Hopp til innhold

Kilder til NRK: Horneland svært nær RBK-jobb

Flere kilder opplyser til NRK at Eirik Horneland er så godt som klar for en trenerjobb i RBK. Det er ikke kjent om han blir hovedtrener eller assistent.

Eirik Horneland

Eirik Horneland er i ferd med å få seg jobb som trener i Rosenborg.

Foto: Gisle Jørgensen/NRK

Etter det NRK kjenner til, er Eirik Horneland svært nær å bli en del av Rosenborgs nye trenerteam. Det skjer kun noen dager etter at klubben bekreftet at Rini Coolen var ferdig som seriemesterens hovedtrener.

NRK har flere kilder på disse opplysningene.

Det betyr i så fall at Horneland forlater jobben som hovedtrener i Haugesund.

RBK ønsker ikke å kommentere

Kildene NRK har snakket med, er ikke sikre på om Horneland blir hovedtrener eller assistenttrener. Men han skal være så godt som klar for klubben.

Horneland selv er på ferie i USA i øyeblikket.

Eirik Horneland

Horneland har hatt mye å juble for denne sesongen. Haugesund endte på en sterk fjerdeplass og er klare for kvalifiseringsspill til Europaligaen i 2019.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Adresseavisen skriver at det er nye samtaler mellom Rosenborg og Horneland, og at sistnevnte er planlagt som en del av et trenerteam i klubben.

NRK har prøvd å kontakte styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Daglig leder i Haugesund, Eirik Opedal, har ikke besvart våre henvendelser.

Styreleder i FKH, Leiv Helge Kaldheim, sier til Haugesunds Avis at han er sikker på at Horneland er trener i klubben også i 2019. Han ønsker ikke å si noe om en eventuell kontakt med Rosenborg.

Oddsen stuper

Tidligere torsdag begynte oddsen hos flere spillselskaper å gå dramatisk ned på at Horneland er Rosenborg-trener den 1. april 2019.

Haugesunds Avis har snakket med PR-sjef i Betsafe, Joakim Ingebrigtsen. Han sier at bettingselskapene er 99,9 % sikre på at Horneland nå blir ny trener i Trondheim. Spesielt har de merket at mange har spilt på akkurat dette i Haugesund-regionen.

– Vi har fått en betydelig mengde spill på dette fra et geografisk område i og rundt Haugesund. Det er også et klart signal på at noe er i ferd med å skje og bidrar også til at vi har kuttet oddsen, sier PR-sjefen til Betsafe.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • La Liga klager mot Mbappé-kontrakt: – Skandaløst

  Kylian Mbappé (23) har valgt å bli i Paris Saint-Germain i stedet for å gå til Real Madrid, opplyser klubbens president. Det får La Liga til å reagere.

  Nå klager den spanske ligaen mot Uefa, franske myndigheter og EU.

  La Liga skriver at det er skandaløst at en klubb som Paris Saint-Germain kan forlenge med en av sine best betalte spillere tross tap på over 2 milliarder kroner sist sesong.

  – Denne typen avtaler er et angrep på den økonomiske stabiliteten i europeisk fotball og setter flere hundre tusen arbeidsplasser og sportens integritet i fare, skriver La Liga i en uttalelse.

  La Liga påpeker at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tidligere har straffet PSG etter klager fra La Liga. Straffen er senere omgjort av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  – PSG tar på seg en umulig investering med tanke på at klubben har uakseptable lønnskostnader og hadde store økonomiske tap de forrige sesongene. Det er brudd på Uefa-regler og franske økonomiske regler, skriver La Liga.

  La Liga skriver at dette viser at statseide klubber ikke respekterer eller vil respektere reglene i fotballen.

  Mbappé sa sist sommer at han ville bort fra PSG, og Real Madrid ønsket å hente ham. Lørdag ble det kjent at han i stedet forlenger med PSG fram til 2025.

  France Soccer League One
  Foto: Michel Spingler / AP
 • Stavnar på 20. plass i europatour

  Tiia Koivisto vant helgens turnering på kvinnenes europatour i golf og sikret seg billett til to majorturneringer. Finnen seiret etter omspill.

  – Det føles fantastisk, sa Koivisto, som med seieren er klar for Evian-mesterskapet og British Open. Hun har aldri tidligere spilt en majorturnering.

  Madelene Stavnar var den eneste av de fem norske deltakerne som greide cuten. Hun endte på delt 20.-plass etter serien 70-74-71. Det var åtte slag opp til teten.

  Golfspiller Madelene Stavnar fotografert på Oslo Lufthavn torsdag kveld etter hjemkomst fra en golfturnering i Marokko.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
 • Molde vant lokalderby – krise for KBK

  Kristiansund BK var på desperat poengjakt, men det viste seg å bli tøft mot Molde.

  Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med scoring allerede etter åtte minutter. Den stod Kristoffer Haugen for. Han stod på første stolpe og kunne styre corneren fra Magnus Wolff Eikrem enkelt inn i nettet.

  Magnus Grædem kopierte nærmest Haugen ti minutter seinere, da han doblet fra samme posisjon på corner som EIkrem slo.

  Servitøret forsikret om at cornertrekket ikke var innøvd.

  – Det er lenge siden vi har øvd på. Vi har så mange kamper. Jeg tror vi må øve mindre på det, sa Eikrem.

  Helt på tampen kunne Bendik Bye redusere fra kloss hold.

  Kampen endte 2-1 i favør Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Kristiansund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste