Hopp til innhold

Kilde utklasset all motstand i Kitzbühel: – Herregud, er det mulig?

Ingen klarte å hamle opp med Aleksander Aamodt Kilde i prestisjetunge «Die Streif». Fartsfantomet tok dermed sin aller første seier i Kitzbühel. Samtidig sjokkerte en franskmann «alle» fra startnummer 43.

UTKLASSING: Kilde suste inn til ledelse med 67 hundredelers margin.

– Det var helt vilt ass. Herregud, er det mulig? Det flyter bra om dagen, sier Aleksander Aamodt Kilde til NRK.

For da Kilde satte utfor i Kitzbühel så det tidlig ut til at det kunne holde til noe stort. På fjerde mellomtid var Kilde hele 1.24 sekunder foran.

Det er jo helt fullstendig utklassing der oppe på toppen, utbrøt NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

Aleksander Aamodt Kilde etter utforseieren i Kitzbühel.

STORFORNØYD: For Kilde var seieren i Kitzbühel noe av det største han har gjort.

Foto: Even Bjøringsøy Johnsen / NRK

Han jaget nedover hele veien, og selv om han tapte mye tid i bunn der ledende Matthias Mayer var best, var han hele 67 hundredeler foran hjemmehåpet Mayer i mål.

Hva skal jeg si. Kitzbühel har vært en akilleshæl for min del. Jeg kjente meg veldig klar i morges, var ordentlig keen på å bare klinke til. Når jeg klarer å gjennomføre planen så er det bare en drøm. Helt vanvittig rått, sa Kilde til NRK, da seieren var et faktum.

– Det er et av de største rennene jeg kan vinne. Jeg hadde helt vanvittig rakettski i dag, det var fantastisk å kjøre.

Kilde er kun den fjerde nordmannen som vinner utforen i Kitzbühel, etter Atle Skårdal, Lasse Kjus (som har vunnet to ganger) og Kjetil Jansrud. En seier her er noe de fleste alpinister setter ekstremt høyt – om ikke øverst på lista.

Austria Alpine Skiing World Cup

I MIDTEN: Kilde kunne juble for sin første Kitzbühel-seier, mellom franske Johan Clarey (t.v.) og østerrikske Matthias Mayer (t.h.). Etter bildet ble tatt, ble Mayer henvist til den sure fjerdeplassen av franske Blaise Giezendanner.

Foto: Giovanni Auletta / AP

I MIDTEN: Kilde kunne juble for sin første Kitzbühel-seier, mellom franske Johan Clarey (t.v.) og østerrikske Matthias Mayer (t.h.). Etter bildet ble tatt, ble Mayer henvist til den sure fjerdeplassen av franske Blaise Giezendanner.

Foto: Giovanni Auletta / AP

Sjokkerte fra startnummer 43

Og til tross for at Kilde tapte tid i bunn klarte ingen å tukte tiden til nordmannen i mål. Dermed tok han sin tredje utforseier og totalt sjette verdenscupseier denne sesongen.

– For en prestasjon ned bakken i Kitzbühel. Det er det bredeste smilet i årets sesong. Mayer kan ikke annet enn å applaudere, ropte NRK-kommentator Thomas Lerdahl etter at Kilde krysset mållinjen.

Heller ikke superstjernen Marco Odermatt, som til slutt var i mål 78 hundredeler bak Kilde.

Spenningen steg derimot da franske Johan Clarey på et tidspunkt lå foran Kilde, men franskmannen endte til slutt 42 hundredeler bak. Det holdt til andreplass.

Men den som kanskje sjokkerte mest, var Clareys landsmann Blaise Giezendanner. Fra startnummer 43 kjørte han seg opp til en sensasjonell tredjeplass. Dermed viste han at det ikke er over før det er over, og hjemmehåpet Mayer ble henvist til andreplass.

Det var helt vilt. Jeg har ikke skjønt det helt enda. Jeg tror ikke jeg gjør det før jeg har premien i hånda. Ekstra spesielt å dele podiet med Johan (Clarey) og ikke minst Aleksander. Det er Kitzbühel, hva mer kan du drømme om? Det er drømmen, sa en storfornøyd Giezendanner til NRK etter at han sikret tredjeplassen.

Nervene ble også satt på prøve da østerrikske Daniel Danklmaier gikk i nettet, men det hele så ut til å gå bra:

Kan kopiere Kjus

Fra før hadde Kilde en sjetteplass som sitt beste resultat fra Kitzbühel. Med utforseiere i Beaver Creek og Wengen så langt denne sesongen, innfridde han til de skyhøye forventningene før rennet i Kitzbühel.

Kilde den andre nordmannen som vinner i både Kitzbühel og Wengen i samme sesong. Det gjorde også Lasse Kjus i 1999.

Henrik Røa kjørte også utforen i Kitzbühel. Hans beste resultat er en 16.-plass, men i årets utgave gikk det ikke like bra for nordmannen. Røa lå langt bak Kilde lenge, og til slutt hektet han og kjørte ut.

Jeg hadde en veldig fin plan. Jeg synes jeg kjørte mye bedre på ski i dag enn jeg gjorde på trening, så jeg tar med meg det. Jeg har jo slitt, sier Røa til NRK.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal