Kilde på pallen da Pinturault vant: – Over all forventning

Aleksander Aamodt Kilde (24) hadde 84 hundredeler å gå på, men klarte ikke å holde unna for slalåmspesialistene Alexis Pinturault og Marcel Hirscher.

Aleksander Aamodt Kilde

JUBELGUTT: Aleksander Aamodt Kilde feirer førsteplassen etter super-G-delen.

Foto: Marco Trovati / AP

– Jeg hadde noen småfeil på slutten som kanskje kostet meg litt tid, men det var morsomt å krysse mållinjen og se at jeg var nummer tre, sier Kilde til NRK.

– Har står han sammen med verdens to beste alpinister. Det er helt nydelig, sa NRK-kommentator Andreas Toft etter Kildes tredjeplass.

– Jeg visste at Hirscher og Pinturault var knallgode. Jeg hadde egentlig sett for meg på toppen at det ville bli vanskelig å slå de to guttene, sier Kilde.

Det er hans første pallplass i superkombinasjon. Fra før har han kommet på pallen i både utfor og super-G.

– Aleksander blir en joker inn mot VM, melder Toft.

Marcel Hirscher Alexis Pinturault Aleksander Aamodt Kilde

FULL FEST: Marcel Hirscher (fra venstre) Alexis Pinturault og Aleksander Aamodt Kilde feirer etter torsdagens superkombinasjon.

Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Ledet med 79 hundredeler

Etter super-G-delen av superkombinasjonen ledet Kilde med 79 hundredeler på Marcel Hirscher. Alexis Pinturault fulgte på plassen bak, og det var duket for en meget spennende slalåm.

– I dag i super-G gikk det over all forventning. Det er jeg litt lettet over. Det er utrolig gøy at det endelig klaffer, sier Kilde.

Først ut var Pinturault, som virkelig satt standarden med sin slalåmomgang. Han suste inn til bestetid, og hverken Hirscher eller Kilde klarte å holde følge.

Da Hirscher kjørte i mål 24 hundredeler bak jublet franskmannen hemningsløst; han visste nok at Kilde måtte kjøre sitt livs slalåmrenn for å ta seieren.

– Nydelig kjørt

Det gjorde han ikke, men Kilde kjørte en solid slalåmdel og kjørte inn til tredjeplass. I mål var han 1,13 bak Pinturault.

– Det var nydelig kjørt. Han er råsolid i slalåmen, sier NRKs ekspert Solbakken.

Kjetil Jansrud lå som nummer seks etter super-G-delen, men kjørte ut i slalåmdelen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Chelsea skuffet mot Burnley

  Chelsea greide kun 2-2 hjemme mot Burnley. Chelseas ene poeng gjør at London-klubben nå ligger på fjerdeplass med 67 poeng med tre kamper igjen. Kante og Higuain scoret for Chelsea, Hendrick og Barnes for Burnley.

  APTOPIX Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte mandag remis med hvite brikker mot Vishy Anand i Grenke Classic.

  Carlsen står dermed med to seiere og en remis og leder turneringen i Tyskland.

  Verdenseneren har storspilt så langt i år, og har nå 53 partier på rad uten tap.

  Carlsen
  Foto: Anton Vaganov / Reuters
 • Knudtzon-scoring mot gamleklubben

  En grusom gressmatte på Åråsen sørget for et sjansefattig oppgjør mellom Molde og Lillestrøm. Magnus Wolff Eikrem og Erling Knudtzon scoret i MFKs 2-0-seier. Seieren gjør at Molde nå leder Eliteserien med ti poeng, før Viking møter Odd tirsdag.

  molde
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal