NRK Meny
Normal

Kaurin kan bli ny Fløya-trener

Hun står uten klubb etter å ha stått frem med en historie om seksuell trakassering. Nå kan Leni Larsen Kaurin ta over som Fløya-trener.

Leni Larsen Kaurin

Leni Larsen Kaurin har 98 landskamper og fem mål for Norge.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Tidligere landslags- og toppseriespiller Leni Larsen Kaurin er torsdag i Tromsø. Etter det NRK erfarer skal hun i møte med ledelsen i Fløya for å diskutere trenerrollen i klubben.

1. divisjonsklubben står nemlig uten trener etter at Odd Karl Stangnes ble sparket som trener. Årsaken var et tillitsbrudd under en treningsleir på La Manga.

Laster Twitter-innhold

Fløya har stått uten trener etter at Stangnes fikk sparken.

Lagets kaptein Sara Johansen ønsker ikke spekulere i hvem som blir klubbens nye trener, men ønsker å ha en trener på plass så fort som mulig.

Får god hjelp

– Vi har full forståelse for at styret i klubben må bruke litt tid for å få på plass en ny trener. I tillegg har vi gode hjelpere rundt klubben som kommer inn for å hjelpe oss i kamp og på trening, sier Johansen.

Fløya tapte serieåpningen mot Lyn 2–5 på mandag. Neste kamp er søndag, når klubben tar imot Fart på hjemmebane.

– Men det er klart, vi kan ikke holde på slik så altfor lenge. Jeg mener vi bør ha en trener på plass når de neste to kampene er spilt, sier kapteinen.

– Mye erfaring

Leni Larsen Kaurin ble stående uten klubb etter en trakasseringssak i Stabæk.

Den tidligere landslagsspilleren fortalte offentlig at treneren i klubben, Øyvind Eide, hadde kommet med seksuelle tilnærmelser mot henne ved flere anledninger, og at hun følte seg frosset ut av klubben.

Eide fikk fortsette som trenere i klubben, selv om ledelsen mente han hadde begått et overtramp og oppført seg upassende.

Sara Johansen mener Kaurin er en meget god kandidat til trenerrollen i Fløya.

– Leni er en av de mest erfarne fotballspillerne vi har i Norge. Hun har mye kunnskap og forståelse. Personlig synes jeg det hadde vært meget bra om hun ble vår nye trener, sier Johansen til NRK.

Leni Larsen Kaurin

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal