NRK Meny
Normal

Kilde på pallen da Pinturault vant: – Over all forventning

Aleksander Aamodt Kilde (24) hadde 84 hundredeler å gå på, men klarte ikke å holde unna for slalåmspesialistene Alexis Pinturault og Marcel Hirscher.

Aleksander Aamodt Kilde

JUBELGUTT: Aleksander Aamodt Kilde feirer førsteplassen etter super-G-delen.

Foto: Marco Trovati / AP

– Jeg hadde noen småfeil på slutten som kanskje kostet meg litt tid, men det var morsomt å krysse mållinjen og se at jeg var nummer tre, sier Kilde til NRK.

– Har står han sammen med verdens to beste alpinister. Det er helt nydelig, sa NRK-kommentator Andreas Toft etter Kildes tredjeplass.

– Jeg visste at Hirscher og Pinturault var knallgode. Jeg hadde egentlig sett for meg på toppen at det ville bli vanskelig å slå de to guttene, sier Kilde.

Det er hans første pallplass i superkombinasjon. Fra før har han kommet på pallen i både utfor og super-G.

– Aleksander blir en joker inn mot VM, melder Toft.

Marcel Hirscher Alexis Pinturault Aleksander Aamodt Kilde

FULL FEST: Marcel Hirscher (fra venstre) Alexis Pinturault og Aleksander Aamodt Kilde feirer etter torsdagens superkombinasjon.

Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Ledet med 79 hundredeler

Etter super-G-delen av superkombinasjonen ledet Kilde med 79 hundredeler på Marcel Hirscher. Alexis Pinturault fulgte på plassen bak, og det var duket for en meget spennende slalåm.

– I dag i super-G gikk det over all forventning. Det er jeg litt lettet over. Det er utrolig gøy at det endelig klaffer, sier Kilde.

Først ut var Pinturault, som virkelig satt standarden med sin slalåmomgang. Han suste inn til bestetid, og hverken Hirscher eller Kilde klarte å holde følge.

Da Hirscher kjørte i mål 24 hundredeler bak jublet franskmannen hemningsløst; han visste nok at Kilde måtte kjøre sitt livs slalåmrenn for å ta seieren.

– Nydelig kjørt

Det gjorde han ikke, men Kilde kjørte en solid slalåmdel og kjørte inn til tredjeplass. I mål var han 1,13 bak Pinturault.

– Det var nydelig kjørt. Han er råsolid i slalåmen, sier NRKs ekspert Solbakken.

Kjetil Jansrud lå som nummer seks etter super-G-delen, men kjørte ut i slalåmdelen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag