Kilder til NRK: Horneland svært nær RBK-jobb

Flere kilder opplyser til NRK at Eirik Horneland er så godt som klar for en trenerjobb i RBK. Det er ikke kjent om han blir hovedtrener eller assistent.

Eirik Horneland

Eirik Horneland er i ferd med å få seg jobb som trener i Rosenborg.

Foto: Gisle Jørgensen/NRK

Etter det NRK kjenner til, er Eirik Horneland svært nær å bli en del av Rosenborgs nye trenerteam. Det skjer kun noen dager etter at klubben bekreftet at Rini Coolen var ferdig som seriemesterens hovedtrener.

NRK har flere kilder på disse opplysningene.

Det betyr i så fall at Horneland forlater jobben som hovedtrener i Haugesund.

RBK ønsker ikke å kommentere

Kildene NRK har snakket med, er ikke sikre på om Horneland blir hovedtrener eller assistenttrener. Men han skal være så godt som klar for klubben.

Horneland selv er på ferie i USA i øyeblikket.

Eirik Horneland

Horneland har hatt mye å juble for denne sesongen. Haugesund endte på en sterk fjerdeplass og er klare for kvalifiseringsspill til Europaligaen i 2019.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Adresseavisen skriver at det er nye samtaler mellom Rosenborg og Horneland, og at sistnevnte er planlagt som en del av et trenerteam i klubben.

NRK har prøvd å kontakte styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Daglig leder i Haugesund, Eirik Opedal, har ikke besvart våre henvendelser.

Styreleder i FKH, Leiv Helge Kaldheim, sier til Haugesunds Avis at han er sikker på at Horneland er trener i klubben også i 2019. Han ønsker ikke å si noe om en eventuell kontakt med Rosenborg.

Oddsen stuper

Tidligere torsdag begynte oddsen hos flere spillselskaper å gå dramatisk ned på at Horneland er Rosenborg-trener den 1. april 2019.

Haugesunds Avis har snakket med PR-sjef i Betsafe, Joakim Ingebrigtsen. Han sier at bettingselskapene er 99,9 % sikre på at Horneland nå blir ny trener i Trondheim. Spesielt har de merket at mange har spilt på akkurat dette i Haugesund-regionen.

– Vi har fått en betydelig mengde spill på dette fra et geografisk område i og rundt Haugesund. Det er også et klart signal på at noe er i ferd med å skje og bidrar også til at vi har kuttet oddsen, sier PR-sjefen til Betsafe.

Siste nytt

 • Endrer NM-programmet

  Juryen for Ski-NM har besluttet å endre konkurranseprogrammet etter de siste dagers mildvær, skriver Norges Skiforbund på sine hjemmesider. Fredagens sprint endres til fri teknikk, lørdagens duathlon endres til klassisk teknikk (fellesstart), mens alle etappene i søndagens stafett går i fri teknikk. Ski-NM arrangeres på Konnerud fra 30. januar til 2. februar.

  Konnerud stadion
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Harsem får sjansen

  Kathrine Harsem er tilbake i verdenscuptroppen til rennene i Oberstdorf. 30-åringen var i utgangspunktet vraket fra troppen til tross for to seire i Norgescupen sist helg. Harsem erstatter Hedda Østberg Amundsen etter at Asker-jenta våknet med sår hals i dag.

  World Cup 15 km skiathlon kvinner
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • To landslagsspillere til Avaldsnes

  De australske landslagsspillerne Katrina Gorry (27) og Clare Polkinghorne (30) er klare for spill i Avaldsnes-drakta. Begge var med til VM i sommer, der de røk ut mot Norge i åttendedelsfinalen. Karmøy-klubben satser stort på et comeback i toppen av norsk fotball denne sesongen.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal