriere, sier Aneke.

NRK-ekspert Carl-Erik Torp er langt på vei enig med agenten, og er forundret over at det han mener er en positiv sak er blitt snudd til det motsatte.

Carl-Erik Torp

NRK-EKSPERT: Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Jeg synes det her helt hårreisende. Skremselspropaganda og en lederstil som er veldig gammeldags, sier Torp før han utdyper:

– Norske klubber må forstå at våre spillere enn så lenge ikke er så attraktive om de er på lange kontrakter. Kortere kontrakter gjør det mye enklere å ta steget ut, og vi bør være glade for at flere får muligheten til det. Derfor synes jeg kritikken er helt feilplassert, og noe som gjør at man må spørre seg om hvilke signaler dette gir til unge spillere.

– Uryddig agentprosess

Odds daglige leder Einar Håndlykken sier han ikke har kommentarer til selve diskusjonen mellom Fagermo og Aneke.

– Vi mener det har vært en uryddig agentprosess her, hvor John har fått noen dårlige råd. Vi tror det beste for han hadde vært å være hos oss noen år til, men vi ønsker John all mulig hell og lykke i England. Og salget i seg selv er vi fornøyde med, sier Håndlykken.

Eliteserien fotball 2017: Odd - Vålerenga (2-1).

GODT SALG: Selv om Odd gjerne ville beholdt Kitolano sier Einar Håndlykken at klubben likevel er tilfreds med utbyttet av handelen. – Det er et godt salg for oss, sier han.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Aneke innrømmer at betingelsene er bedre i den nyopprykkede Premier League-klubben, men avviser at kravene til Odd var så skyhøye som Fagermo påstår.

– Hadde han gått til for eksempel Kina, kunne man kanskje sagt det. Men dette er en Premier League-klubb med en manager som liker å satse på unge spillere, og hvor vi også har fått lovnader om utlån dersom han er for langt unna A-troppen.

– Hvorfor valgte å si ja nå, og nei i vinter?

– Fordi det er en vanskelig avgjørelse for en ung spiller, som må vurderes nøye. Han hadde skrevet under for Odd da, men ettersom tilbudet aldri kom fra dem begynte vi å se oss om etter alternativer. Og siden det nå var under seks måneder igjen av kontrakten hadde vi også lov til å snakke med Wolverhampton nå, sier Aneke.

Pre Season Friendly - Ajax Amsterdam v Wolverhampton Wanderers

NY HVERDAG: Å overbevise Wolverhampton og trener Nuno Espirinto Santo blir neste oppgave for John Kitolano. – Vi er klar over at dette er et stort steg og en enorm utfordring, sier agenten.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Siste nytt

 • Tiltalt for spark i ansiktet

  RBK-spiller Nicklas Bendtner er tiltalt for først å ha slått en taxisjåfør i ansiktet med knyttet neve og deretter sparket ham i ansiktet da han lå nede. Det viser tiltalen som Adresseavisen har fått innsyn i. Taxisjåføren på sin side er tiltalt for forsøk på vold. Rettssaken går 2. nov i København.

  Norway Bendtner
  Foto: Terje Pedersen / AP
 • Petter Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball