Kilde på pallen da Pinturault vant: – Over all forventning

Aleksander Aamodt Kilde (24) hadde 84 hundredeler å gå på, men klarte ikke å holde unna for slalåmspesialistene Alexis Pinturault og Marcel Hirscher.

Aleksander Aamodt Kilde

JUBELGUTT: Aleksander Aamodt Kilde feirer førsteplassen etter super-G-delen.

Foto: Marco Trovati / AP

– Jeg hadde noen småfeil på slutten som kanskje kostet meg litt tid, men det var morsomt å krysse mållinjen og se at jeg var nummer tre, sier Kilde til NRK.

– Har står han sammen med verdens to beste alpinister. Det er helt nydelig, sa NRK-kommentator Andreas Toft etter Kildes tredjeplass.

– Jeg visste at Hirscher og Pinturault var knallgode. Jeg hadde egentlig sett for meg på toppen at det ville bli vanskelig å slå de to guttene, sier Kilde.

Det er hans første pallplass i superkombinasjon. Fra før har han kommet på pallen i både utfor og super-G.

– Aleksander blir en joker inn mot VM, melder Toft.

Marcel Hirscher Alexis Pinturault Aleksander Aamodt Kilde

FULL FEST: Marcel Hirscher (fra venstre) Alexis Pinturault og Aleksander Aamodt Kilde feirer etter torsdagens superkombinasjon.

Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Ledet med 79 hundredeler

Etter super-G-delen av superkombinasjonen ledet Kilde med 79 hundredeler på Marcel Hirscher. Alexis Pinturault fulgte på plassen bak, og det var duket for en meget spennende slalåm.

– I dag i super-G gikk det over all forventning. Det er jeg litt lettet over. Det er utrolig gøy at det endelig klaffer, sier Kilde.

Først ut var Pinturault, som virkelig satt standarden med sin slalåmomgang. Han suste inn til bestetid, og hverken Hirscher eller Kilde klarte å holde følge.

Da Hirscher kjørte i mål 24 hundredeler bak jublet franskmannen hemningsløst; han visste nok at Kilde måtte kjøre sitt livs slalåmrenn for å ta seieren.

– Nydelig kjørt

Det gjorde han ikke, men Kilde kjørte en solid slalåmdel og kjørte inn til tredjeplass. I mål var han 1,13 bak Pinturault.

– Det var nydelig kjørt. Han er råsolid i slalåmen, sier NRKs ekspert Solbakken.

Kjetil Jansrud lå som nummer seks etter super-G-delen, men kjørte ut i slalåmdelen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ronaldo ber Messi prøve noe nytt

  Cristiano Ronaldo utfordrer sin tidligere rival, Lionel Messi, til å bytte ut spansk fotball med italiensk, skriver NTB. – Jeg ville likt om han en dag kom til Italia. Jeg håper han kan ta utfordringen, slik jeg gjorde, sier Ronaldo til italiensk presse mandag.

  Messi Ronaldo
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Klæbo tilbake i verdenscupen

  Johannes Høsflot Klæbo sto over helgens verdenscuprenn i langrenn på Beitostølen, men er tilbake i Davos kommende helg. Sprint fri teknikk samt 10 og 15 kilometer skøyting står på programmet, men Klæbo går kun sprinten. Emil Iversen går ikke i Davos.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Robben overveier karriereslutt

  Bayern München-profilen Arjen Robben vurderer å avslutte karrieren når han forlater den tyske storklubben etter inneværende sesong. Til fotballmagasinet Kicker sier 34-åringen at det «ikke er hundre prosent klart» om han fortsetter som fotballspiller.

  FBL-EUR-C1-ATHENS-BAYERN-MUNICH
  Foto: ARIS MESSINIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag