NRK Meny
Normal

Her bommer lillebror Bø på fem av fem skudd

RUHPOLDING/OSLO (NRK.no): Johannes Thingnes Bø (20) feilet på samtlige fem blinker på den liggende skytingen på skiskytterstafetten i Ruhpolding.

Johannes Thingnes Bø gikk første etappe av mennenes stafett i Ruhpolding. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde.

Johannes Thingnes Bø bommet på seks av åtte skudd på den liggende skytingen på stafetten i Ruhpolding. Dermed måtte han gå hele tre strafferunder.

Til tross for at 20-åringen hentet seg litt inn og traff på to av tre ekstraskudd, måtte lillebror Bø ut i tre strafferunder.

Dermed ga han Norge en katastrofal start på stafetten. Til tross for gode etapper av storebror Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og ankermann Emil Hegle Svendsen, måtte Norge ta til takke med niendeplass - over to minutter bak vinnerne Østerrike.

Bø Johannes Thingnes

Johannes Thingnes Bø deppet etter den skuffende førsteetappen på staffeten i Ruhpolding.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Samtidig kan lillebror Bø ha skutt seg ut av Norges lag til OL-stafetten i Sotsji.

– Han er helt ute av det. Han er helt ute! sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da fem strake bom var et faktum.

– Nå har han vel gått seg ut av stafettlaget i OL også. Jeg kan ikke skjønne annet når han leverer en så dårlig serie her, sa Stabrun Smith videre.

Johannes Thingnes Bø selv fortvilte etter den utrolig svake prestasjonen.

– Det var skikkelig dumt når det var sjansen min til å gå meg inn på et OL-lag, sukket 20-åringen til NRK etter løpet.

– Fem skudd midt i

Han forstår ikke hvordan han klarte å bomme på samtlige fem blinker, for deretter å bomme på det første av tre ekstraskudd.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, innleder lillebror Bø.

– Jeg forberedte meg godt til skytingen. Jeg pustet godt og jeg lå godt på matta. Så skjøt jeg fem gode skudd midt i og skjønte ingen verdens ting av hvorfor jeg bommet og hvorfor det sto igjen fem blinker etterpå, utdyper 20-åringen.

– Hadde den skytingen blitt gjort på en pappblink, hadde jeg sagt at det var fem treff før jeg fikk anvisningen, sier Bø.

– Ikke min feil

Skiskytterkometen mener det var tilfeldigheter som gjorde at han bommet på seks av åtte skudd på den liggende skytingen.

– Jeg klarer ikke å se at jeg har gjort noe feil. Det er kjedelig når tilfeldigheter gjør at jeg bommer, og ikke noe selvforskyldt, sier Bø.

Etter rennet gikk han fra intervju til intervju og gjentok utallige ganger at han ikke forstår hva som gikk galt. Unggutten så ned, tok en slurk av smoothien og pustet oppgitt.

Under intervjuene kom også mannen han konkurrerer med om en plass på OL-laget, Vetle Sjåstad Christiansen, forbi og ga Bø en kameratslig klem.

– Bra jobba Sjåstad, sa lillebror Bø.

Johannes Thingnes Bø

Lillebror Bø bommet seks ganger på rad på den liggende skytingen på stafetten i Ruhpolding. 20-åringen traff kun på sine siste to ekstraskudd.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Vil sjekke børsa

Selv om han sto rakrygget og svarte på alle spørsmålene som kom fra undrende journalister, var det ikke vanskelig å se at Bø var usikker og betenkt etter den svært dårlige dagen på jobben.

Selv mener han at vindforholdene var helt like under innskytingen og den liggende skytingen. At han i tillegg var helt sikker på at samtlige bomskudd var treff, gjør det hele vanskelig å forholde seg til.

– Det verste er jo at jeg ikke vet hva som faktisk gikk galt. Etter skytingen var jeg sikker på at det var noe feil med blinkene.

Det var det altså ikke. Selv om Bø tviler på at det er noe feil med børsa, vil han undersøke den nøye i løpet av dagen.

– Jeg kommer til å ta en sjekk av børsa. Jeg vil se om siktet henger på, og sånn, sier Bø.

– Kanskje det er noen av de andre nasjonene som har tuklet med siktet mitt… Neida, det er nok ikke noen som har skrudd på siktet, sier Bø.

– OL-drømmen lever

Nå krysser han fingrene for at kollapsen på den liggende skytingen ikke skal ødelegge for muligheten til å gå stafetten i OL i Sotsji.

– Hva skal jeg si? Dere vet hva jeg har prestert før i år. Jeg synes ikke det er fair hvis dette skal spolere muligheten.

– Jeg frykter dette får konsekvenser, men OL-drømmen lever helt klart fortsatt. Fem bom på liggende skjer bare én gang i karrieren, sier Bø.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal